Oameni numai buni de iubit

drum de lemnE soare în sfîrşit după o iarnă cu ninsori prelungite, cu nori pe cer, ceaţă si mult frig. Mă hotărăsc să ies din casă fără să stau pe gînduri, pentru că razele îndrăzneţe îmi inspiră energie, voie bună şi mă îndeamnă la activitate.

Azi prefer să merg singură în frumosul parc, să respir aer curat, să contemplu asupra naturii, a peisajelor, dar şi a oamenilor pe care îi întîlnesc, fie chiar si pentru cîteva secunde.

Azi mă voi gîndi la oamenii din viaţa mea, la cei pe care îi am deja lîngă mine sau la cei pe care mi-i doresc alături pe drumul vieţii.

Iubesc oamenii oneşti, oamenii cu suflet bun, oamenii care iubesc necuvîntătoarele, plantele şi care îţi împrumută din bunătate atunci cînd eşti in preajma lor.

Ştii acei oameni care îţi zîmbesc fără a te cunoaşte şi îţi înseninează ziua oricît de dificilă ar fi ea? Ador acele persoane pe care mi-aş dori să le întîlnesc în fiecare dimineaţă atunci cînd mă grăbesc să prind metroul sau atunci cînd aştept nerăbdătoare la rîndul de la supermarket.

Iubesc oamenii cu sufletul frumos, acei oameni cinstiţi şi binevoitori. Îi iubesc pentru că mă inspiră şi îmi redau încrederea că încă mai există şanse pentru vremuri mai bune cu populaţie educată, civilizată şi cu bun simţ.

readingAdor oamenii care citesc, acei oameni culţi alături de care mă gîndesc de două ori înainte de a spune ceva, ei reprezintă o provocare pentru testarea cunoştinţelor şi a gesturilor mele. Îmi place să îi ascult vorbind cu sufletul şi mintea, pentru că îmi hrănesc cele mai fine corzi ale inimii.

Iubesc oamenii optimişti şi harnici pentru că mă motivează dorindu-mi să devin tot timpul mai bună. Cu toate acestea, oamenii care luptă pentru visurile lor, cei care îşi urmează dorinţele cu răbdare şi perseverenţă sunt cei pe care mi-i doresc tot timpul în viaţa mea. Ei sunt cei care te inspiră să mergi înainte oricît de greu ţi s-ar părea, ei sunt oameni frumoşi cu suflet mare, ambiţie şi educaţie.

Am întîlnit de-a lungul drumului prin viaţă oameni diferiţi avînd de la fiecare de învăţat cîte ceva cum îmi doresc să fiu si pe cine vreau să am în preajma mea. Aleg să mă înconjor de oameni pe care îi pot iubi pentru că numai aşa lucrurile pot decurge normal.

Şi uite aşa drumul meu prin încîntătorul parc, plin cu zăpadă fină, copii gălăgioşi şi tot felul de chipuri relaxate sau îmbufnate mă ghidează spre cele mai bune alegeri.

Tu ce fel de oameni iubeşti? Te-ai înconjurat de oameni buni de iubit sau încă mai reflectezi asupra acestui aspect?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :