Obsesia 10: Ușa spre domestic

Îți conferă un oarecare echilibru.

Să știi că totul e acolo, lin și confortabil, și viața se întinde umilitor de aceiași.  Între pat și televizor există mai mereu o telecomandă. Niciodata un meci. Partidele sunt scurte, inexistente aproape. „Ai mâncat?” mă întreabă nevastă-mea. „De ce ai stat așa de târziu?” Mormăi ceva în barbă, știe că mint. Nevastă-mea e femeie de treabă, mă iartă mereu, chiar și când nu mint. Am gura amară, nu pot s-o sărut. Dar nu pot s-o sărut nu pentru că am gura amară, ci pentru că n-o mai doresc demult.

Din păcate, nu mă pot desprinde de ea, e singura femeie căreia îndrăznesc să-i cer să-mi facă o cafea dimineața. Celorlalte le fac eu, sau le cumpăr.

Acum știu sigur că mă dorește, se uită pierdută la mine, dar demnă în același timp. Nu mă cere. Nu vine să mă ia. Și-a pus dantela neagră, care cândva îmi plăcea. Nici acum nu mi s-au schimbat gusturile, dar ar merge mai bine pe un alt trup. Pe care să nu-l cunosc. „Sunt obosit, am tras prea mult azi, nenorociții”. Privirea i se întunecă, i se retrage. Strânge din buze. Cel puțin sunt lăsat în pace, sunt fericit pentru asta.

Între pat și televizor – o poveste scrisă și consumată, devorată de aceleași profeții și realități inventate. Fiecare cu lumea lui.

Nu am telecomandă pentru așa ceva. E și ăsta un echilibru…

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Bogdan Gheorghe spune:

  Malu-le…am citit si am recitit… Ajuns la sfarsitul articolului (nici nu stiu cum sa-i zic. Destainuire? Amintire din viitor? Angoasa? …caci numa’ „obsesie” nu-i pot zice! ) dau de caseta „Like” si ma pufneste rasul! :))) Cum dracu sa imi placa asa ceva!?
  Zau omule, pacat de talentul tau irosit pe asa bazaconie!
  Si asta ti-o spune unul necasatorit! Mi-e groza sa ma gandesc cate injuraturi iti iei de la cei / cele casatorite! :))))
  Serios, asa iti imaginezi tu, viata in doi!? Caci de vorbesti din propria-ti experienta, chiar te compatimesc!

 2. Bogdan Gheorghe spune:

  De ce stergeti parerile critice? :)))))))

 3. pista spune:

  ce frumos,e ca si cum te-ai uita in oglinda

Comentează :