O fi trădare și nu știm noi

12645197_929780023796874_7438850435138076238_nDiscuţia a început cu nu aş putea să înşel vreodată şi a continuat cu sunt atît de multe feluri de trădări, încît e imposibil să spui adevărul cînd afirmi asta.

Chiar aşa, cîte feluri de trădare există între oamenii care sunt împreună?!

Putem să începem cu trădarea care înseamnă sex cu altcineva, aici e simplu, scuze  clişeu nu a însemnat nimic, s-a întîmplat, a fost singura dată, etc. Uneori chiar asta sunt mici accidente pentru care toată lumea într-un fel sau altul va plăti, căci, nu-i aşa, e greu să mai acorzi încredere cuiva care se împiedică fără să ştie de ce şi mai ales fără să fi contat, aşa… ca o gripă care te prinde şi dispare cu modafen.

Cu toată bunăvoinţa părţilor, probabil că va greu spre aproape imposibil să nu vezi, să nu miroşi, să nu auzi pe celălalt sau cealaltă pe corpul care trebuia să vibreze doar pentru tine (sau aşa credeai). Simptomul ăsta nu mai dispare cu modafen, poate doar cu o doză mare toleranță, pe care puţini o au şi şi mai puţini o deosebesc de sfîntul compromis. Ce să mai vorbim despre implicaţiile stărilor de vinovăţie gen crimă şi pedeapsă când cel care a comis-o, va sfîrşi inevitabil a-şi mărturisi fie ca să se elibereze, fie fiindcă nu a mai avut de ales. Dureros e pentru toată lumea, căci vorba aia, ce nu ştiai, nu exista.

10984124_887894287970471_7048561518074597524_nO altă trădare este a celor care cad în capcana clasică a flirtului, joaca de-a sexul, furişatul pe la birou, în nasul colegilor, eventual a partenerilor (oficiali, eventuali şi ei ascunşi). Trădarea asta începe cu o glumă, devine flirt şi sfîrşeşte cînd protagoniştii se cred serios îndrăgostiți. Fiecare ar renunţa la relaţia oficială, dar nu prea, ar renunţa şi la relaţia glumă, dar e cel mai bine dacă totul rămîne aşa şi nimeni nu se prinde. Duplicitarii suferă cel mai tare. De obicei nu sunt în stare să ia o decizie, de fapt nici nu vor să o facă. Se complac în ambele relaţii pînă cînd dintr-o parte sau cealaltă își primesc papucii. Duplicitarii îşi asumă consecinţele ca pe o pedeapsă. Parcă o şi aşteaptă, cît timp nu ei au luat o decizie, suportă orice.

Apoi urmează persoanele serioase. Îşi văd de treburile lor, par inabordabile(i), dar cînd vine vorba de promisiunea unei partide bune, văd tot, ştiu tot şi nu le scapă nici un detaliu. Ăştia sunt cei care te trădează şi când te ţin de mînă. Totul e bine pus la punct, nimeni nu ştie şi nu observă nimic. Din păcate, nici crima perfectă nu e chiar perfectă şi când ajung acasă miros de la depărtare a …trădare.

11206061_479099315578640_7923956070107844490_nLa ultima categorie rămîne o majoritate bună a celor care chiar se rezumă fie la flirt, fie la o relaţie inocentă de prietenie bărbat-femeie. Dar, cînd prietenia înseamnă că altcineva te înţelege mai bine, că altcineva comunică mai adevărat, că îți împarţi interesele comune altcineva, este asta o trădare sau nu?! Este o trădare momentul acela cînd gîndeşti of. X sigur ar înţelege, cît aş vrea să fie aici/să vorbim să-i povestesc etc

Concluzia e că nu doar corpul trădează, ci şi gîndul, şi sufletul, împreună sau separat. Poţi în mod onest să spui că tu nu înşeli?! Ia să vedem!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :