Nici o toamnă fără ceai verde

A venit toamna şi încet-încet am părăsit parcurile şi spaţiile deschise şi ne-am retras în “cochiliile” noastre, acolo unde frigul ajunge mai greu. Frunzele şi-au schimbat culoarea, jachetele groase au ieşit din dulapurile în care au fost stocate peste vara. În timp ce anotimpurile se schimbă, este important să rămânem vigilente în îngrijirea personală şi, în ciuda cărămiziului care ne înconjoară, să rămânem cât mai ”verzi”, cât mai frumoase, cât mai înclinate spre a trăi şi a ne îngrijinatural.

     Un strop de verde, un ocean de sănătate

     Un proverb chinezesc antic spune: “Mai bine să fii lipsit de hrană timp de trei zile, decât de ceai” şi probabil că ceaiul la care se referă chinezii este chiar cel verde pentru că beneficiile sale sunt atât de numeroase încât ar trebui să îl avem în permanenţă în dulap. De-a lungul anilor s-a dovedit că ceaiul verde este un adevărat miracol. Marele secret constă în faptul că acesta conţine polifenoli şi antioxidanţi puternici care oferă un ajutor remarcabil imunităţii trupului şi, în cazul bolilor, luptă şi inhibă celulele bolnave fără a afecta ţesutul sănătos. Iată şi câteva condiţii medicale în care consumul de ceai verde are reputaţia de a fi de mare ajutor în: cancer, poliartrită reumatoidă, nivel ridicat de colesterol, boli cardiovasculare, infecţii, afecţiuni ale funcţiei imune.

La capitolul “frumuseţe” ceaiul verde este, din nou, învingător. Vă ofer alte trucuri şi remedii naturale:

Înmuiaţi dischete de bumbac în ceai verde, lăsaţi-le puţin în frigider, apoi aşezaţi-le pentru vreo zece minute pe cearcăne sau pe pleoapele uşor umflate. Schimbarea, în bine, va fi vizibilă imediat.

Puteţi, de altfel, să vă ştergeţi şi faţa cu ceai verde. Acesta, fiind uşor astringent, va face minuni cu un ten obosit sau unul care luptă cu o formă uşoară de acnee.

Pentru a face o pastă exfoliatoare 100% naturală amestecaţi puţin lapte praf (mălai, zahăr brun sau tărâţe) cu o linguriţă de ceai verde (dar asta numai în cazul în care nu aveţi un ten extrem de sensibil). Frecaţi uşor pielea cu acest amestec, lăsaţi-l să se usuce pe faţă, apoi clătiţi cu apă călduţă, sau, mai bine, cu ceai verde.

O modalitate foarte plăcută de a trata picioarele obosite după o zi de muncă sau… alergături (prin mall, parc sau stadion) este baia concentrată de ceai verde (adăugaţi cam o ceaşcă de ceai verde la un litru de apă clocotită timp de cel puţin 10 minute). Lăsaţi-l să se răcească puţin, strecuraţi-l, după care înmuiaţi picioarele în acest preparat pentru aproximativ 15 minute. Nu vă va da aripi, că Red Bull-ul, dar cu siguranţă, a doua zi, veţi dansa (sau zburda) spre birou.

Pentru tăieri şi zgârieturi minore aplicaţi ceai verde rece cu un tampon de vată. Lăsaţi-l pe zona afectată timp de cel puţin 5 minute. Puteţi repeta de până la patru ori pe zi, dar nu spălaţi ulterior cu apă.

Aşadar, nici un anotimp (sau chiar zi) fără ceai verde!

     Metamorfoză cu miere și maioneză

     Că ştiţi cum se prepară o maioneză naturală, ca “la mama acasă” (ouă, ulei, puţin oţet şi succesul e garantat) nu mă îndoiesc. Mai ştiu că se apropie sărbătorile de iarnă şi că o veţi folosi la salata boeuf, salata de vinete, în ouă umplute şi altele. Şi totuşi, dacă vă va mai rămâne o cantitate cât de mică de maioneză, nu o aruncaţi. Lăsaţi-o în frigider timp de o oră, două, după care puneţi-o în slujba îngrijirii capilare. Dacă sunteţi pregătite să vă transformaţi părul mai aspru şi fără vlagă în unul cu o textură strălucitoare şi elastică, îndrăzniţi să folosiţi maioneza în acest scop. Procedura e foarte simplă. După ce v-aţi spălat părul cu şampon, aplicaţi preparatul culinar pe toată lungimea firului şi masaţi-vă scalpul vreme de câteva minute. După înlăturarea măştii cu şampon şi o bună limpezire, părul va cunoaşte o metamorfoză spectaculoasă, numai bună de etalat în faţa familiei şi a prietenilor.

Maioneza poate face minuni şi ca mască facială pentru tenurile uscate şi lipsite de vitalitate, cu menţiunea ca oţetul să fie înlocuit cu suc de lămâie şi să se adauge şi puţină miere în amestec. Personal, utilizând aceste reţete, câteva minute, de două-trei ori pe săptămână, oglinda-mi parcă zâmbeşte mai frumos.

       O toamnă minunato-naturală… vă dorim!

Și nu uitați: Stay healthy, stay fresh!

     Pe curând, dragelor!
foto: arhiva MH

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 26 august 2012

    […] Nici o toamnă fără ceai verde și miere aurie […]

Comentează :