Miresele anului 2015

2Pentru cele care au decis să-și unească destinul cu alesul inimii, colecția rochiilor de mireasă pentru 2015 vine într-un sortiment variat. Astfel, cei mai renumiți designeri internaționali pun la bătaie rochii de mireasă cu mâneca lungă sau scurtă, cu spatele parțial gol, în diverse modele și țesături, rochii diafane, modele clasice sau couture, rochii de prințesă, cu sau fără bretele. De asemenea rochiile  de mireasă cu talia căzută, decorate cu fire argintii sau aurii, cu pliuri sau simple, sunt un trend care va rămâne în tendințe câțiva ani, cu mențiunea, că începând de anul viitor, decolteul la spate se adânceşte, dezvăluind mai multă piele.

Rochia purtată de Grace Kelly la nunta cu prințul Rainier de Monaco, rămâne un etalon, un model de inspirație pentru creatorii de modă. O nuntă regală, de o eleganță și fastuozitate greu de egalat, cerea o rochie pe măsură… Și a fost cu adevărat princiară, făcută din 25 de metri de mătase, tafta, organza, tul şi dantelă,  800.000 paiete, 1500 de perle şi cristale, o rochie semnată de Helen Rose, designerul actriţei, fiind și cea mai scumpă rochie creată de aceasta, 300 de mii de dolari, la vremea aceea.

În 2015, rochiile de mireasă conțin elemente specifice nunților de epocă, iar printre cele mai în vogă creații, se remarcă modelele clasice și couture.

Christian Dior: Paris Fashion Week Haute Couture S/S 2009Modelele clasice de rochii de mireasă nu se vor demoda niciodată și sunt apreciate, în general, de cele care îşi doresc să meargă pe linii simple, discrete. Designerii propun siluete empire și slim, cu trene impresionante, sau rochii princess, strâmte în partea bustului, cu corset, și extrem de ample în partea de jos. Delicate și feminine, rochiile de mireasă clasice îmbină armonios stilul vintage cu stilul elegant, iar unele modele vin cu o broderie complexă.

Și rochiile  de  inspirație retro anii 20-30, accesorizate cu perle și pietre semi prețioase, care redau perfect cadrul luxuriant asociat cu pelicula  „Marele Gatsby”, revin în tendințe. Stilul acestor rochii glamour a fost inspirat de vestimentațiile elegante purtate la petrecerile și seratele dansante de acum aproape un secol. Rochiile sunt lungi, cu bretele sau cu mâneci elegante și pot fi accesorizate cu centuri simple sau încrustate cu diverse pietricele.

Designerii propun sezonul acesta modele de rochii de mireasă scurte, cu volane, centuri din mărgele sau pene, aplicaţii de dantelă, voaluri ultra-lungi sau paiete. Practice și elegante în același timp, rochiile scurte de mireasă sunt prevăzute cu mâneci lungi sau scurte, în funcție de preferințele fiecărei mirese. Lungimea rochiilor nu depășește nivelul genunchilor și sunt cele mai solicitate modele în rândul femeilor nonconformiste.

primavaraDaca evenimentul are loc în sezonul rece, rochiile de mireasă sunt accesorizate cu gulere și cape elegante care aduc o gură de aer proaspăt în colecțiile designerilor de modă. Un trend care ia amploare în ultima vreme îl reprezintă rochiile de mireasă acoperite cu pelerine confecționate din voal, blăniță, dantelă sau alte țesături fine. Pentru că primavara este capricioasă, multe mirese preferă rochiile cu mânecă lungă din dantelă sau tul. Acest model de rochie aduce un aer retro, elegant și romantic în același timp, și scoate în evidență silueta.

În concluzie, pentru 2015 rochiile de mireasă au un look mai vesel, cu decolteuri neașteptate, mâneci scurte sau lungi lăsate să curgă lin pe umeri și jocuri de culori îndrăznețe. În materie de textură, rămân în vogă materialele folosite și în anii precedenți cum este organza, dantela brodată manual și tulle, iar ca aplicații se folosesc în continuare cele florale, volanele, pietrele sau alte motive decorative imprimate manual. Și dacă te-ai saturat de alb imaculat sau alb „şampanie”, trebuie să știi că nuanţele neutre, sau roze-urile pudrate, sunt câteva din culorile în tendințele anului.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :