NEMRÄC STYLE – geometria unicității

Pe Carmen am cunoscut-o în urmă cu trei ani în Montreal, oraşul pe care amândouă îl numim “acasă”. Faptul că vorbeam aceeaşi limbă, dar şi personalitatea ei caldă, a înlesnit dialogul nostru imediat. Îmi amintesc că am vorbit o seară întreagă despre viaţă şi aspiraţiile noastre. După felul în care ochii frumoasei tinere străluceau atunci când îşi descria noul proiect şi visul de a deveni un cunoscut designer vestimentar, am ştiut că dorinţele ei se vor împlini curând. Astăzi, Carmen Popescu, la numai 26 ani, întregeşte lista românilor – din afara graniţelor ţării – care îşi trăiesc visul.

Roxana Vornicu (Mala Hierba) si Carmen Popescu (designer Nemrac Style) in Montreal, Canada.

Roxana Vornicu (Mala Hierba) si Carmen Popescu (designer Nemrac Style) in Montreal, Canada.

Carmen s-a născut în România, dar a crescut în Canada de la vârsta de 5 ani. Şi-a descoperit predilecţia pentru tot ce este legat de modă şi frumos de la o vârstă foarte fragedă, inspirată fiind şi de dragostea bunicii sale pentru lucrul manual și broderie. A absolvit facultatea Université du Québec à Montréal, specializarea Design Vestimentar, iar stagiul l-a făcut în compania cunoscutului designer belgian Jean Paul Knott. De la primul nasture pe care l-a cusut la vârsta de 4 ani, la cochetul studio NemräC în care Carmen dă frâu liber imaginaţiei sale, nu a fost doar un pas, ci ani de dăruire, pasiune, muncă şi credinţă în visele sale. Crescută într-o familie iubitoare şi înconjurată de multă admiraţie şi dragoste, creatoarea de modă de azi şi-a şlefuit simţul artistic în orele de pictură şi dans de “ieri”, din copilăria sa.

“Am fost foarte norocoasă să fiu înconjurată de familia mea iubitoare care mi-a cultivat creativitatea și viziunea unică asupra lumii. Crescând, am flirtat mult cu ideea de a deveni arhitect. Poate asta explică şi fascinaţia mea cu liniile drepte, structurale, principala sursă de inspiraţie pentru creaţiile mele.”

Carmen Popescu şi-a dorit foarte mult să-şi marcheze brand-ul cu un nume care să fie direct legat de ea, un nume care ar rezona cu moda feminină, dar şi cu cea masculină. Şi l-a găsit – NemräC Style (Carmen-scris invers) – un nume distinctiv care trezeşte curiozitate şi emană o boare etnică, unică. Creaţiile NemräC sunt versatile, conceptuale şi, nu în ultimul rând, purtabile. Cu fiecare piesă nou creată, Carmen ne spune o poveste vizuală în care îşi implică imprimeurile, texturile şi tăieturile unice ce definesc NemräC Style.

Carmen Popescu, Designer NemraC Style

 

Tânăra creatoare de modă ne-a mărturisit că şi-a dorit mereu să creeze piese unice pentru Femeia puternică, dar feminină, care are o aură aparte şi căreia nu îi este teamă să combine piesele vestimentare. Însă fascinaţia lui Carmen pentru modă a mers mai departe şi a pătruns şi în lumea modei pentru bărbaţii încrezători, naturali şi relaxaţi ce nu “trudesc” pentru a se cunoaşte pe Sine, ci ştiu, instinctiv cine sunt şi ce li se potriveşte în materie de modă. Multe din creaţiile NemräC sunt – prin definiție – artă, însă Carmen nu uita că în spatele conceptului sau inovator, există o afacere din care vrea să trăiască și să o extindă în lumea întreagă. Aşadar, deşi unice, piesele NemräC Style sunt realizate pentru a fi vândute şi purtate de către clienţii tinerei creatoare. Multe dintre articolele vestimentare sunt versatile, cu părţi detaşabile, realizate cu toate tiparele şi siluetele în minte, nu doar cu cele “în tendinţe”.

Succesul de care se bucură deja creaţiile lui Carmen Popescu are la bază mai multe ingrediente care se îmbină armonios: o viziune inovatoare asezonată cu eleganţă şi rafinament, linii geometrice moderne, plus dragostea creatoarei pentru artă şi frumos. NemräC Style, deşi încă la început de drum, pare că şi-a găsit nişa şi publicul adecvat, lucrările ei fiind deja vizibile în garderobele fashionistelor din America de Nord, pe podiumurile de modă locale, în diferite iniţiative ce expun munca tinerilor designeri, dar şi în defilările de modă ce suportă cauze caritabile.

Întrebată unde se vede în următorii cinci ani Carmen ne-a răspuns că vede NemräC Style extins la nivel mondial.

"Haeven"-Unisex Poncho (NemraC Style)

„Haeven”-Unisex Poncho (NemraC Style)

“Cred că scena modei internaționale se va îndrăgosti de liniile elegante și minimaliste dezvăluite în colecțiile NemräC Style. Platforma de modă din Quebec deja le-a descoperit şi le apreciază. Mi-ar plăcea să produc câteva piese şi pentru România. Aş dori ca NemräC să se traducă prin eleganță şi un stil inovator ce evoluează necontenit pentru a se menține în tendinţele estetice de ultimă oră. Văd brandul meu dezvoltându-se frumos, armonios şi prezent în cât mai multe boutique-uri din lume”.

Dacă ar fi să ne recomande o piesă de rezistenţă din colecţia sa, Carmen ne-ar îndrepta atenţia către Unisex Poncho, una dintre cele mai populare piese vestimentare ale sale. Inspirat de fascinaţia creatoarei pentru geometrie şi linii arhitecturale, poncho-ul complimentează aproape orice siluetă; în plus, este reversibil şi alcătuit din părţi detaşabile ceea ce oferă diversitate şi posibilitatea de a fi purtat pe parcursul mai multor anotimpuri.

Dacă doriţi să rămâneţi la curent cu ascensiunea lui Carmen Popescu în lumea modei canadiene şi, sperăm, internaţionale, o puteţi vizita oricând la www.nemracstyle.com.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :