Ochelarii Pinhole te scapă de ochelarii de vedere

pinhole_glassesI-am văzut pentru prima oară într-un supermarket, acum 6-7 ani și mi-am spus că sunt încă o prostie comercială menită să-ți ia banii și să-ți dea speranțe deșarte, așa cum erau și benzile care vibrau ca piftia și-ți făceau abdomenul de metal sau pila care-ți lungea unghiile.

Nu găseam o explicație logică pentru cum niște lentile opace, cu găuri în ele, îți pot regla vederea. Pînă cînd, de curînd, i-am revăzut pe un site și am început să citesc recenzii despre ei și am hotărît să le dau o șansă.

Ce sunt ochelarii stenopeici Pinhole și cum funcționează?

Potrivit site-ului oficial, ei au rînduri de mici găuri, dispuse egal pe lentile. Aceste găuri au efectul de a reduce gradul  de dispersie a razelor, care vin din orice punct al obiectului privit. În mod normal, întreaga deschidere a pupilei lasă sa treacă lumina. Convergența improprie a razelor care intră în ochi produce erorile de refracție, cum ar fi miopia, hipermetropia, presbitismul și astigmatismul. Pinholes poate regla vederea prin blocarea razelor periferice, lăsînd să intre în ochi numai razele care trec prin porțiunea de centru a pupilei și orice eroare de refracție în cristalin sau cornee este mult diminuată.

pinhole 1Cînd privim un obiect neclar, creierul nostru deplasează focarul ochiului înainte și înapoi, pînă se obține o creștere a contrastului. Dacă nu se obține nici o creștere a contrastului, obiectul rămîne nefocalizat. În timp ce purtăm ochelarii Pinhole, mușchii oculari sunt folosiți mai intens, iar acest exercițiu regulat susține procesul de focalizare.

Pinholes au o adîncime infinită a focarului, așadar, chiar dacă ochiul nu focalizează corect, obiectele vor apărea ca și cum ar fi în focar. Foarte important este că acești ochelari elimină împrăștierea luminii pe retină, ameliorînd vederea.

Folosirea cu regularitate a acestor ochelari exersează mușchii oculari. Exersînd mușchii, ei devin mai puternici și mai flexibili.

Exercițiile pentru fortificarea mușchilor oculari se găsesc cu ușurință pe internet, în diverse tutoriale, articole sau recenzii.

Au sau nu efect?

Părerile sunt împărțite. În vreme ce unii medici și simpli cumpărători îi recomandă, alții sunt foarte sceptici în ceea ce privește eficacitatea lor și spun că au o bază științifică.

Cu toate acestea, ei sunt folosiți încă de acum 3000 de ani, în Egipt, China și India, ca tratament naturist al bolilor oculare și sunt extrem de populari în SUA, unde se merge cu ei pe stradă, iar tinerii postează tutoriale despre cum să-ți confecționezi singur o pereche de ochelari Pinhole.

Din experiența mea vă pot spune foarte puțin pentru că i-am achiziționat de curînd, însă mă declar uimită și încîntată încă de la prima purtare, exceptînd aspectul meu de libelulă pentru că, achiziționîndu-i online, n-am știut cît sunt de mari.

Cu miopia și astigmatismul meu, mi-e imposibil să disting literele la televizor fără ochelarii de vedere. Cu Pinholes n-am nicio problemă, văd perfect. Rămîne însă de văzut dacă vederea mea se va regla și atunci cînd nu îi voi mai purta. Vă țin la curent!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :