Organizația E.M.M.A. celebrează al cincilea Val de Lumină

unnamedO zi importantă azi pentru toți părinții. Organizația E.M.M.A. celebrează azi, 15 octombrie „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, și în cîteva țări europene, printer care și România.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumînări în memoria copiilor plecați prea curînd dintre noi. Luînările sunt lăsate să ardă timp de o oră creînd astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul Pămîntului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul este organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A. Valul de Lumină a ajuns la cea de a cincea ediție și se desfășoară simultan în 16 orașe. Mii de lumînări se vor aprinde azi, la ora 19.00, în memoria îngerașilor noștri. Numai în București se vor aprinde 1000 de candele, fiecare dintre ele purtînd numele unui copil care nu mai este. Candelele vor arde timp de o oră, pe treptele din fața Cercului Militar Național.

unnamed (1)“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de drama pierderii unui copil, oferind astfel alinare părinților îndoliați, dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România. Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzînd lumînări oriunde s-ar afla.  Pentru a le arăta părinților îndoliați cîtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumînările aprinse,  pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. ” – (Bianca Brad)

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an, mișcarea s-a extins ajungînd acum să acopere toate continentele.

Pentru a afla mai multe informaţii, despre eveniment și despre locațiile din țară, intrați pe www.Organizatiaemma.ro

***

Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă.

 

 

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :