Numele reale ale celebrităților

Natalie_Portman_in_2005Numele de scenă este extrem de important! Trebuie să fie sonor, uşor de reţinut şi să exprime personalitatea celui care îl poartă. Shania Twain, Oprah Winfrey sau Lana Del Rey, Tina Turner, Elton John, toate aceste vedete care ne-au încântat viaţa cu activitatea lor artistică sau media, au fost nevoite sau chiar și-au dorit să-şi schimbe numele adevărat din diverse motive. Iată cum se numeau câteva vedete înainte să devină atât de celebre!

Shania Twain, pe numele ei real Eileen Regina Edwards, a preluat numele de familie de la tatăl ei vitreg, iar prenumele și l-a ales încă de la începuturile carierei sale. În limba Ojibwe, Shania înseamnă “Pe drumul meu”. Un drum pe care a rămas constantă.

Oprah Winfrey a primit la naștere numele Orpah, dar adesea apropiații au strigat-o Oprah, pentru că le era mai uşor şi le suna şi mai bine. Într-un final, a acceptat schimbarea şi a devenit faimoasă sub titulatura de Oprah Winfrey.

lana-del-rey2Lana Del Rey și-a schimbat numele real Elizabeth Grant pe motiv că era prea serios pentru stilul pe care aceasta îl abordează în viața de zi cu zi, dar și pe scenă. Artista are un aer prea misterios care nu s-ar fi potrivit cu numele ei adevărat, unul cât se poate de obişnuit.

Jane Seymour, celebra doctor Queen, mama tuturor răniților, avea un nume atât de lung că n-ar fi reușit nimeni să i-l rețină. Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg și-a luat drept nume de scenă numele celei de-a treia soții a Regelui Henry al VIII-lea.

Născută în Israel, numele adevărat de familie al lui Natalie Portman este Hershlag. Atunci când şi-a început cariera în actorie, l-a schimbat cu cel de fată al bunicii sale, pe motiv că cel real sună prea dur.

Elton John, pe numele lui adevărat Reginald Kenneth Dwight, şi-a ales numele drept omagiu adus legendarilor Elton Dean (saxophonist) şi Long John Baldry (cântăreţ de blues).

demi-mooreDemi Moore născută Demi Gene Guynes a preluat numele de familie Moore în anii ’80, când s-a căsătorit cu Freddy Moore. A devenit celebră sub această titulatură şi a decis să păstreze numele chiar şi după divorţ. Și foarte bine a făcut.

Vă vine să credeți că pe Tina Turner o cheamă, de fapt, Anna Mae Bullock? Şi-a început cariera sub numele de scenă Little Ann. Fostul ei soţ, Ike Turner, este cel care i-a ales numele Tina și-așa a rămas în istoria muzicii.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :