Născute pentru a fi la modă

11Colecţiile prêt-à-porter din acest sezon, aduc în scena piese vestimentare elegante şi feminine. Nu lipsesc capele stil pelerină, accesorizate cu gulere de blană, reinterpretate într-o multitudine de forme și texturi, jachetele peplum cu talia bine marcată, paltoane cu inserţii de piele, bluze transparente şi pantalonii XXL… Revenirea modei retro este prezentă prin croieli cu șolduri rotunjite, talii înguste și umeri accentuați.

Şi salopetele sunt prezente în colecţiile designerilor, mai ales pentru utilitatea lor. Funcţionează cu orice, se pot combina cu un blazer, ziua, iar seara, pot fi asortate cu o jachetă din paiete!

Paltonul cloș va rămîne întotdeauna în tendinţe, mai ales dacă materialul este de calitate şi culoarea este neutră. Este un model feminin, care oferă silueta clepsidră, pe care toate ne-o dorim. Iar gulerul din blană dă un plus de eleganță ţinutei.

Pentru ţinutele de seară, siluetele fluide şi transparente, rămîn în topul preferinţelor, creatorilor de modă. La fel şi degradeurile , combinate cu materiale vaporoase, care au ca rezultat un aer romantic şi modern. Ţinutele de seară se disting prin linii şi tăieturi fine, dar şi prin ţesături rafinate.

Şliţurile şi decolteurile în V sunt încă foarte promovate, datorită mesajului seducător pe care îl transmite un astfel de croi. Colecţiile cuprind modele pentru fiecare siluetă în parte, de la rochii cu bretele pînă la rochii cu mîneci, atît timp cît luxul, rafinamentul, eleganța şi feminitatea sunt prezente în fiecare model.

37Deux-piece-ul, te va scoate întotdeauna din impas, mai ales că este reinventat de la an la an.  Alege unul de bună calitate, din lînă sau amestec de lînă şi mătase, cu o croială modernă. În funcţie de siluetă, poţi opta pentru pantaloni-pană, drepţi, evazaţi sau o fustă conică. Taiorul trebuie să fie cambrat şi bine croit. Dacă vrei să aduci o notă opulentă ţinutei poţi opta pentru brocart sau catifea şi accesorii aurii. Pe lîngă culorile clasice, bleumarin, gri sau negru, mai poţi alege nuanţe pudrate sau broderii cu fir auriu.

Florile sunt pe val şi în acest sezon, doar că nu sunt la fel de vesele, ca cele din colecţiile din primăvară. Elie Saab a ales o nouă abordare a clasicului imprimeu floral, păstrînd totuşi nota elegantă caracteristică stilului lui.  În general piesele vestimentare au linii curate şi ample, sunt uşor de adaptat, oricărui moment al zilei. Acest imprimeu îl regăsim pe toate hainele, de la rochii pînă la jachete,  important este cum îl purtăm ca să ne avantajeze şi cînd vorbim despre imprimeu floral, vorbim de fapt despre proporţii. Dacă ai un bust generos, evita să porţi flori în partea superioară. Dacă eşti mai firavă poţi opta pentru un print cu flori mici. De asemenea, dacă alegi o piesă imprimată,  ai grijă ca restul ţinutei să fie uni.

fashion 13Dantela este prezentă pe podium şi în acest sezon, cu menţiunea că în acest an creaţiile au un aer mai senzual. Ţine cont de calitatea dantelei şi de silueta ta!

Pentru o apariţie glam, alege o rochie strălucitoare! Sau măcar o piesă cu paiete pentru serile de cocktail. Pentru o apariţie graţioasă şi elegantă, orientează-ţi atenţia spre o rochie lungă şi amplă, brodată cu paiete! În funcţie de eveniment poţi opta pentru orice, pantaloni, decolteuri, umeri dezgoliţi sau spate decupat, important este să fii strălucitoare!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :