One Night Kiss

sdewLa ce te gîndeşti?

‘Pe bune? Chiar mă întreabă asta? Părea deştept…’

Îmi întorc privirea de la uşile glisante care dau spre bucătăria restaurantului în care ne aflăm. Îi zîmbesc, ca să fiu politicoasă. Pînă la urmă este prima noastră întîlnire, aranjată de o colegă de-a mea de la serviciu, care-l cunoaşte din copilărie. Nu am de ce să îl judec şi nu are de unde să ştie că am o reacţie aproape fizică la întrebarea asta – monument al austerităţii conversaţionale.

Oricui altcuiva i-aş răspunde ‘la mă-ta’, dar tipul ăsta-i drăguţ şi a părut cu adevărat interesat de orice aberaţie am scos-o pînă acum pe gură şi… sincer, gura mea n-a mai fost sărutată de mai bine de doi ani. Poate de data asta iese măcar de un sărut. Sper, pentru că îmi place gura lui… Şi… Totul, ok? Îmi place fizic de bărbatul ăsta.

Nu judeca! Ştiu că l-am întîlnit acum două ore, dar dacă l-ai vedea şi tu ai zice că da, merită să-ţi bagi degetele-n ochi mîine dimineaţă, când te trezeşti şi realizezi că tocmai ai bifat căsuţa cu ‘one night stand’ din Oracolul de clasa a 8-a.

Mă abţin de la orice otravă aş putea scuipa şi decid chiar să-i spun ce gîndeam – sau nu gîndeam.

  • Întoarce capul, îl îndemn. În spatele tău sunt uşile glisante care dau spre bucătărie.

Mă ascultă şi întoarce capul. ‘Good boy!’

– Am numărat pînă acum 130 de ieşiri şi intrări ale ospătarilor în bucătărie.

Atenţia lui nu e la fel de atentă ca atenţia mea. Uşile glisante, de lemn, care emit la fiecare mișcare acelaşi scîrţîit enervant, nu-l impresionează la fel de tare ca pe mine.

Îşi întoarce privirea asupra mea.

– Ai foarte multă răbdare, îmi spune fără să-şi ia ochii de la mine.

Trebuie să recunosc că mă fîstîcesc. Ori pentru că n-am mai fost de mult într-o relaţie, ori pentru că el arată fix aşa cum îmi place mie – brunet, ochi albaştri, ARE buze – da, ai voie să băleşti şi tu- dar mă bîlbîi cînd încerc să fac pe deşteapta şi să-i răspund la mişto.

– Conversaţia era interesantă.

11377223_851874918225858_7738427717345525524_nImediat ce-mi iese pe gură simt şi regretul. Sunt o vită nesimţită. Nu-i adevărat. Conversaţia era chiar interesantă – nu aş fi crezut niciodată că omul ăsta chiar ştie ce naţie a construit statuia Libertăţii – Franţa, dacă te întrebi.

Înainte să mai debitez şi alte rahaturi îi văd că izbucnește în rîs. Nu-l însoţesc în hăhăială. Mi-e ruşine de remarca mea. Sunt o vacă. Am urmărit uşile de la bucătărie pentru că aşa sunt eu. O ciudată care cîteodată număra de cîte ori se deschid uşile glisante.

– Ai dreptate, mă scoate el din regretville. Nu am fost cel mai animat partener de întîlnire.

E serios. Orice urmă a amuzamentului de mai devreme a dispărut.

– Mi-a fost… Încearcă să spună ceva, dar nu continuă. Îl urmăresc mai atentă decît urmăresc feed ul pe facebook după ce nu am acces la el în timpul şedinţelor. Mi-a spus Laura că eşti impresionantă, dar nu mă aşteptam să fii chiar atît de – face un cerc mare cu mîna în aer – completă.

Ultimele cuvinte sunt aproape şoptite. Nu mă mai priveşte. Se uită în farfuria acum goală.

Şi el este fîstîcit… Iar această descoperire mă bucură mai tare decît reducerile la Sephora.

– Aste e de bine, nu? îl întreb şi eu şoptit. Nu ştiu de ce. La cît de multă gălăgie e în restaurant, nu m-ar auzi cineva nici dacă s-ar strădui.

Mă răsplăteşte cu un nou rînjet. Poate pentru că tocmai ce i-am confirmat că îl plac, sau poate pentru că am lăsat capul într-o parte, ca o disperată după atenţie, cînd l-am întrebat. Oricum, pare fericit. Dă din cap ca să-mi aprobe că e de bine, după care îmi strînge mîna în mîna lui.

– Mai ai vreun plan astă seară? mă întreabă.

Întrebarea e la fel de tîmpită precum ‘La ce te gîndești’, dar şi de data asta aleg să nu răspund la primul instinct. Neg vehement.

– Bine, zice făcînd semn de ‘Nota’ către ospătăriţă.

Plăteşte în grabă şi aproape că mă tîrăşte afară din restaurant, într-o arşiţă care ne topeşte instantaneu ultimele picături de apă, respectiv bere, pe care le mai avem pe buze. Nu pare deranjat de căldură, pentru că mă întoarce spre el şi mă săruta. Mă sărută de parcă ar şti că n-am mai fost sărutată de doi ani. Mă sărută şi rîde peste buzele mele acum din nou ude, de la gura lui.

Cînd îmi dă drumul din îmbrăţişare îmi ia două secunde să-mi găsesc echilibrul. Pentru că ‘wow’.  Pe bune… ‘Wow’! Dacă şi restul pachetului preferenţial pe care plănuiesc să mi-l ofere e la fel de pasional precum sărutul ăsta… ‘Wow’ nu cred că mai ajung la muncă luni dimineaţa.

– De cîte ori s-a deschis uşa de la bucătărie? mă întreabă pe neaşteptate.

– 130, reuşesc să-i răspund, moment în care mă ia din nou pe sus şi mă sărută şi mai apăsat – nu credeam că e posibil, dar iată – îşi înfige degetele în părul meu şi îmi dă capul pe spate pentru cel mai mişto sărut din lume. Tocmai ce am bătut la cur toate săruturile romantice din filme. ‘Pe aripile vîntului? ‘ adios! ‘Sleepless în Seatle’ cine?’ Titanic’ l-a mîncat ursul.

Cînd îmi dă drumul rînjesc ca o tîmpită, pentru că, pe bune! e visul unei nopţi de vară pe un trotuar din Bucureşti! Mă uit de jur împrejurul meu, ca să mă asigur că asta mi se întîmplă chiar mie, nu am înnebunit!

11214134_899867100093306_3911343440695674050_nÎl aud vorbind şi-mi dau seama că m-a luat deja de mână şi mă conduce spre Centrul Vechi. Cred că tocmai ce mi-a zis că merge într-un club. Cred că a zis şi ceva de mişcat pe ring, dar sincer, nu mă pot concentra. Mai vreau sărut. Mai dă-mi sărut! Vreau, vreau vreau!

Se opreşte fix înainte de a intra într-un bar foarte animat cu o armată de oameni înăuntru şi un batalion afară, la ţigara.

– De câte ori s-a deschis uşa?

– O su…

Nu mă lasă să termin suta. Primesc din nou sărut. Şi mai mult, şi mai bun şi mai sărut. Doamne! Ce bine e! Nu mă mai satur.

Mă lasa să respir şi mă ameninţă fără să-şi abţină figura mîndră.

– Pînă la sfîrşitul serii nu o să mai ştii să răspunzi.

Aprob în timp ce-mi încrucişez degetele la spate. Ce bou! Acum că mi-a spus,nu mai uit. Acum ştiu cum pot să dobîndesc la comandă… Sărut.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :