Orgasmoscop de luna femeilor

Bye bye love, hello happiness

Este fostul tău iubit cu adevărat „out” din viaţa ta? Uneori, rămăşiţele unei foste relaţii pot persista în viaţa noastră ca un guturai supărător. Încă mai tânjeşti după Geamănul acela vrăjitor? Încă te mai doare răceală ex-ului tău, Casanova, pardon, a fostului tău Berbec? Ţi-e dor să-l vezi pe leneşul Taur înapoi pe canapeaua ta cea nouă? Nu ştii cum să-l împachetezi şi să-l expediezi în lumea lui cea „nemuritoare şi rece” pe neînţelesul Scorpion? Semnul lui astrologic îţi poate arăta cum să-l recâştigi (dacă asta este ceea ce vrei cu adevărat). Sau chiar dacă eşti fericită acum cu noua ta cucerire, poate n-ar fi rău să-ţi reaminteşti de ce ai scăpat de fostul, şi de ce despărțirea de el a fost cea mai bună „mutare” a ta.

EX-ul BERBEC

Probabil că relaţia s-a terminat pentru că în ochii lui nu (mai) erai „Femeia Perfectă”, nu mai reprezentai o „luptă” (îi cedasei pe toate fronturile) sau nu te transformasei în „mama” lui. Sau nu îl venerai destul. Ori poate n-ai mai închis ochii la „escapadele” şi flirturile lui mai mult sau mai puţin nocturne.

Îl vrei înapoi? Pretinde că eşti fericită (sau nu pretinde, chiar fii!), pentru că viaţa ta este fabuloasă şi fără el. Fă în aşa fel încât să te vadă fericită şi atrăgătoare şi cu o cohortă de admiratori (de calitate) în urma ta. Nu-l suna şi nici nu deveni plângăcioasă dacă te sună. Însă nici nu întinde coarda aceasta „rece” prea tare. Dacă tot îl vrei cu adevărat, rămâi cumva în raza lui vizuală şi pândeşte momentul în care te va lăsa să înţelegi că aşteaptă confesia ta, aceea care începe cu „nici eu nu te-am uitat”. Dar, fii vigilentă până în al doisprezece-lea moment. Nu poţi ştii niciodată când Berbecul se va împăca cu tine „din răzbunare” sau doar ca să te mai părăsească o dată. Până la urmă, caracterul lui poate pârjoli inimi instantaneu, întocmai că semnul lui de foc.

EX-ul TAUR

V-aţi certat din cauza materialismului sau a posesivităţii sale proverbiale? Sau a faptului că era prea leneş să meargă la cumpărături (deşi îi plăcea să-ţi golească frigiderul) sau să se mişte doi metri mai încolo când aspirai pe sub el? Poftim? Pentru că petrecea timp mai mult cu băieţii decât cu tine si ţi-a vândut inelul dăruit la aniversare ca să-şi ia bilet la meci sau vreo borsetă Versace? Ok.

Îl vrei înapoi? Aminteşte-ţi cât de mult îi place mâncarea. Găteşte-i sau atrage-l într-un restaurant cu meniu savuros şi menţionează cât de rău îţi pare că ai încercat să-l schimbi. Sau că i-ai vorbit vreun membru al familiei de rău. Sau că l-ai criticat. Sau că l-ai exasperat cu cerinţele şi doleanţele tale în trecut. Fă-l să creadă că împreună încă vă mai puteţi clădi un viitor stabil şi că finanţele voastre, puse la un loc, pot muta munţii din loc (dar nu şi pe el din „scorbura” lui cu două camere decomandate). Da, da, chiar aşa alergic este Taurul la schimbări. În plus, cred că i-ar fi cam lene să-şi schimbe partenera, aşa că, mai bine s-ar împăca cu tine. Întrebarea e de ce-ai face tu asta.

Ex-ul GEMENI

V-aţi despărţit pentru că era: paranoic, nevrotic, căsătorit cu servicul lui şi îşi ascundea insecurităţile pe sub cămaşa lui “Adibas” (da, da, the fake one). Sau pentru că era prea interesat de propria persoană şi de ceea ce vedea în oglinda lui tri-dimensională (adică pe el şi pe fratele lui geaman-ego-ul său). Sau pentru că Peter Pan-ul tău mai “vrăjea” şi alte “zâne” pe messenger?

Îl vrei înapoi?

Trebuie ca el să te recâştige pentru că dacă îl suni, îi scrii ori îi postezi poze cu pisicuţe şi curcubee pe pagina de Facebook, se va simţi în control şi muuuult prea bun şi sexi pentru tine. Aşa că, dispari, el ştie că a făcut o mare greşeală pierzându-te, iar dacă te va dori înapoi, te va găsi, te va suna, te va căuta cumva. Doar nu-i răspunde din prima şi nici nu-i da de înţeles că nici unghiile nu ţi le-ai mai făcut de două săptămâni pentru că ai aşteptat cu sufletul la gură şi mâna pe telefon sperând că el te va suna. Dacă a trecut o lună (ok, două, maxim trei) de când v-aţi desparit şi nu te-a sunat, uită-l. Nu se va mai întoarce niciodată. 

EX-ul RAC

V-aţi despărţit pentru că era prea absorbit de propria persoană şi nu înţelegea de ce apa minerală Borsec nu se numea…(a se introduce aici prenumele lui)? Sau era prea manipulativ, meschin şi un pic prea laş în situaţii cheie? Sau se pierdea în propriile lui idei şi apoi o suna pe “mami a lui” să-l scoată de acolo? Ori poate n-ai mai suportat să fii folosită sau să-i asculţi glumele-i mai răsuflate decât cutia de Pepsi uitată pe birou de astă-toamnă?

Îl vrei înapoi? Dacă îl cauţi tu, se va simţi în control şi nu vei mai fi considerată “obiectul afecţiunii sale” (da, da, oamenii=obiecte pentru el). Dacă nu îl cauţi, se va simţi insultat şi îşi va muta glumiţele răsuflate pe alt teritoriu. Spada cu două tăişuri poartă numele ex-ului tău Rac. Singura posibilitate care rămâne valabilă în această ecuaţie este… prietenia. Rămâi în cercul lui de prieteni, rămâi în lista lui de Facebook, dar nu posta poze cu Chippendale-ul întâlnit seara trecută la discotecă. În schimb, postează o poză cu Mihaela Rădulescu (Leoaică). Sau Antonia (Berbeacă). Sau frumuşelul Cabral (Balantă). Celebră să fie persoana de lângă tine, o să-l intrige. Şi te va căuta pentru că va dori şi el acolo (lângă tine sau în poză?). Atunci trebuie să-i arăţi că-i poţi oferi acea dragoste necondiţionată pe care o caută. Şi că nu-l vei critica niciodată foarte tare. Şi că nu vei mai merge niciodată în vârful picioarelor pe lângă el şi dacă e nevoie, îl poţi şi “pălmui” puţin, cu dragoste, of course, întocmai ca mama lui.

EX-ul LEU

V-aţi despărţit pentru că…, oh, Doamne, de unde să încep lista asta? Era prea narcisist, lua temperatura job-ului său la fiecare cinci minute, era deprimat când ceva nu-i mergea bine în carieră sau la sala de forţă, nu devenise încă o stea la Hollywood şi era nervos pe tine, loialitatea şi-o împărţea doar cu prietenii săi cei mai buni, era prea dramatic, imatur şi mult prea rebel? Sau toate la un loc de te-a făcut să uiţi cât de vesel, dulce, iubitor, idealist, creativ şi interesant a fost la începutul relaţiei?

Îl vrei înapoi? Hmm, asta este o treabă foarte serioasă pentru ca Leul (ca şi Berbecul) face parte dintr-o altă emisferă când vine vorba de relaţii. Dacă alergi după el, te va răsturna în lista lui de “ex-uri uitate” cât ai zice… Oana Zavoranu (care este Gemeni, dar ce contează?). Orice încercare de a-l recuceri va fi văzută ca pe un semn de slăbiciune. Aşa că, dă-i puţin timp şi spaţiu. Nu-l ataca, nu-l jigni, nu-i cere înapoi tirbuşonul împrumutat acum două veri, nu fi prea crudă, nu fi prea bună sau îngăduitoare. Dacă te-a iubit şi te vrea înapoi, îţi va da un semn, deşi va fi unul mic şi te va aştepta pe tine să-l creşti mai mare. 

EX-ul FECIOARĂ

V-aţi despărţit pentru că era prea dificil şi ridicol de sistematic în toate acţiunile sale? Prea capricios şi întunecat? Prea rezervat şi cel mai mare critic (al tău şi al său) din toate timpurile? Sau prea nesigur, prea masochistic (îi place să sufere, dar nu admite) şi primejdios de paranoic că ceva sau cineva îl poate face de râs în public?

Îl vrei înapoi? E martie, luna femeilor, pot să-ţi fac un cadou, adică să fiu sinceră cu tine acum? Dacă acest ex al tău te-a părăsit, a făcut-o deja de un trilion de ori în mintea lui şi s-a gândit de un alt bilion de ori la asta înainte de a ţi-o spune. Aşa că nu te împotrivi cu istericale şi plânsete, în schimb, cere-i să discutaţi, pentru ultima dată, cu muuuult calm şi respect, motivele pentru care vă despărţiţi. Probabil că, după această discuţie, nu se va mai împăca ever cu tine (mai ales dacă încerci să-i ciuguleşti creierii cu “de ce” -uri prea dese sau să îl corupi la o ultimă partidă de sex), dar dacă te-a iubit cu adevărat şi îi stimulezi din nou partea, hmmmm, mentală, mai ai o şansă. Mică, dar există. 

EX-ul BALANŢA

V-aţi despărţit pentru că te-ai săturat ca el să “regleze” tabloul acela de pe perete de zeci de ori pentru că nu este în perfect “echilibru” cu linia parchetului? Ori ai descoperit că în ciuda faptului că părea mereu atât de profund, calculat, în secret, el de fapt căuta orice motiv ca să-şi hrănească pasiunea pentru haos şi dezastru? Ori te-ai săturat să fii “interogată” pe acelaşi subiect de mii şi mii de ori?

Îl vrei înapoi? Nu prea depinde de tine, draga mea. Şi eu ţi-o spun frumos aici, pentru că dacă vei alerga după el, ex-ul îţi va spune “adio” într-un fel care te va ustura mai rău decât ardeii iuţi din borcanul bunicului. Aşa că, poate ar trebui să te consolezi cu ideea că dacă el încă mai are ceva sentimente pentru tine, te monitorizează deja din umbră şi îţi ştie fiecare pas, mai rău că un gardian din celebrul serial “Prison Break”. Şi nu, nu încerca să-l faci gelos, chiar dacă nu mai sunteţi împreună, în schimb, dacă vă întâlniţi, “întâmplător”, roşeşte ca la prima cină romantică, fii uşor-prietenoasă şi pari mai fragilă (dar nu patetică!) decât Albă ca Zăpada. Sau pierde-ţi pantoful în maşina lui (asta dacă nu e vreun Louboutin) şi aşa îl vei intriga destul încât să te considere, din nou, demnă de interesul şi curiozitatea lui. 

EX-ul SCORPION

V-aţi despărţit pentru că deja te speria Scorpionul întunecat, intens şi profund, adică cel care voia dintr-odată să-şi petreacă o săptămână închis în camera cu mai multe lumânări aprinse decât sunt în bârlogul vrăjitoarei Xidonia? Ori paranoismul lui legat de slujbă sau tăcerile lui prelungite te-au adus în culmea disperării? Ori sensibilitatea lui exagerată care se transforma uneori într-o grenadă sau un bici dominatrix (verbal sau fizic) te-au adus la exasperare?

Îl vrei înapoi? Ei bine, draga mea, ex-ul tău chiar are nevoie să se detaşeze puţin de tine şi de relaţia voastră ca să realizeze ce a pierdut. Probabil că mai mult decât îi lipseşti tu, îi lipseşte doar… sexul, dar nu te folosi de asta ca să îl readuci pe Scorpion înapoi. De fapt, chiar dacă respiri la trei oraşe sau trei continente mai departe de el, Scorpionul tot va crede că “acela” e un semn că îl vrei înapoi în patul tău. Sau dacă ţi-ai postat pe blog o poză cu noul tău prieten, el va crede că, de fapt, vrei să-i arăţi cât ai slăbit şi ce bine îţi stă în roşu; pentru că îl vrei pe EL înapoi, în dormitor. Să mai continui sau să te rog să mai vezi o dată filmul:” PSYCHO”? Ai înţeles? Dacă l-ai părăsit, probabil că e mai bine aşa. 

EX-ul SĂGETĂTOR

Oh, chiar a trebuit să te îndrăgosteşti de acest bărbat? Glumesc, glumesc. Întrebarea este, de ce l-ai părăsit? Pentru că te înfricoşau acţiunile sale sau pentru că devenise prea nerăbdător, nervos, răutăcios, defensiv, violent? Sau atitudinea lui de “macho” devenise prea grosolană ceea ce te ofensa, şoca şi provoca la scandal?

Îl vrei înapoi? Ştiu că e nepoliticos să scriu cu majuscule, însă eu chiar vreau să te fac să înţelegi asta: NU ALERGA DUPĂ UN EX SĂGETĂTOR! Dacă el s-a despărţit de tine, este pentru că ŞTIE deja că tu nu eşti “the one” pentru el. Chiar dacă se va întâmpla să se întoarcă (la tine în dormitor, dar nu şi la prânzul de duminică din casa părinţilor tăi) o va face pentru că despărţirile şi împăcările sunt patimile lui secrete. Îi place să “frământe” şi să confuzioneze inimi mai ceva decât o face… Botezatu Cătălin (tot Săgetător). În cel mai fericit caz, dacă tu ai greşit, cere-i scuze, fii drăguţă, duioasă şi drăgălaşă şi… lasă-l în pace. Cam aşa îi face şi Bianca Drăguşanu (Peşte) lui Botezatu (Săgetător), n-ai văzut? Dacă va veni el după tine, fie, dacă nu, move on. Nu era al tău! Doar nu-ţi găsi vreun Adrian Cristea (tot Săgetător). 

EX-ul CAPRICORN

V-aţi despărţit pentru că era mai “închis” decât buzele Monicăi Gabor (Capricoarnă) în primele luni de după divorţul de Geamănul Irinel? Adică te-ai săturat să fii cu un om care este “handicapat emoţional” şi nu îţi poate oferi sentimentele “la liber”? Ori te-a înnebunit cu prejudecăţile lui sau felul în care pune “etichete” oamenilor? Sau pentru că manierele lui lăsa de dorit şi te-ai săturat să trăieşti în aceeaşi casă cu un om care crede în tandreţe cam tot atât cât credea şi… Cruella de Vil?

Îl vrei înapoi? În primul rând, mai puneţi această întrebare de o sută de ori. Dacă ai făcut ceva greşit, fii sigură că acest ex al tău nu va uita şi nici nu va ierta prea uşor. Sigur vrei să ai ochii scoşi pentru asta vreo zece ani de-acum încolo? Ok. Chiar e riscul tău. Acum, adevărul este că dacă îi poţi arăta acestui om ca tu eşti o persoană fericită, stabilă, distractivă, fără nici un os pe care scrie “nevrotică” în corpul tău, s-ar putea să te vrea înapoi. Doar nu-i ceda imediat, lasă-l să te sune de câteva ori până accepţi o întâlnire şi nu te arunca în patul lui decât DUPĂ ce v-aţi împăcat cu adevărat. Respectul este un cuvânt cu semnificaţie pentru el în acest moment.

EX-ul VĂRSĂTOR

V-aţi despărţit pentru că… vorbea prea mult şi fără rost, era cam zgârcit şi îşi uita mereu capul prin nori. Ba nu, era prea leneş pentru tine şi cam prea “social” cu cele 378 de “prietene” virtuale. Nu, nu, ştiu de ce v-aţi despărţit. L-ai prins înşelându-te cu manichiurista rusoaică şi când a fost confruntat, ţi-a spus că pentru el “sexul e sex şi dragostea-i dragoste”. Adică trebuie să accepţi că pe tine te iubeşte, iar rusoaica e doar pentru… distracţie. Cum, nu-l înţelegi???

Îl vrei înapoi? Sigur? Sigur ştii la ce te înhami? Pentru că omul acesta nu te va vâna şi nici nu poate fi vânat. De ce? Adevărul este că… e prea leneş să mai mişte un deget pentru un “teritoriu” deja descoperit şi cucerit. În plus, s-a despărţit de tine pentru un motiv. Ce l-ar mai face acum să se întoarcă din drum, acum când oceanul e plin de alte peştoaice-rusoaice-multicolore, gata să cadă în plasa lui? Ademenindu-l cu o partidă de sex, s-ar putea să meargă, doar că nu pentru totdeauna, ci până îşi va reaminti că se plictisise, de fapt, de patul tău.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :