Mizil, orașul poeziei și al epigramei

Într-o țară în care încă primează PCR (pile, cunoștințe și relații) uite că se întîmplă și ceva bun. Unde? La Mizil!
Doi profesori inimoși (unul de limba și literatura română și altul de matematică), se luptă de 10 ani încoace să aducă o rază de lumină în orașul unde am crescut și m-am format. Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea organizează an de an ”Festivalul Internațional de poezie și epigramă”, festival la care participă cine vrea și cine crede că are ceva de spus. Acești oameni au reușit, cu resurse minime, să facă un adevărat eveniment de cultură și să strîngă alături oameni de valoare din toate colțurile țării și nu numai. Deși sunt mizileancă, am auzit de festival de pe net și am simțit cum crește inima în mine că se întîmplă în orășelul meu. În Mizil m-am născut și am trăit cei mai frumoși ani din viață. Adevărat că pe vremea aceea nu erau prea multe posibilități, am îndurat frigul zi de zi în apartamentul mic al părinților, nu aveam programe tv ca acum, dar aveam bibliotecă, casă de cultură și un cinematograf. După liceu mi-am luat zborul în căutarea unei vieți mai bune, dacă am reușit sau nu, nimeni nu poate spune, cert este că iubesc și iarba care crește la Mizil.

Anul acesta mi-am luat inima în dinți și am trimis cîteva poezii pentru concursul de la Mizil.

Știam că este un concurs greu, mai ceva ca o admitere la facultate, că participă nume grele ale poeziei, oameni care au citit cîteva biblioteci, dar prietena mea, scriitoarea Zully Mustafa m-a încurajat întotdeauna spunîndu-mi: ”Dă-i bătaie. Fiecare are publicul lui. Și tu îl vei avea pe al tău”.
Mențiunea pe care am primit-o m-a făcut să dansez 2 ore de fericire. În primul rînd că nu mi-am făcut orașul de rîs, în al doilea rînd că asta mă motivează să merg mai departe.
Fraților, am spart gheața la Mizil!!! La mai mareee!!!
Felicitări tuturor, forță și inspirație, iar organizatorii să aibă puterea de a aduce lumină an de an în orașul nostru drag!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :