Obsesia 92: Terapia cu curve

Scrisesem pe lista mea cu rezoluţii că o să fiu şi mai egoistă, dar într-un mult mai sănătos sens. Îmi plac banii mei şi le găsesc oricînd cu mare uşurinţă o întrebuinţare. Uneori cît se poate de practică, alte ori cît se poate de superficială. Nu îmi mai plac, în schimb, oamenii care îmi fac banii ăştia şi într-un fel sau altul, deontologic  sau nu, listele mele cu pacienţi devin mai scurte şi mai grele.

Am scos-o pe Mirandolina. I-am zis scurt ca e vindecată. Oricum şi-a găsit un amant nou şi tînăr care o ţine ocupată. Lacrimile ei false pentru monştri din trecut nu-şi mai găsesc locul între mecanica ceasului şi răbdarea mea deja overrated. O trec deci, fără milă şi fără silă, fără păreri de rău pentru tariful pentru o oră din scenariul meu săptămînal şi ajunge direct la cazuri clasate. O să moară înecată în paharul cu băutură cînd şi ultimul fante o va fi părăsit fiindcă e imposibl să ţii pasul cu vîrsta, chiar dacă poftele îţi rămîn veşnic verzi.

Nu mai vreau nici banii lui Victor. Ăsta o să rămînă la 55 de ani doar cu 10 futaiuri în plus şi de zece ori mai multe zdrenţe care să-i acopere muşchii ofiliţi. Nu-i mulţumit, nu ştie ce vrea şi nici dacă ce vrea acum sau mîine o să îl mulţumească. Du-te, Victor! Don Juani bătrîni ca tine pot plictisi pe gratis fete ca Iana cîţiva ani buni, amăgindu-le cu promisiuni ieftine ca şi emoţiile tale. Sper din puţinul meu suflet că nevastă-ta te-a părăsit  deja şi că te-a zguduit puţin cu valoarea  pensiei pe care o să i-o plăteşti. E singurul argument care îl zguduie pe unu ca tine.

Că tot veni vorba de Iana, mi-e dragă, atît cît îmi poate fi de dragă o fătucă tînără, drăguţă şi prostuţă. Dar şi ea, că multe fete care mizează doar pe moment să meargă mai departe, rămîn cu resturile pe care le aruncă diverse şi diverşi. Restul de penis, restul din portofel, restul de timp, restul de viaţă. Încet, încet ele însele devin nişte resturi, căci bătrînul Timp nu iartă pe nimeni. Fata asta chiar nu are altă problemă decît pe ea însăşi. Îi plac bărbaţii cu obligaţii fiindcă e o curvă mică, nu fiindcă zice ea, cei de vîrsta ei nu au direcţie. Direcţie nu au nici unii, nici ceilalţi, dar tinerii de vîrsta ei sunt mai orientaţi către sine şi nu au timp să tragă după ei cîte o dependentă financiar sau emoţional. Viaţa e plină de oportunităţi, dar şi de capcane, iar cei puternici şi la început de drum le evita cît pot. Aşa că, adio Iana, o poşetă mai puţin la mine, păsurile tale se tratează cu puţină demnitate. Dar tu nu știi ce e aia.

Şi nu în ultimul rînd, adio Vera, curvă bătrînă! După două căsnicii ratate, după reparaţii capitale la exterior, singura ei nevroză e să afle de ce ăştia care îi trec nevinovaţi prin pat, nu rămîn să prindă răsăritul. Pentru că îi alegi pentru asta, nu-i aşa, bătrână gloabă Vera? Tu ai spus că vrei să te distrezi, că meriţi să fii cine eşti, că ai muncit, că timpul e preţios că aia şi că aia şi ca ailaltă… şi apoi plîngi şi îţi dormi zilele cu Xanax. Păi de ce, Vera, de ce nu aştepţi puţin, poate în timp ce-ţi construieşti o viaţă, apare şi un minunat cu care să o împărtăşeşti, fiindcă merită el aşa cum meriţi şi tu. Pînă atunci, adio dragă Vera, te costă prea puţin aceeaşi lecţie pe care te încăpăţînezi să nu o înveţi, găseşte-ţi alt funizor de somn dulce.

Şi, în final, adio eu cea veche, înecată în muncă, anul ăsta o să mă distrez şi o să mă aştept să repar tot mai multe suflete amorţite, minţi împleticite, vise pierdute, dar printre toate, adio, vulpe vicleană, care fugi de ceea ce simţi ca dracu de tămîie. Anul ăsta o să te îndrăgostești ca o proastă şi o să-l laşi să-ţi fie ultimul sau unul dintre ei şi o să-l laşi să-ţi ia tot fiindcă o să-i dai tot ce ai păstrat pentru nimeni.  Sau asta nu era pe lista mea cu rezoluţii?!

Fac ce fac și tot baftă de curve am. Nici dacă aș fi Mutu nu ar tăbărî astea așa pe mine!

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :