Mortul din viața mea și Măscăriciul din viața altora

1Era o zi călduroasă de august, nu se anunța nimic deosebit. Eram la muncă în sânul ”familiei” când a venit sms-ul minune ”e cineva la mine și vrea să te vadă”. Ooooo, primul gând a fost că a venit în București o prietenă specială sufletului meu, iar instinctul nu m-a înșelat. Ultima jumătate de oră mi s-a părut o veșnicie, nu știam cum să rup termopanul mai repede s-o văd pe Flori, să ne îmbrățișăm, să ne răzgâiem și să povestim, aveam multe să ne povestim, daaaaa, nu ne mai văzuserăm de un an.
Ne-am postat într-un bar de rock-eri sub o viță de vie, muzică bună, fericire maximă, bere după bere și povești amețitoare. Aveam trei luni de când domnul care-mi era alături la bine și la greu m-a anunțat că: ”ne despărțim să-mi caut calea, vreau să simt că trăiesc”… Ok, poate a fost mort cu mine și eu nu m-am prins, iar faza cu calea m-a lăsat mută (asta e o alta poveste).
Cum suntem prea săraci ca să ne permitem depresii, doar am plâns, am suferit cât să nu spun că nu mi-a păsat, dar viața trebuie să meargă mai departe. Am părăsit domiciliul conjugal, m-am mutat singură să mă luminez un pic și cu speranța în suflet și optimismul care mi-a mai rămas am zis că o să fie bine.
În seara aceea de august în nebunia și fericirea pe care o trăiam și-a făcut apariția o cunoștință comună, un tip, nu mă văzusem nici cu el de ceva vreme, de fapt nici nu schimbasem prea multe cuvinte vreodată. Atenția nu ne-a acaparat-o, dar ne-am trezit cu masa plină de bere și nu mai înțelegeam nimic.
Se făcuse destul de târziu, fiecare ne-am văzut de drum, a doua zi iar muncă, oboseală, dar fericire.
Mă trezesc că încep să vorbesc cu acest tip, sa-l numim Măscăriciul, prietena mea a plecat din oraș și am început să ies cu domnul la o bere, la două beri, să ne sunăm, să ne cunoaștem. Discuții inteligente despre droguri, femei, eu nu cumpăr, dar dacă mi se oferă, de ce nu? Încearcă și tu… Dar de ce aș încerca? Din respect pentru mine ”nu”. 2Discuțiile despre femei mă distrează maximum, mai ales la o bere… toate sunt curve, dar ce nașpa e fără ele, sunt un geniu neînțeles, voi toate vreți bani și cam atât (vrem măi, fraiere, și bani, dar nu ți-am cerut ție, mi-am plătit și berile și tot ce a urmat, chiar ești dator dacă nu te-ai prins), dacă eram curvă nu munceam pe bani, mă futeam pe bani și nu beam o amărâtă de bere cu tine, trezirea, fraiere.
Telefoanele lui erau în general să se vaite că este nemulțumit de job, de faptul că stă cu mama, de viața lui în general, eu în loc să-l trimit să-și caute alinarea la curve am încercat să-l înțeleg și pe cât posibil să-l ajut prietenește. Oare există prietenie între un bărbat și o femeie? (întrebare care mă macină de ceva ani, eu mai cred că există, dar circumstanțele îmi dovedesc de fiecare dată că nu)
La un moment dat i-am spus să facem o nebunie, să ieșim din monotonie. Ne-am suit în mașină și am plecat la Giurgiu să-mi arate Dunărea, pentru mine ceva romantic, pentru el ceva normal că doar a mai dus și alte femei acolo, dar eu i-am cerut să facem o nebunie, deja eram unicat 🙂
Era atâta liniște, atât de frumos, bine că nu a vorbit, fiecare eram cu gândurile noastre. Am primit cea mai tare invitație ”hai la Bulgari să-ți arăt gara” (eu înnebunită după trenuri, locomotive) și am trecut granița, a fost o noapte nebună, nebună, am mers toată noaptea prin Ruse. Nu era nimic de văzut pe-acolo, dar ce contează. Am vizitat două gări, parcuri, am făcut poze și una peste alta insistă să mergem împreună într-o mini vacanță de o săptămână. Eu știind că el este maniac cu muntele am spus că nu e cazul să merg și eu pantofarul șef, urc, dar nu mă aventurez, și totuși, a insistat să mergem împreună.
La puțină vreme am plecat în munți, în 4 zile am făcut peste 1000 de kilometri, foarte frumos, am uitat tot ce e rău, am simțit că vreau o nouă viață, că merită să trăiești indiferent de situațiile prin care treci.
Gesturi peste gesturi, ne-am întâlnit cu oameni de nu i-am văzut de peste 10 ani, oameni care m-au ajutat de-a lungul vieții, oameni care mă apreciază că sunt eu și care, în diverse momente, mi-au fost părinții pe care nu-i mai am. Totul a fost perfect, bineînțeles că l-am prezentat și pe domnul Măscărici prietenilor mei, toți credeau că suntem un cuplu perfect, dar noi eram niște parteneri de drum și cam atât. Uneori, aparențele înșală!
În lunga călătorie a ”relației” noastre de trei luni, am dormit bine împreună cam jumătate din perioadă tot încercând să înțeleg, scenarii peste scenarii, omul vrea ceva serios, merge la muncă și se vede cu mine, îl fute la icre mămicuța și mai merge și pe acasă. Ajunsesem să-i spun ”pastila de somn”, nu ne-am sărutat niciodată, nu mai zic de sex că nu se pune problema.
3Mi-a trebuit ceva vreme să-mi dau seama și să-mi mărturisească ”tu ești d’aia cu sentimentele”, ”țin prea mult la prietenia asta ca să o stricăm”. Mă sună, mă scoate din casă, îmi cere una alta, dar niciodată nu se gândește că poate femeia asta își fute banii de chirie ca să iasă cu tine, deoptrivă timpul ca să te cunoască, să vadă ce vrei.
Nu am considerat a fi un sacrificiu faptul că vreau să cunosc un om, un potențial partener de viață, dar să descopăr că mă ”respectă” prietenește pentru că își dorește o femeie bogată care să-i ofere” liniștea” materială, nu cea spirituală. Da, drăguțule, dragostea trece prin stomac, dar pentru asta trebuie să lupți și tu, nu numai femeia și nu trebuie să găsești virgina de 27 de ani disperată că e virgină și să îi deschizi tu calea fericirii că oricum e proastă și nu știe ce-i romantismul. Tandrețea pentru tine nu s-a inventat, ai învățat să fii futut și se pare că-ți place deși nu recunoști…
Să fim prieteni zici, îți dau un mesaj să-ți spun că ești dobitoc și ești revoltat că de, doar ești cu ”prietena” în pat (alta) și vorbești cu mine. Băi Papleacă, măcar din respect pentru ea că și-a desfăcut cracii în fața ta și s-a lăsat prihănită de un bou, bă, din respect, nu-mi răspundeai.
Mă suni a doua zi, de ce mă suni? A, ca să-mi spui că tu ești cel mai tare mascul din univers….
Mulțumesc Universului că m-a scutit de o altă labă tristă și nu pot decât să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine și m-a ferit de un alt mascul tare cât Universul. Și-acum fugi la mămicuța!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :