O lume colorată în care veți găsi… numai magii

Home, sweet home!

Ce bine e să te întorci acasă, nu-i aşa?! Ador aventurile şi îmi place să le petrec cât mai departe de acasă. Dar sentimentul la fiecare întoarcere nu se compară cu nimic. Şi niciodată nu a avut importanţă cu adevărat  forma casei mele. Cât timp mi-am regăsit cărţile, micuţele obiecte de decor pe care le-am cărat peste tot după mine, fiinţele dragi, mirosul specific, toate împreună mi-au răsplătit de fiecare dată dorul de casă.

Am experimentat în mai toate locurile care mi-au fost casă la un moment dat, câte ceva din arta feng shui în designul ambiental. Pot să spun că a funcţionat. La fel am experimentat cu aranjarea pieselor de mobilier în funcţie de existenţa sau nu a stresului teluric în anumite zone. Şi asta a funcţionat, la fel de bine că orientarea către Nord a zonei dedicată somnului.

Astăzi vă propun să experimentăm împreună magia culorilor în casele voastre. Iniţiaţii în magie albă spun că, locuinţa trebuie tratată cu respectul datorat unui adevărat sanctuar, indiferent dacă este sau nu casa visurilor tale. Culorile folosite la decorare te pot ajuta la armonizarea aspectelor fizice, mentale şi spirituale ale fiinţei voastre fără ca voi să fiţi de cele mai multe ori conştienţi de asta.

O să vorbim mai departe de patru culori mai des folosite şi cum puteţi beneficia de puterile lor magice.

Aşadar, albul – care este, de fapt, o non-culoare, este universal recunoscut drept simbol al purităţii. Printre influenţele sale se regăsesc protecţia şi rafinamentul. Albul simbolizează începutul său reinoirea. Când începeţi un proiect nou, înconjuraţi-vă de obiecte albe pentru că scopul vostru să fie clar şi calea liberă de obstacole. A avea accesorii sau nuanţe de alb peste tot în casă este cel mai bun mijloc de a vă spori protecţia metafizică. După o discuţie agresivă sau după plecarea unor persoane cu o karmă negativă, ardeţi o lumânare albă sau puneţi în încăpere o vază cu crini sau alte flori albe. Acest gest va anula imediat orice influentă non-benefica din mediul vostru.

Albastru guvernează pacea, bucuria, liniştea, înţelepciunea şi visele. E o culoare indicată pentru tavanul dormitorului. Multe civilizaţii antice considerau că safirul albastru asigura protecţie împotriva energiilor negative. Colţul tău sanctuar, locul în care meditezi, ar trebui să beneficieze din plin de tuşe de culoare albastră, ceea ce îţi va oferi mai rapid acces la pacea şi armonia interioare. Dacă eşti o persoană ambiţioasă, adauga cât mai mult albastru în mediul tău. Această culoare îţi va stimula simţul echitaţii şi echilibrul.

Rozul este un derivat din roşu, simbol al iubirii şi al prieteniei. Nu cred că va fi prea dificil să vă daţi seama unde este mai potrivită această culoare. Ceea ce nu ştiţi, este că de asemenea tonurile de roz sunt asociate jocurilor şi distracţiei, astfel încât aceste nuanţe ludice pot fi perfecte pentru un living creând un ambient cald şi viu.

Vine toamna, motiv pentru care  încheiem astăzi cu culoarea portocaliu. Culoarea soarelui la răsărit sau a frunzelor de toamnă are atribute la fel de generoase şi abundente precum recoltele dintr-un an bun. Portocaliul întăreşte voinţa, sporeşte capacitatea de concentrare, oferă mai multă agerime spiritului.  E o culoare foarte potrivită pentru o încăpere de studiu sau pentru orice alt loc în care desfăşuraţi o activitate intelectuală. În bucătărie, portocaliul poate fi folosit pentru o suprafaţă de lucru, ca să vă acutizeze atenţia sau în preajma frigiderului, când ţineţi o dietă :). Această culoare vă va spori voinţa exact în domeniul în care aveţi nevoie.

Şi ieşind din sfera ambientală, trecem de la lucruri la oameni şi încheiem cu un citat interesant:

Un gând spiritual are o culoare galbenă. Un gând de furie şi ură este colorat într-un roşu întunecat şi un gând egoist are o culoare maro.” Swami Shivananda. Gândurile tale ce culoare au?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :