Păcăni-m-aș și n-am cu cine

image027Sarmalele fierb, sună telefonul, un număr necunoscut, răspund. Cine să fie? Mă gândesc că poate vine o baftă mare peste mine, o slujbă de madamă cu un salariu de măcar 6000 lei, sau o excursie la munte, eheeee, ce de vise! Când colo, este un domn ce a rămas doar o umbră în viața mea. Mă și enervez că-mi strică tocmai Păcăliciul ăsta visele. Sunt uimită de unde are numărul meu de telefon și de ce mă sună după 15 ani să mă întrebe ce mai fac și pe unde mai dau cu ”sapa”. Fuck, băiatu`!

După atâția ani îmi vin în minte o grămadă de amintiri, plăcute sau mai puțin plăcute.

Am fost colegi de muncă, ieșeam cu toții să mâncăm, să bem o cafea, să pălăvrăgim. După câteva tone de pălăvrăgeală s-a înfiripat o idilă între noi. M-a prezentat mamei lui care m-a plăcut foarte mult și în scurt timp ne-am mutat toți trei. Mama lui devenise mama mea, ne înțelegeam perfect.

Nu trec două luni de conviețuire și mă trezesc că domnul ia toți banii din casă și se duce la păcănele. Am crezut că e o întâmplare nefericită, dar s-a tot repetat tâmpenia asta și uite așa niciodată nu aveam bani să fac mai nimic. Dacă voiam ceva, luam de la mama lui sub formă de împrumut, iar când era de dat înapoi începea circul cu Păcăliciul. Evident, el n-avea niciodată bani.

Totul a durat aproape un an. Într-o zi mama lui a plecat în stațiune la tratament, iar eu m-am trezit singură cu Păcăliciu. Într-o seară de iarnă, ca acum, fierbeam sarmalele (ca azi când m-a sunat, coincidența dracu). Păcăliciu vine acasă cu o sticlă de pișoarcă de 2 lei ca să discutăm. Să discutăm, chiar era cazul. Am discutat și am tot discutat, concluzia a fost că el vreaoia să plec din casă pentru că nu era capabil să aibă grijă de o femeie și că ne stresăm prea mult unul pe altul.

A picat cerul pe mine, nu mai înțelegeam nimic, dar dacă asta a vrut, asta am făcut, ce-am avut și ce-am pierdut. Eram la câteva zile după salariu și deja nu mai era nici un leu în casă, mama nu era acasă, prieteni nu mai aveam… unde să plec? Am dat telefoane peste telefoane și am rezolvat-o până  la urmă. Când a revenit mama lui de pe la tratamente, am fost să vorbesc cu ea, s-o liniștesc, să-i spun că e mai bine așa. Femeia plângea în hohote. A vrut să-l dea pe el afară din casă, și-a sunat fiica, au hotărât amândouă să vândă apartamentul și să-i ia lui o garsonieră, să scape de fraier, iar eu să mă mut cu ea. Nu am putut să accept așa ceva și chiar dacă îmi era foarte greu, locul meu nu mai era acolo.

MontmartreZilele au trecut, mi-am revenit repede din șoc și printr-o întâmplare ciudată am aflat (mereu se află chestiile astea) că Păcăliciul mă gonise din viața lui pentru că se întoarcea fosta lui prietenă din Cambodgia și spera că se împace cu ea. Trimisese și aia o scrisoare unui prieten comun în care întreba de fostul futac, cu cine e, dac-o duce bine, dacă mai merge la păcănele. Cum gagica se întorcea cu ceva bani era numai bună. E mai simplu să ai bani de la femeie decât să muncești, doar că el nu știa că ea este cu altul și nu credea în ”unde scuipi nu mai lingi”. Țeapă!!!

Am reușit să închiriez un apartament prin Rahova. Am luat cu mine o tipă cu care stătusem în cămin pe vremea studenției  (la momentul acela nu avea de muncă, am zis s-o ajut că doar ce trecusem și eu printr-o situație grea), un fost coleg de muncă și prietenul lui. Gagicile aveau o cameră, băieții o cameră și sufrageria a rămas locul de pălăvrăgeală și distracție. Era super show la noi în casă, simțeam că trăiesc iar, povesteam, jucam cărți, rummy, găteam toți sau cu rândul, aveam musafiri, mergeam la muncă, veneam cu plăcere acasă.

După vreo două luni sună Păcăliciul, atunci nu aveam decât telefon fix, nu știu cine a fost binevoitorul care i-a dat numărul de telefon, dar a răspuns prietena mea și l-a invit la noi că poate ne împăcăm. Nu mai putea și asta de grija mea. Îi povestisem că nu-i bun nici de prăsilă, dar ea a înțeles complet de-a-ndoaselea! Fată bună, ce să mai! Păcăliciul cică a plâns la telefon și a fost atât de convingător că fraiera i-a dat adresa și uite așa m-am trezit cu animalul în casă, avea la subraț o altă sticlă de pișoarcă, că deh, bani n-avea decât de păcănele.

Eram atât de supărată pe prietena mea încât i-am spus ”fata mea, dacă-l vrei, ia-l tu, mie nu-mi mai trebuie nici moartă și punct”. A ajuns la noi, a fost primit cu ospitalitate, normal, prietenii mei nu știau ce mișto e să-ți toace unu banii la păcănele, dar mie îmi venea să vărs și ultima picătură de sictir. Te pomenești că își dăduse seama printre două datorii că mă iubește. Aoleu, stai să mă duc să vărs și reiau povestirea după.

Așaaaa, de cum a venit, a și început cu circul. A îngenunchiat, a plâns, și-a cerut iertarea iertării doar, doar mă întorc la el, eu nu și nu. După doua luni de fericire fără el, doar un era să-mi dau foc singură la valiză. Rămăsesem fără valize din cauza lui. Mi le vânduse ca să, ghici, joace la păcănele. L-am lăsat draq în bucătărie cu prietena mea că am văzut că se înțelegeau bine și m-am dus să dorm. La 5 dimineața venea mașina să mă ia la muncă. Pe la 3 dimineața însă, mă trezesc cu ei doi în pat lângă mine că Păcăliciul nu mai avea bani de taxi și ”trebuia” să doarmă și el două ore până circula tramvaiul.

M-am întors cu spatele la ei și pa. El a încercat să mă ia în brațe, m-am enervat crunt, l-am înjurat de toți sfinții și s-a potolit. Adorm, mai era puțin și plecam la muncă. Deodată patul începe să se miște cu mine, buimacă nu înțelegeam ce se întâmplă, tocmai voiam să le dau ălora niște ghinturi să nu moară ca proștii în cutremur. Când colo, cutremurul era chiar partida lor de sex. Prietena mea făcea sex cu fostul meu în pat lângă mine. Ups! Dacă nici povestea asta nu bate filmul, atunci nici că mai știu ce.

Am mers în bucătărie, mi-am făcut o cafea, i-am mulțumit Universului că am scăpat de încă un dobitoc și viața a mers înainte.

De ea nu mai știu nimic de atunci, nici măcar nu am avut ce ierta, a plecat singură a doua zi, iar el mă sună acum să mă întrebe ce mai fac și să ieșim la o cafea.

La o cafea, auzi, hai c-a fost bună asta!

🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :