Modă la puterea New York

De două ori pe an, în februarie şi în septembrie, străzile New York-ului sunt burdușite de modele, cumpărători, creatori şi editori de modă. New York Fashion Week promovează talentul Americii în materie de modă, de la designeri cu nume sonore până la tinere talente. Și cum festivalul „Marelui Măr” s-a încheiat și tonul noilor tendinţe pentru toamna 2012 a fost dat, acum avem timp pentru reflecţie.

Pe podiumul new yorkez au defilat siluete silfide, cum altfel, care au adus în atenţie blana, hamurile din piele naturală, gulerele înalte, „cloşurile” ataşate de taliile rochiilor, chiar şi o ciudățenie- „braţele de gorilă”.

Ce s-aremarcat la acest eveniment, în materie de modă feminină:

– Multe, diferite şi foarte îndrăzneţe tonuri de roşu în colecţiile DKNY, Helmut Lang, Proenza Schouler, Tommy Hilfiger, Rodarte, Derek Lam and Alexander Wang.

– Materialele opulente şi modelele regale au jucat un rol cheie într-o serie de spectacole majore, inclusiv în prezentarea Marc Jacobs, Proenza Schouler, Rodarte, Rag & Bone, şi Jason Wu.

– Siluete inspirate din cinematografia americană a anilor 1930-1940 (Hitchcock, anyone?), Marlene Dietrich fiind una dintre importantele muze pentru Jason Wu şi Donna Karan.

– Tricoturi şi ţesături cu modele exagerate în colecţiile Michael Kors, Rodarte şi Altuzarra.

– Cizmele-înalte-până-la-genunchi-cu toc-foarte-înalt rămân la modă, ele luând cu asalt podiumurile în prezentările Proenza Schouler, Calvin Klein, Hervé Léger, Ports, Alexander Wang şi Altuzarra.

– Culoarea alb a predominat în prezentările Peter Som, Proenza Schouler, Reed Krakoff, Altuzarra, Cynthia Rowley şi Ports.

– Stiluri şi modele abstracte la Marc Jacobs, blănuri ispititoare la BCBG Max Azria, şi un blazer must-have la Narciso Rodriguez.

– O puternică influență asiatică a fost adusă de gheişele lui Zac Posen și războinicii samurai din prezentarea Proenza Schouler. Pentru femeile extrem de cochete, care vor să-și șocheze plăcut partenerul și să-i arate o nouă latură a personalității, o astfel de ținută este necesară.

– Articole de îmbrăcăminte şi accesorii supradimensionate în prezentările Michael Kors, Cynthia Rowley, Jeremy Laing, Proenza Schouler, Thom Browne, Alexander Wang.

–      Vera Wang, regina rochiilor de mireasă şi a ţinutelor de seară. a pornit de la rochii clasice, până la selecţii ieşite din tipar, jachete rafinate şi bluze sexy, unele chiar lucioase, dar care nu au căzut deloc în „kitchos”. Vera Wang a păstrat un remarcabil echilibru între clasic şi avangardism.

–      Marchesa a tăiat din nou răsuflarea publicului cu rochii angelice, vaporoase, lucrate cu migală si minuțiozitate, dar în special cu o rochie aurie, fără umeri, modelul perfect pentru vedetele extravagante şi cu trupuri perfecte de la Hollywood.

–      Inspirată din viaţa de noapte a anilor 1920, „rochia galbenă” a lui J. Mendel a fost o adevărată apariţie care a uimit şi şocat prin îndrăzneala sa.

Şi tot la New York s-a remarcat colecţia de make-up a lui Prabal Gurung. Cu o tematică cel puţin interesantă (conflictul „iad-rai”). Aceasta a debutat pe chipurile manechinelor cu un succes răsunător. Jocul de nuanţe, dar mai ales vedeta colecţiei, albastrul, a canalizat „pacea” din Avatar, pe când machiajul dramatic al modelelor ne-a dus cu gândul mai mult la un câmp militar de luptă.

Cam acesta a fost, pe scurt, pentru fashionistele Mala Hierba, pulsul modei de la Festivalul new-yorkez. Acum rămâne doar să îndrăzniţi să aplicaţi aceste idei în garderoba personală. Ar fi interesant să vedem ce iese. Acestea fiind zise chiar vă invităm la un concurs.  Trimiteți-ne o poză cu voi îmbrăcate după ultimul răcnet al modei pe adresa redactia@mala-hierba.com și deținătoarea celei mai fashion fotografii va câștiga un tratament dentar (detartraj-albire-periaj) de la Life Dental Care. Multă baftă!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :