O rochie fabuloasă pentru fiecare la ceasuri dulci de sărbătoare

Crăciunul se apropie, sezonul sărbătorilor de iarnă intră de azi în plină desfăşurare. Dacă sunteţi ca mine, probabil că abia aşteptaţi să îmbrăcaţi o rochie fabuloasă, să săriţi într-o pereche superbă de pantofi cu toc, să strecuraţi sub braţ o poşetă sclipitoare şi să daţi startul sezonului petrecerilor. Dar înainte de a ieşi pe uşă, haideţi să vedem care este cea mai măgulitoare rochie pentru trupul vostru.

Dacă ai trupul în formă de clepsidră (gândeşte-te la Sofia Vergara şi vei înţelege termenul ”clepsidră” în acest context), eşti o norocoasă. Eşti capabilă să porţi cele mai multe stiluri de rochii, dacă vrei. Cu toate acestea, cel mai bine îţi vor veni rochiile care îţi vor sublinia liniile frumoase ale trupului. Poţi merge pe orice țesături și poţi străluci cât vrei chiar şi într-o rochie mulată!

Dacă ai o formă mai ”soft”, curbată în locurile potrivite (un bust generos și șolduri mai pline), cel mai important lucru pentru tine este de a merge pe ţesături moi, materiale fluide, care se ”adună” (se prind cu o broşă, curea, cordon), cu mult farmec, sub bust. Evită țesăturile rigide deoarece acestea vor oferi iluzia kilogramelor în plus.

Dacă trebuie să-ţi cumperi fuste sau pantaloni de una sau două dimensiuni mai mari decât veşmintele pentru partea de sus, dacă ai umerii mai înguşti, rochiile care ţi se potrivesc pot fi greu de găsit. Deci, ai nevoie să te uiți după o rochie care este ”plină” în partea de sus şi simplă în partea de jos. Adică partea superioară poate fi foarte interesantă (drapată, brodată, peste care poţi arunca chiar şi un bolero) pe când partea inferioară trebuie ţinută cât mai “cuminte” şi netedă.

Ai o formă atletică (umeri lucraţi, șolduri înguste)? Pe un aşa trup fabulos, orice rochie va aluneca superb! Dar ai nevoie să eviţi ţesăturile drapate care doar vor atârna pe tine, fără să îţi aducă vreun farmec aparte. Ţesăturile rigide, texturate, te vor complimenta cel mai mult. Dacă cineva va putea pune puţin “luciu” (sau alte chestii strălucitoare, dar cu gust, fără să arăți ca bradul de Crăciun) pe rochie, aceea eşti tu.

Ai o formă mai “dreaptă”, cu umeri largi și un bust generos? Un aspect ordonat şi fără zorzoane este cel mai bun pentru tine. Ce zici de o rochie uimitoare, cu un singur print sau o croială care creează “curbe trupeşti” printr-o iluzie optică?

Dacă trupul tău tinde să acumuleze greutate în partea de mijloc, prin urmare, nu ai o talie chiar de viespe, dar probabil că ai picioare fantastice. Vei dori o rochie care ignoră stomacul şi nu îl încadrează exact în peisaj. Adică optează pentru materiale fluide. Accesoriile interesante sunt esențiale pentru acest look. Adaugă o pereche minunată de cercei candelabru pentru această rochie și scoate-ţi în evidență picioarele cu niște pantofi uimitori.

În plus: negru nu este singura opțiune pentru o rochie de petrecere! Adu culoare la petrecerile tale în acest sezon! De exemplu, dacă eşti blondă, optează pentru o rochie mov, dacă eşti brunetă şi te-ai săturat de “micuţa rochie neagră”, gândeşte-te la una verde, turquoise. Ştiu, cele mai populare culori de sărbători sunt roşul, argintiul, auriul şi negrul, dar îndrăzneşte să fii diferită iarna asta şi să te îmbraci cu imaginaţie! Şi nu-ţi uita acasă accesoriile sau pantofii cu toc (ok, balerinii se trec cu vederea doar dacă eşti însărcinată, altfel nu acceptăm scuze). Dacă nu mergi la o petrecere prea formală (sau nu stai la masa cu CEO-ul companiei), poţi lua cu tine şi boneţica roşie de Crăciuniţă pentru a da un plus hazliu pozelor ce vor ajunge, inevitabil, pe Facebook.
Şi acum, ai liber la bucurie. Ieşi din casă, fii fabuloasă şi distrează-te aşa cum meriţi!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :