Noaptea dintre ani. Deschide ușa lui 2018 cât poți de bine

1622685_751957901564111_4176159881685237784_nNoaptea dintre ani aduce un suflu special numai potrivit să închei socotelile cu ce a fost şi să deschizi ușa tuturor posibilităţilor pentru noul an. Cu toţii putem profita de acest moment unic şi nu este nevoie de nici cel mai mic efort să îți faci intrarea în 2018, în cel mai bine ales mod.

Din punct de vedere emoţional, e bine ca ziua de 31 să fie una de bilanţ. Te sfătuiesc să faci mai degrabă unul pozitiv, cu toate lucrurile care te-au bucurat, proiectele pe care le-ai început sau cele pe care ai reuşit să le închei într-un fel sau altul. E bine să mulţumeşti celor care ţi-au fost alături, char dacă o faci doar cu un gând bun din suflet pentru ei. Dacă există o listă cu relații-balast, care te consumă te influenţează negativ sau, pur şi simple, nu aduc nimic bun în viaţa ta, e bine să renunţi cu sufletul la acesti oameni, să îi ierţi, dar lasă-i în scenariile lor în anul următor. Nu avem nevoie de liste interminabile de aşa zişi prieteni. Opreşte-i pe cei care se bucură când îţi trec pragul (casei sau sufletului) și tu ştii care sunt aceia, pe cei cărora nu trebuie să le dai explicaţii, pe cei care îţi sunt prieteni nu pentru că au nevoie de tine, ci pentru că le aduci şi-ţi aduc bucurie, chiar dacă vă vedeţi o dată sau de două ori pe an.

Apoi, fă o cutie în care să pui hârtiuţe cu toate lucrurile pe care le visezi pentru 2018, indiferent dacă în mod real aceste lucruri se pot întâmpla sau nu, orice îţi trece prin cap, scrie-le şi bagă-le în cutia ta cu “lucruri de trăit”. Mai fă una cu lucruri pentru care vrei să mulţumeşti universului, lui Dumnezeu sau unui om, are și-a pus amprenta pe sufletul tău anul acesta. La sfârşitul anului viitor vei învăţa multe despre tine si despre ce (sau cine) este important in viata ta, deschizând aceste două cutii. Fă câte una şi pentru copiii tăi, dacă ai, sau pentru iubitul tău/iubita ta (dacă ai).

Foarte important, dacă tot mergi la o petrecere, dansează ca şi cum nu te-ar vedea nimeni, îmbracă-te să te simţi mai natural ca niciodată, fii cum vrei să-ţi fie anul şi, desigur, nu uita cele câteva mici trucuri:

  • la multi aniPoartă ceva roşu, ceva auriu şi ceva nou
  • Pupă-te sub vâsc, cu cineva sau măcar cu pisica dacă eşti singură acasă
  • Dacă nu pocneşti o artifice, sparge un pahar, în capul cuiva sau de pereţii vecinilor dacă nu sunt acasă
  • Pune-ţi o dorinţă
  • Arde o hârtie pe care ai scris ceva sau numele cuiva care crezi că ţi-a purtat ghinion
  • Găseşte motive să râzi, trebuie să găseşti cel puţin un film bun, dacă nu, ia-ți un clovn profesionist

Şi cel mai important, nu uita, din noaptea aceasta te aşteaptă 365 de pagini noi pe care să le umpli cu ce vrei tu. Începe cu prima. Nu lua totul chiar așa in serios. Respiră aer curat şi visează cât de fumos poți. În rest, sus paharul, sus fruntea şi sus ștacheta că meriti ce e mai bun, îţi zic eu.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :