Mierea dulce mult aduce

 În România s-au deschis zeci de saloane de frumuseţe pe metru pătrat, iar preţurile practicate parcă vor să ne bage pe toate în faliment. Dar nu şi dacă ne scoatem “arma secretă” din dulap, pe numele ei faimos, MIEREA. Posibilităţile mierii în îngrijirea corpului sunt nelimitate. Iată câteva.

Pentru a obţine o cremă hidratantă de faţă: amestecaţi două linguri de miere cu două linguri de lapte şi aplicaţi pe faţă şi gât. Aşteptaţi 10 minute, cât să pătrundă în piele, apoi spălaţi cu apă călduţă.

Un deosebit “facial toner” (care va putea “bate” oricând pe sofisticatul şi scumpul “Dior”) se poate obţine astfel: Adăugaţi într-un blender o lingură de miere şi un măr curăţat de coajă şi căruia i-aţi scos sâmburii. Aplicaţi amestecul pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze 15 minute după care spălaţi cu apă rece.

Aţi încercat vreodată balsamul de păr cu miere? Ei bine, îndrăzniţi! Amestecaţi o jumătate de ceaşcă de miere cu un sfert de ceaşcă de ulei de măsline. Aplicaţi acest amestec, puţin câte puţin, în păr, până l-aţi acoperit pe tot şi lăsaţi balsamul să acţioneze 30 minute. Spălaţi cu şampon (de preferat, unul natural sau măcar un şampon fără SLS-Sodium Lauryl Sulfate), apoi lăsaţi părul să se usuce natural.

   Aţi rămas fără cremă de corp? Nici o problemă. Mixaţi o lingură de miere cu o lingură de ulei de măsline şi un sfert de linguriţă de zeamă de lămâie. Aplicaţi pe corp, lăsaţi să acţioneze vreo 10 minute şi apoi spălaţi cu apă. Voila, piele super catifelată la un preţ minim.

Chiar şi dimineţile vi le puteţi începe uneori cu o minunată cremă de curăţat faţa, cremă uşor-abrazivă, din miere. Spălaţi-vă faţa cu un amestec realizat astfel: o lingură de miere, 2 linguri de migdale pisate foarte fin şi o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie. Aplicaţi cu grijă şi frecaţi pielea uşor. Clătiţi cu apă rece.

Acestea sunt doar câteva exemple de a integra mierea, una dintre cele mai naturale alimente utilizate şi venerate de secole. Iar aceste remedii chiar nu vă vor goli contul bancar. Garantat! În plus, cu tot timpul liber pe care ni-l oferă toamna și trecerea la ora de iarnă, ar fi păcat să nu profităm de bunătatea şi bogăţia naturii.

O toamnă minunato-naturală… vă dorim!

Și nu uitați: Stay healthy, stay fresh!

     Pe curând, dragelor!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :