Obsesia 82: Fair Play

11800192_888522027907697_8323850129169541540_nBa da. Mi-am schimbat adresa de mail, dar ți-o spun la sfîrșit, după ce îți trimit răspuns la mailul tău lung, prea luuung pentru tine. Nu ai nimic altceva de făcut decît să citești, nu te obosi să-mi răspunzi. Ce să fac eu acum dacă ție nu-ți place internetul? Scrisori de mînă nu-mi cere, chiar dacă ele sună romantic, mă plictisesc cozile de la poștă. Ăia mai plătesc și facturi pe-acolo, și-apoi… nu ești iubita mea.

Pe scurt. Voi pleca în Tunisia foarte curînd. Azi îmi cumpăr biletul de avion. Din banii lui că mi-a trimis pe card, lovit și ăla subit și din plin de vinovăție. Și-a tras-o de curînd cu alte două femei și mi-a povestit ce și cum. Acum este jignit că nu-i vreau banii de care, zice el, nu mă folosesc cum trebuie. N-am putut să nu-i dau dreptate, și dacă tot făcea pe zmeul că are prea mulți și nu știe ce să facă cu ei, am ales să îmi plătească avionul, că oricum e bărbat, și oricum o să mă dezamăgească, iar eu nu sunt îndrăgostită de el ca să-mi pese ce-o să creadă despre mine cînd îi voi da mai încolo papucii.

Deci mi-a povestit PE MAIL ce-a facut după ce s-a despărțit de mine, cum îl aștepta acasa amica lui, Soledad, cu care și-o mai trage din cînd în cînd. Tipa avea cheia de la casa lui (vila – a ținut morțiș să specifice) și l-a amenințat cu sinuciderea dacă o va părăsi. Așa că a făcut amor cu ea ca să-i treacă ăleia de spartul venelor, dar nu i-a cerut cheile înapoi. Și eu ce să înțeleg din asta? Am citit relatările astea cu o grimasă de dispreț, eu, buna lui amică. Pe urmă, cică s-a dus să-și ia feciorul din casa fostei neveste, că-i venise rîndul la vizitat, și pac! s-a trezit încolțit și prins într-un complot, pus la cale de fii-su și ex-mujer (complotul dracu), în care asta din urmă încerca să-l convingă să fie din nou împreună de dragul lui fii-su.

La faza asta mi-am pierdut interesul și am sărit câteva paragrafe, alea în care povestea cît de complicată e căsnicia lui. Ce pretexte mai găsesc astea, și cum se mai milogesc ele de unu să le fie bine, și cum mai scot la înaintare binele copilului… Ei, și pentru că el-bietul nu știa ce să-i spună, vrând mai degrabă să tragă de timp, i-a tras-o și ei. Scurt pe doi, nu intru în detaliile pe care mi le-a descris, că știu că ești puritană și chiar nu are sens.

3751_808908572570155_1356866015071949177_nÎn concluzie, nu știu la ce mi-a folosit mie sinceritatea lui, dar nu pot sa nu văd imaginea de ansamblu: adică el în două săptămâni a rezolvat trei femei cu chiștocul ăla al lui de-i zice penis, una care nu dădea doi bani pe el, alta sinucigașă și alta disperată de viață sau de singurătate, iar eu îmi făceam griji că cine știe ce suferă, săracul de el.

Intuiesc că mi-a povestit toate astea ca să mă facă geloasă, a greșit amarnic. Singurul efect produs de confesiunile astea a fost că mi s-a luat de el. Așa că am acceptat să-mi plăteasca avionul și am început să ne trimitem din nou mailuri în care el îmi spune ”I‚m sorry, I love you, you are the only one”. iar eu îi răspund: ”I miss you, I love you, be free!”

Cred că mai fair play de atît nu poate fi o relație. Că nu putem vorbi de iubire aici.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :