Mituri cosmetice

a11Produsele de îngrijire externă sunt esenţiale pentru o piele frumoasă, iar îngrijirea corectă a tenului este cea mai importantă. Iată câteva mituri de care ar trebui să scăpăm.

  1. Folosirea mai multor produse intensifică efectul lor – FALS. În cele mai multe cazuri, supraîncărcarea pielii cu produse de îngrijire este o cale sigură către cabinetul dermatologului. Orice conţine un ingredient activ poate irita pielea atunci când exagerezi.
  2. Oricine are nevoie de loţiune tonică – FALS

Dermatologii susţin că 90% dintre femeile care folosesc loţiune tonică nu ar trebui să o facă. În cele mai multe cazuri, este mult prea agresivă cu pielea şi îndepărtează uleiurile naturale care o menţin. Laptele demachiant este suficient pentru a îndepărta murdăria şi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Loţiune tonică ar trebui să folosească doar femeile cu tenul foarte gras sau cu tendinţă acneică.

  1. Mai multe produse cu SPF înseamnă mai multă protecţie – FALS.

Gradul de protecţie solară nu este cumulativ.

  1. Balsamul de buze poate crea dependenţă – FALS

Nu există nicio bază reală legată de o teorie a conspiraţiei balsamurilor de buze. Pur şi simplu, catifelează buzele şi este firesc să-l folosim.

  1. Rezultate bune doar dacă folosim toată linia de cosmetice a unei mărci – FALS.

Chiar dacă sunt multe companii cosmetice care au produse foarte bune, întotdeauna veţi găsi cea mai bună cremă la una şi cel mai bun demachiant la alta.

  1. 528193_360463730664947_1165214075_nToată lumea trebuie să folosească cremă de ochi – FALS

Pielea din jurul ochilor este mai subţire decât în rest. Specialiştii consideră că putem aplica în jurul ochilor o cremă foarte hidratantă de faţă. Nu avem nevoie de alt produs.

  1. Cremele nu se învechesc niciodată – FALS

De-a lungul timpului, ingredientele din produsele de îngrijire se evaporă sau se degradează. Un produs vechi, ai cărui conservanţi nu mai au niciun efect, este vulnerabil în fața bacteriilor. Regula de bază este înlocuirea produsului cosmetic mai vechi de un an, perioadă în care sunt stabili conservanţii. Produsele care conţin vitamina C nu au un termen lung de garanţie.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :