O buză spartă, o ușă închisă

putina gheataAi simţit vreodată cum ţi se sparge buza atunci cînd primeşti un pumn în gură? Nu? De ce? Nu ai luat niciodată un pumn în gură? Norocoaso!
Eu stau aici, pe covorul ăsta persan a lu` mă-sa. Am aflat cum se simte buza mea cînd îşi ia un pumn. Spartă. Mă doare gura, dar mai tare mă doare orgoliul.

Tocmai ce mi-am luat un pumn în gură. Cu toată forţa. Am simţit buza cum îmi intră între dinţi şi cred că am auzit cînd se spărgea. Săraca buză. O să fie urîtă cel puţin o săptămînă.

Dar chiar nu mă doare tare. Jur.

Mai tare mă doare orgoliul.

Vreau să mă ridic şi să-i dau cu telefonul în cap. Doar cu pumnul nu am nici o şansă să-l rănesc. Cu telefonul posibil să-i sparg şi eu buza, sau măcar să-i învineţesc ochiul.

Dar se uită cam ucigaş în serie la mine şi mi-e frică să nu mai dea una cînd încerc să mă ridic. Mai bine stau aici, jos. O să plece pînă la urmă, cu toate că e ciudat… De ce ar pleca el din casa lui?

Hai mai bine să plec eu. Îl aud vorbind, dar nu-l ascult. Văd uşa de la intrare, de aici, din podea spaţiul meu. Dacă mă tîrăsc pe jos ajung imediat.

Ia stai. Se apleacă asupra mea. Să nu-mi mai dai una, gorila proastă!

E ok. Linişteşte-te. Nu te speria pentru mine. E ok. Tot nu-l ascult, dar m-a ridicat de pe jos. Îmi şterge sîngele de la gură şi tot încearcă să mă privească în ochi. Îl evit. Vreau doar să ies din casa asta. O să încerc să fug. Îţi zic imediat dacă reuşesc.

—-———

E ok, e ok. Sunt bine. Nu a făcut nici un gest cînd am plecat. Cred că l-am văzut căzînd în genunchi când închideam uşa după mine. Nu sunt singură şi nici nu-mi pasă, sincer. Nu-mi pasă nici că repeta că mă iubeşte şi că-i pare rău. Vrea să ne mutăm împreună, vrea să-l iert, nu a mai lovit pe nimeni niciodată. Mă iubeşte.

Nu-mi pasă.

O fi asta primul pumn, dar mi-e milă de următoarele buze sparte.

Nu mă mai întorc.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :