Obsesia 94: Duhul botezat

Ultimele crîmpeie de lumină erau zdrobite de pleoapele ochilor mei în timp ce mă scufundam adînc în somn, cuprins de letargia nopții. În mintea mea, s-a ivit o clădire, compusă din gînduri răzlețe, fugare, cuprinse de ardoarea creației și implicate într-o afacere fără ieșire.

„- E party!” – strigă o femeie în urechea mea lăsînd amprenta unui baros peste timpanul sensibil al auzului. Da, e petrecerea mea prin această lume penibilă și nebună. Numai că…în toiul petrecerii apare ea. Blondă, cu ochii arzînd, trîntind uși și ferestre.

Și începe vînătoarea. Invitații mei se transformă în cei mai feroci asasini urmărind o fantomă, alungînd un duh blond, care le tulbură visele, care le strică petrecerea, care le schimbă modul de a fi.

Toate metodele văzute în filme dau greș. Niciunul nu pare capabil să o doboare pe zgîtia blondă care le macină existența, care îi readuce la singura lor incapacitate: de a fi oameni.

Pier unii după alții, zdrobiți de suflul duhului, aruncați dincolo de marginea lumii, iar casa pare un templu păgîn ivit din neguri demult apuse, în care toți cântă un singur imn: cel al iubirii nesupuse.

Iau sticla cu agheasmă și-o arunc înspre ea. Șireata! Se preface că i-e teamă și fuge, dar într-o clipă se întoarce și lasă toată apa să îi cuprindă formele ca să ne arate că e pură și lichidul sfînt nu are cum să o ardă.

Apoi se duce pe verandă și își aprinde o țigară. Tacticoasă, cu capul pe spate, trage adînc, iar fumul se risipește tot în aer. Dispare, apare, la fel ca un gînd Și crezi că-i aievea, deși dormi plîngînd. Și-n ultimul ceas, înainte de zori, din gură îți smulgi cuvintele eliberării tale, eliberării ei, fără să știi dacă vor avea efect, fără măcar să le fi gîndit. Ele ies pur și simplu, iar noapte e răzbătută de un strigăt: „Te botez, Mihaela, în numele Tatălui, și-al Fiului, și-al Sfîntului Duh!”. Deodată vezi că duhul cel blond începe să tremure, să pîlpîie asemenea unei lumînări, iar asta te face să repeți ca un nebun mantra spusă mai devreme și să iei un pumn de țărână, pe care îl strîngi tare înainte de a-l arunca spre ea.

Și mantra, combinată cu țărîna din mâna ta, are efect. Duhul cel blond se transformă într-o copilă, care își dă ultima suflare în urma sfintei taine a unui simplu botez. Pe care niciun popă nu mai are timp să îl împlinească pentru că ea piere odată cu ultimul bob de pămînt care o atinge în numele Tatălui, și-al Fiului, și-al Duhului Sfînt.

🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Bună ziua sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am luat soțul meu înapoi.Ia fost nebun când soțul meu mi-a lăsat pentru o altă femeie luna trecută Dar, când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce la profetul Okona un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum m-a părăsit soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com sau WhatsApp pe +2348069032895 De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei să vindeci bolile mortale
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) vrei o soție / soț

Comentează :