Nici o toamnă fără pulovere

asimetric flanelaFlanelă, jachetă, cardigan, jerseu sau pulover, oricum ai vrea să numeşti acest obiect de îmbrăcăminte, el nu trebuie să-ţi lipsească din dulap. Cînd a fost vorba de tricoturi, ştim că imaginaţia doamnelor n-a avut limite. De ce asociem doamnele cu tricoturile, nu ştiu exact să vă spun, o fi un clişeu înrădăcinat, dar drept e că n-am văzut niciodată un bărbat dînd de zor la andrele. Numiţi-mă de modă veche, dar chiar mi s-ar părea nefiresc. Oricum ar fi, făcute de mînă sau luate de-a gata, puloverele au pe cît de infinite modele, pe atît de numeroase feluri de a fi purtat şic. Iată cîteva:

 

 1. Cel mai simplu mod de a adăuga un plus valoare unui pulover este să-l accesorizezi cu o curea, dar doar dacă este suficient de lung. Încinge-te cu cureaua puţin mai jos de zona plexului solar, acolo unde talia este mai mică, şi vei avea o alură sexy. Pentru un efect potrivit, alege o curea de efect şi o culoare complementară puloverului pe care-l porţi.
 2. Alege o flanelă fără nasturi, fără cleme, fără fermoar. Acest look deschis, la vedere, conferă o atitudine fluidă, verticală şi te ajută să pari mai înaltă şi mai slabă. Dacă o asortezi la o bluză cu un imprimeu floral efectul este feminin şi cochet.
 3. pulover galbenPoartă un tricou mai lung sub pulover pentru un joc proporţional de scurt-pe-lung. Aceasta este o modalitate foarte bună de a păstra un pulover încă foarte bun care crezi că ţi-a rămas mic sau a intrat la apă şi nu vrei să renunţi aşa uşor la el.
 4. Pentru un aspect mai sofisticat nu te feri de puloverele cu imprimeuri îndrăznețe, în dungi, cu multe puncte sau înflorate. Tot ce trebuie să ai grijă este ca piesa de bază să fie uni.
 5. Dacă eşti genul îndrăzneţ şi-ţi plac culorile tari, atunci ia-le ochii tuturor cu un pulover verde crud sau galben-lămîie sau o fuchsia minunată şi-I vei băga pe toţi în priză numai la vederea acestei vestimentaţii. Doar ştii ce efect au culorile asupra sufletului, nu degeaba s-a inventat aromoterapia.
 6. Dacă eşti înaltă şi slăbuţă atunci îţi va sta foarte bine un pulover lung şi pufos, cu un imprimeu dramatic. Completează ţinuta cu bijuterii handmade, ştiţi, din acelea unicat, care nu mai ies niciodată ca prima dată, atît sunt de originale. Un colier, o pereche exotică de cercei, destul de scurţi ca să nu se agaţe de puloverul cel pufos sau nişte brăţări asortate.
 7. Eşti genul sexy şi te prinde orice vestimentaţie? Iată o idee: poartă o flanea cu nasturi, încheiată pînă la ultimii 3 nasturi, una din acele flanele uni şi scurte, dar nu mai pune nimic altceva pe dedesubt. Nici măcar sutienul. Poţi totuşi să porţi un pandantiv în formă de inimă sau de stea.
 8. cc-cardi
 9. Tricotate sau croșetate, dantelate sau din tricot, pulovere dau unei ţinute acel touch personal care te poate scoate în evidenţă din mulţimea anonimă. Se pot arunca pe o rochie calmîndu-i imprimeurile sau pot completa o ţinută casual formată din blugi şi un tricou simplu. Aveţi grijă doar să păstraţi aceleaşi nuanţe cu restul vestimentaţiei.
 10. Poartă-l ca o doamnă! Un pulover poate să dea nu numai lejeritate unei ţinute, dar şi clasă şi eleganţă. În zilele răcoroase de toamnă, la un eveniment caritabil sau la masa de scris unde sortezi corespondenţa, un pulover în tonuri pastel poate da un aer de seriozitate, fără să intimideze pe cineva însă şi nici să ne facă să arătăm de 50 de ani. Secretul este (din nou) accesorizarea.
 11. Puloverele lungi pot fi purtate cu egări, acei pantaloni care-ţi fac mereu piciorul mai subţire şi-i pun în evidenţă zvelteţea. Cu sau fără cordon, mereu te vei simţi confortabil cu o astfel de ţinută. Iar dacă ai şolduri generoase, pot fi acoperite de lungimea puloverului. Astfel vei arăta cu cel puţin 5 kg mai slabă.
 12. Gravidele iubesc flanelele şi puloverele. Este ţinuta cea mai iubită de viitoarele mămici: astfel de pulovere sunt uşoare, călduroase, confortabile şi pot acoperi burtica. Plus că alese cu grijă pot da senzaţia unei siluete drepte. Cel puţin din spate.

Vă doresc o toamnă călduroasă şi colorată!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :