Nu fi un văicăreț, fii un creator!

petit-dejeuner-1Cariera ta. Viața profesională. Cercul de prieteni. Familia ta. Sănătatea. Iată cîteva lucruri de importanță majoră în viața ta, nu neapărat în această ordine. Fiecare cu prioritățile lui.

Uneori a fi creator înseamnă să fii conștient de toate lucrurile bune pe care le ai în viața ta. Uneori poate fi prea mult în programul unei zile, de aceea nu i-am înțeles niciodată pe cei care spun că s-au plictisit sau se plictisesc. Sincer, mi-ar părea rău să mor fără să fi încercat toate lucrurile pe care mi le-am pus pe listă încă de la 21 de ani. Abia dacă am ajuns la jumătate din ce voiam să fac, ca să nu mai pomenesc despre cele 100 de locuri pe care le am vizitat și cele 1000 de cărți de citit înainte de moarte.

Și pentru că nu vreau să alerg printre toate corvezile zilei, de la facturi la obligații sociale, îmi iau pauză din cînd în cînd, mai ales duminicile, să savurez cu pipeta timpul cu familia. Un film, un ceai, o plimbare, sau un lego.

Și deși nu sunt perfectă, și sigur am momentele mele de blegeală, ca toată lumea, în general sunt mai mult o persoană creativă, de aceea, îmi permit, cu iertăciunile de rigoare, să vă dau cîteva sfaturi anti-plictiseală:

În primul rînd, dacă te plictisești, fă orice. Un sfat simplu, dar destul de energizant.

picnicÎți lipsesc petrecerile? Organizează tu una.

Nu faci destul sport? Ieși la o plimbare chiar acum.

Ți-e dor de prietenii tăi? Simplu. Sună-i și întîlnește-te cu ei.

Sunt prea departe? Ia trenul, ia avionul, sau unge lanțul de la bicicletă.

Copii sunt plictisiți? Înscrie-i la înot, du-l pe hipodrom sau aleargă-i prin parc. Pune-i la treabă: n-ai pîine? Îți lipsește făina pentru prăjituri? Trimite-i la magazinul din colț să se descurce.

Fii spirt. Pune gaz pe foc. Detonează-te. Bagă-i în priză pe ceilalți. Creează-ți amintiri plăcute. Participă la propria ta viață. Nu fi pasiv și, mai ales, nu te văicări. Trăiește, că de murit oricum vei muri.

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :