Păcăni-m-aș și n-am cu cine

image027Sarmalele fierb, sună telefonul, un număr necunoscut, răspund. Cine să fie? Mă gîndesc că poate vine o baftă mare peste mine, o slujbă de madamă cu un salariu de măcar 6000 lei, sau o excursie la munte, eheeee, ce de vise! Cînd colo, este un domn ce a rămas doar o umbră în viața mea. Mă și enervez că-mi strică tocmai Păcăliciul ăsta visele. Sunt uimită de unde are numărul meu de telefon și de ce mă sună după 15 ani să mă întrebe ce mai fac și pe unde mai dau cu ”sapa”. Fuck, băiatu`!

După atîția ani îmi vin în minte o grămadă de amintiri, plăcute sau mai puțin plăcute.

Am fost colegi de muncă, ieșeam cu toții să mîncăm, să bem o cafea, să pălăvrăgim. După cîteva tone de pălăvrăgeală s-a înfiripat o idilă între noi. M-a prezentat mamei lui care m-a plăcut foarte mult și, în scurt timp, ne-am mutat toți trei. Mama lui devenise mama mea, ne înțelegeam perfect, ce să mai!

Nu trec două luni de conviețuire și mă trezesc că domnul ia toți banii din casă și se duce la păcănele. Am crezut că e o întîmplare nefericită, dar s-a tot repetat tîmpenia asta și uite așa niciodată nu aveam bani să fac mai nimic. Dacă voiam ceva, luam de la mama lui sub formă de împrumut, iar cînd era de dat înapoi începea circul cu Păcăliciul. Evident, el n-avea niciodată bani.

Totul a durat aproape un an. Într-o zi, mama lui a plecat în stațiune la tratament, iar eu m-am trezit singură cu Păcăliciu. Într-o seară de iarnă, ca acum, fierbeam sarmalele (ca azi cînd m-a sunat, coincidența dracu). Păcăliciu vine acasă cu o sticlă de pișoarcă de 2 lei ca să discutăm. Să discutăm, chiar era cazul. Am discutat și am tot discutat, concluzia a fost că el voia să plec din casă pentru că nu era capabil să aibă grijă de o femeie și că ne stresăm prea mult unul pe altul.

A picat cerul pe mine, nu mai înțelegeam nimic, dar dacă asta a vrut, asta am făcut, ce-am avut și ce-am pierdut. Eram la cîteva zile după salariu și deja nu mai era nici un leu în casă, mama nu era acasă, prieteni nu mai aveam… unde să plec? Am dat telefoane peste telefoane și am rezolvat-o pînă  la urmă. Cînd a revenit mama lui de pe la tratamente, am fost să vorbesc cu ea, s-o liniștesc, să-i spun că e mai bine așa. Femeia plîngea în hohote. A vrut să-l dea pe el afară din casă, și-a sunat fiica, au hotărît amîndouă să vîndă apartamentul și să-i ia lui o garsonieră, să scape de fraier, iar eu să mă mut cu ea. Nu am putut să accept așa ceva și chiar dacă îmi era foarte greu, locul meu nu mai era acolo.

MontmartreZilele au trecut, mi-am revenit repede din șoc și printr-o întîmplare ciudată am aflat (mereu se află chestiile astea) că Păcăliciul mă gonise din viața lui pentru că se întoarcea fosta lui prietenă din Cambodgia și spera că se împace cu ea. Trimisese și aia o scrisoare unui prieten comun în care întreba de fostul futac, cu cine e, dac-o duce bine, dacă mai merge la păcănele. Cum gagica se întorcea cu ceva bani era numai bună de muls. E mai simplu să ai bani de la femeie decît să muncești, doar că el nu știa că ea este deja cu altul și nu credea în ”unde scuipi nu mai lingi”. Țeapă!!!

Am reușit să închiriez un apartament prin Rahova. Am luat cu mine o tipă cu care stătusem în cămin pe vremea studenției  (la momentul acela nu avea de muncă, am zis s-o ajut că doar ce trecusem și eu printr-o situație grea), un fost coleg de muncă și prietenul lui. Gagicile aveau o cameră, băieții o cameră și sufrageria a rămas locul de pălăvrăgeală și distracție. Era super show la noi în casă, simțeam că trăiesc iar, povesteam, jucam cărți, rummy, găteam toți sau cu rîndul, aveam musafiri, mergeam la muncă, veneam cu plăcere acasă.

După vreo două luni sună Păcăliciul, atunci nu aveam decît telefon fix, nu știu cine a fost binevoitorul care i-a dat numărul de telefon, dar a răspuns prietena mea și l-a invit la noi că poate ne împăcăm. Nu mai putea și asta de grija mea. Îi povestisem că nu-i bun nici de prăsilă, dar ea a înțeles complet de-a-ndoaselea! Fată bună de s-o tai cu cuțitul! Păcăliciul cică a plîns la telefon și a fost atît de convingător că fraiera i-a dat adresa și uite așa m-am trezit cu animalul în casă, avea la subraț o altă sticlă de pișoarcă, că numai cu de-astea umbla sub braț. Bani n-avea decît de păcănele.

Eram atît de supărată pe prietena mea încît i-am spus ”dragă, dacă-l vrei, ia-l tu, mie nu-mi mai trebuie nici moartă și punct”. A ajuns la noi, a fost primit cu ospitalitate, normal, prietenii mei nu știau ce mișto e să-ți toace unu banii la păcănele, dar mie îmi venea să vărs și ultima picătură de sictir. Te pomenești că își dăduse seama printre două datorii că mă iubește. Aoleu, stai să mă duc să vărs și reiau povestirea după.

Așaaaa, de cum a venit, a și început cu circul. A îngenunchiat, a plîns, și-a cerut iertarea iertărilor doar, doar mă întorc la el, eu nu și nu. După două luni de fericire fără el, doar nu era să-mi dau foc singură la valiză. Rămăsesem și fără valize din cauza lui. Mi le vînduse ca să, ghici, joace la păcănele. L-am lăsat dreacu în bucătărie cu prietena mea că am văzut că se înțelegeau bine și m-am dus să dorm. La 5 dimineața venea mașina să mă ia la muncă. Pe la 3 dimineața însă, mă trezesc cu ei doi în pat lîngă mine că Păcăliciul nu mai avea bani de taxi și ”trebuia” să doarmă și el două ore pînă circula tramvaiul.

M-am întors cu spatele la ei și pa. El a încercat să mă ia în brațe, m-am enervat crunt, l-am înjurat de toți sfinții și s-a potolit. Adorm, mai era puțin și plecam la muncă. Deodată patul începe să se miște cu mine, buimacă nu înțelegeam ce se întîmplă, tocmai voiam să le dau ălora niște ghionturi să nu moară ca proștii în cutremur. Cînd colo, cutremurul era chiar partida lor de sex. Prietena mea făcea sex cu fostul meu în pat lîngă mine. Ups! Dacă nici povestea asta nu bate filmul, atunci nici că mai știu ce.

Am mers în bucătărie, mi-am făcut o cafea, i-am mulțumit Universului că am scăpat de încă un dobitoc și viața a mers înainte.

De ea nu mai știu nimic de atunci, nici măcar nu am avut ce ierta, a plecat singură a doua zi, iar el mă sună acum să mă întrebe ce mai fac și să ieșim la o cafea.

La o cafea, auzi, hai c-a fost bună asta!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :