Noi idei de Valentine`s Day

image1Da, da, se ştie deja cu ce se “mănîncă” ziua Sfîntului Valentin (mai ales cînd trăieşti pe meleaguri americane şi inimioarele îţi intră-n ochi pretutindeni încă din prima săptămînă a unui nou an). Ca şi zilele de naştere, celebrarea dragostei în ziua de 14 februarie devine repetitivă după o vreme. Cine sofisticate, ciocolată, trandafiri, poate chiar şi fuga din oraş pentru un weekend romantic petrecut după bugetul fiecăruia – cam acesta e tiparul bifat de cei mai mulţi “romantici”. Întrebarea este: “Cum combatem predictibilitatea acestui sărbători?” Să găsim împreună cîteva idei originale de a ne petrece ziua îndrăgostiţilor.

– Fiecare cultură îl celebrează pe sfîntul amorezilor într-un fel unic. De exemplu, în Japonia femeile sunt cele care oferă ciocolată bărbaţilor, în timp ce în anumite zone ale Marii Britanii, doamnele oferă iubiţilor lor cornuri cu stafide şi chimen coapte la cuptor. Descoperă şi alte tradiţii şi inspiră-te din ele pentru organizarea unei întîlniri amoroase originale anul  acesta.

–  Dacă eşti o doamnă sau domnişoară “singură”, probabil adori “să urăşti” ziua de 14 februarie. Însă, ce-ar fi ca în loc să-ţi plângi de milă (sau să postezi  statusuri anti-Valentine’s Day pe Facebook),  să organizezi o mică petrecere de genul « MĂ SIMT BINE CU MINE »? Poţi invita şi alte prietene single şi împreună să celebraţi femeia puternică din voi.

image2– Dragostea e dragoste, nu se rezumă doar la amorul care există într-un cuplu. Celebrează iubirea pentru copii, părinţi, familie sau exprimă-ţi gratitudinea şi iubirea pentru prietenii fabuloşi din viaţa ta, chiar dacă ai sau nu şi un partener de viaţă minunat.

– Într-o zi atât de “siropoasă”, nu te rezuma la a-ţi face selfie-uri în oglindă sau între cearșafuri satinate. Ia-ţi iubirea vieţii tale (sau copilul, căţelul, prietena cea mai bună) şi vizitează atracţiile turistice din oraşul tău, fă un zilion de poze precum un turist  şi reîndrăgostește-te de oraş şi… de tine.

– Dăruieşte iubire făcînd voluntariat într-un loc unde ştii sigur că iubirea nu bate la uşă în fiecare zi. Sunt multe orfelinate care ar aprecia o mînă de ajutor sau cîteva cartoane cu prăjituri sau cornuri, multe adăposturi pentru animale sau aşezăminte pentru femei fără adăpost care au suferit mult în relaţiile trecute şi care ar privi bunăvoinţa ta ca pe un dar nepreţuit într-o zi atît de specială.

–  Sigur mai cunoşti şi alţi oameni fără parteneri de viaţă în grupul tău de prieteni. Organizează o petrecere la tine acasă la care poţi invita cîţiva bărbaţi şi femei single. Plănuieşte nişte jocuri haioase, gătiţi cina împreună sau pur şi simplu petreceţi o seară frumoasă împreună unde nimeni nu se va simţi singur sau a cincea roată la căruţă.

– N-ai scris niciodată o poezie? Este ultimul lucru la care s-ar aştepta partenerul tău de la tine? Încearcă să-ţi pui sufletul în versuri anul acesta şi nu neapărat cartea de credit la bătaie. Surpriza gestului tău romantic va fi pe măsură, garantat!

image3– De ziua îndrăgostiţilor restaurantele sunt arhipline, iar preţurile ridicol de mari. Fii diferit! Scoate-ţi iubirea la o cină romantică cu o zi înainte, adică chiar azi, sau după 14 februarie, iar în seara cu pricina stai acasă, comanda pizza sau gătiţi împreună şi vizionaţi o comedie romantica la lumina lumînărilor.

– Personal, nu îmi plac buchetele de flori pentru simplul fapt că nu le pot privi cum mor la mine în glastră. Dacă eşti ca mine, sugerează-i iubitului tău să uite de trandafiri (şi aşa, prea scumpi şi generici de Valentine’s Day) şi poate se reorientează spre o floare frumoasă plantată  într-un ghiveci trimis direct acasă sau la serviciu. “Buchete” originale sunt şi acelea făcute din fructe, ciocolată sau…origami. Ca să nu mai amintesc şi de buchetul realizat din articole de lenjerie intimă de la magazinul tău preferat.

Ce este dragostea fără puţin mister, surpriză şi aventură?

Vă dorim o zi a îndrăgostiţilor plină de iubire, culoare şi originalitate!

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :