Nemuritorul Trench Coat

Burberry-Prorsum-raffia-collar-trench-coat-4Dacă tot a venit vremea ploioasă, un articol vestimentar, nelipsit acestui sezon, este trench-ul, o piesă care denotă stil, rafinament şi simplitate.

Iată și o scurtă istorie a trench coat-ului.

Inițial a avut un rol funcțional, astfel, în jurul anului 1823 a luat naștere haina impermeabilă, numită și MacIntosh, după numele brevetatorului său. Tot un englez, Thomas Burberry a inventat în 1879 un material special, confortabil și rezistent la ploaie. Primul mare client a fost chiar armata britanică. În 1901, Burberry a proiectat trench coat-ul pentru uniformele soldaților, în timpul Primului Război Mondial. Trenciul a fost îmbrăcat pentru prima dată de o femeie în 1928, în filmul „Delir”, ce a avut-o ca protagonistă pe legendara Greta Garbo.

În anii ’50, trenciul s-a afirmat în segmentul eleganței masculine. În filmele iconice ale perioadei, trench coat-ul este aproape omniprezent: Humphrey Bogart îl purta în Casablanca, Peter Sellers în Pantera Roz, Peter Falk în Colombo și, nu în ultimul rînd, a fost prezent și în Breakfast at Tiffany’s, purtat de grațioasa Audrey Hepburn.

Jean Paul Gaultier este primul care încearcă o reinterpretare, transformîndu-l într-o rochie de seară, casele de modă Dior și Hermes, îl aduc pe podium, redefinit, iar Prada creează unul în întregime transparent.

trench (2)Fie că apelezi la trenciul clasic bej, khaki sau negru, sau alegi unul atipic, din piele sau dintr-un material imprimat, orice ținută în care îl integrezi va fi clar remarcată. Trenciul trebuie să fie mai lung decît haina care se poartă pe dedesubt, iar lungimea să fie între jumătatea pulpei şi genunchi.

Îți recomand să investești într-o piesă de calitate, chiar dacă te va costa mult peste medie.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :