Oamenii-căpușe

Cel mai ușor mod de a scăpa de o căpușă este s-o extragi cu penseta!
Dacă femeile-rucsac sunt cele care au nevoie de protectori (adică tipi cu foarte mulți bani), oamenii-căpușă sunt cei care nu pot exista, practic, fără o gazdă. Deosebirea este că femeile de genul amintit sunt rapace, au o metodă, pun în aplicare niște strategii, își cultivă relațiile, chiar dacă sunt dintre cele interesate, și acționează pe termen lung pentru a se pune adăpost de griji materiale. Femeile-rucsac nu oferă decât prezența lor (destul de ademenitoare, dar goală pe dinăuntru) și nici o urmă de recunoștință pentru cel care și-a asumat grija lor pe termen nelimitat. Oamenii-căpușă au o gîndire pe termen scurt, interesele lor sunt imediate, acțiunile haotice și rămîn fără gazde prea des ca să mai conteze. De obicei sfîrșesc singuri, triști și alții sunt de vină pentru eșecurile lor.
never underestimateCum îi depistezi
Oamenii-căpușă își aleg întotdeauna prietenii în funcție de modalitatea în care pot profita de ei, astfel încît să-și ușureze cît mai mult mediocra lor existență. Problema personală a oamenilor-căpușă este că mai mereu rămîn fără gazde (prieteni, iubiți, slujbe), pentru că văd în oameni doar niște instrumente prin care pot să-și atingă scopurile. Să nu vă închipuiți însă că scopul lor e acela de a cuceri Everestul. Totul se reduce la dexteritatea cu care oamenii-căpușă îți intră pe sub piele, cu vorbe mieroase sau prin victimizare. Joacă atît de bine rolul de neputincioși încît sfîrșesc prin chiar a fi. Neputîndu-se niciodată concentra asupra rezolvării problemelor sau a situațiilor de criză care apar devin cu adevărat impotenți și neîndemînatici, adevărate poveri pentru cei care fac greșeala să-i ia sub aripa protectoare.

Adevărate Drama Queen, cu cît veți încerca mai mult să vă vedeți de treabă, cu atît vor încerca să-și vîre treburile personale în viața dumneavoastră. De preferat ar fi să nu cădeți în capcană și să nu începeți prin a le asculta păsurile, sunt interminabile, și nici nu știți cînd vă treziți că aveți grijă de un suflet care, prin niște lingușeli bine plasate și două-trei lacrimi exersate de-a lungul timpului v-a făcut sclavul lui. Nu spun să nu întindeți o mînă de ajutor celor care într-adevăr au nevoie de așa ceva. Spun doar să nu cădeți în capcana de a călca sau spăla rufele cuiva care are tot două mîini și două picioare ca și voi. Nu sunt chiar atît de incompotenți, doar că și-au găsit fraierul de moment.

Căpușa deprimată

Este, firește, atît de deprimată încît nu e în stare să găsească motivații reale și pîrghii solide în minuscula ei existență ca să treacă dincolo de lenea înnăscută și să se bucure de viață. E cea pe care bărbații o părăsesc, patronii o dau afară, cea care pleacă în excursii cu grupuri de oameni și se întoarce îndrăgostită de însurați sau visează că toți bărbații întîlniți pe traseu vor să i-o tragă, bărbați cu care, evident, n-a schimbat nici un cuvînt, dar în fața cărora și-a fluturat genele suav în speranța unei atenții. Cu toate acestea, toți bărbații se dau la ea, ea n-are nici o vină și nici nu-și dă ochii peste cap să-și probeze vanitatea, chestie de karmă, și nici un sfat nu e mai bun decît cel care-i iese în tarot.

Căpușa umflată de nesimțire

Să nu vă așteptați ca atunci cînd faceți un gest prietenesc, oricît de mic, oricît de mare, să aveți parte de aprecierea oamenilor-căpușă. Pentru ei oricum nu contați mai mult decît norma de 3 kile de carne pe săptămînă pe care trebuie s-o halească să nu moară de inaniție, deși ei plesnesc de osînză, că nu putem să spunem de sănătate. Sunt în stare să vă vîndă cu ușurință pentru următoarea gazdă, despre care vor avea numai cuvinte usturătoare de spus și mai următoarei gazde. Așa călătoresc unii prin viață. Din gazdă în gazdă. Vai de mama lor cînd rămîn fără… Nici un mic dejun copios nu-i mai poate salva de la deprimare și parcă și tarotul le întoarce spatele.

Cît despre mine, prefer autosuficienții…

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :