Ouă ochiuri în crustă de pâine

Oua-Ochiuri-In-Crusta-de-PaineGustoase şi săţioase, ouăle ochiuri sunt ideale pentru micul dejun. Şi cum forma clasică de a le găti este mult prea simplă şi prea uşoară, gurmanzii care îndrăgesc acest aliment au simţit nevoia de a aduce un element de originalitate metodei obişnuite de preparare. Aşa a apărut reţetă de Ouă Ochiuri în crusta de pâine. Nu este deloc migăloasă sau complicată. Se prepară imediat şi are un aspect inedit.

Ingrediente:

1 felie de pâine

2 ouă

roşii cherry

măsline

brânză de vaci de casă

Preparare:

Pentru a realiza această reţetă inspirată din bucătăria internaţională avem nevoie de o felie de pâine, în centrul căreia vom decupa două cercuri utilizând un pahar mare.

Apoi turnam câteva linguri de ulei într-o tigaie întinsă din teflon sau ceramică, încingem bine uleiul şi punem felia de pâine la prăjit. O intorcem pe ambele părţi până capăta o crustă aurie.

Spargem cele două ouă şi le turnăm în centrul fiecăreia dintre cele două găuri circulare pe care le-am făcut anterior în felia de pâine. La flacăra mică, se lăsă ouăle ochiuri în crusta de pâine la prăjit pentru încă 3-5 minute. Dacă le preferăm tari atunci se vor prăji pentru aproximativ 5-10 minute, iar dacă le dorim moi atunci în maxim 5 minute vor fi gata.

Ochiurile în crusta de pâine trebuie prăjite pe ambele părţi. Aşadar, acestea se vor întoarce de pe o parte pe cealaltă cu atenţie pentru a evita ruperea feliei de pâine sau spargerea gălbenuşurilor.

Când acestea sunt gata, le putem scoate pe farfurie.

După gust, Ouăle Ochiuri în crusta de pâine se servesc cu brânză, roşii cherry, măsline sau altă combinaţie de legume.  Un singur lucru este cert, vei îndrăgi gustul bun al acestui mic dejun copios.

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :