Mami are voință de fier…

      Înainte de a fi mamă:
Perioadă…”douăzecișiceva” de ani: Silfidă, deţinătoare a doar 48 (50 kg, în funcţie de sezon), cu o colecţie impresionantă de jeanşi mărimea ZERO (maxim mărimea doi).

      În timpul sarcinii:
Ce am devenit treptat, după ce-am schimbat prefixul vârstei, şi, în plus, după lâncezeala de vreun an în puful roz al proaspetei mele căsătorii? O drăgălaşă Moby Dick de peste 75 kilograme. După ce-am născut o fetiţă superbă şi sănătoasă (care a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, altfel acul cântarului ar fi putut bate peste 80 kg), a început lupta cu kilogramele.

      După un an de când sunt mama (pun aici şi perioada gravidiei):
O femeie împlinită, o mamă fericită şi parteneră într-o căsnicie reuşită. Am ajuns la 62 kilograme şi sunt geloasă pe pozele de la nuntă, de unde îmi zâmbeşte “fosta silfidă” din mine şi sper ca acest zâmbet să fie şi motivaţia serioasă de care am nevoie pentru a scăpa de ultimele kilograme deranjante.

Am citit pe undeva că o gândire pozitivă în diete face minuni la “şunculiţe”. Poate de aceea,în loc să-i fredonez bebelușei mele cântecelul preferat în forma-i originală “Bear, I am a Gummy Bear”, îl înlocuiesc tot mai des cu: ” Mom, I am a Sexy Mom”.

Sexi Mami- misiune imposibilă?!
 

Încă nu am un “plan de atac” dietetic sau de mişcare fizică. Nu că nu mi-aş dori unul, însă acum trebuie să “lucrez” cu ce am şi, mai ales, cu ce n-am. Ce am: Multe responsabilităţi şi şapte kilograme de care vreau să scap. Ce n-am? Timp liber. Să explic. Sunt singura supraveghetoare a bebelei din dotare. Părinţi, bunici, mătuşi, prieteni de încredere şi alte rubedenii cărora să le pot încredinţa copilul vreo două ore pe zi nu am pe o rază de câteva mii de kilometri buni. Aşa că, acest timp pentru mine, de care aş avea nevoie să mă deplasez până la o sală de sport şi înapoi, lipseşte cu desăvârşire.

“Fă mişcare acasă, cât doarme copilul” mă somează o amică. Într-adevăr, poate nu ai nevoie neapărat de o sală pentru a-ţi lucra silueta. Aş face mişcare acasă, dacă fata mea ar dormi mai mult. Nici nu termin bine de spălat biberoanele sau de pregătit următoarea ei supă că s-a şi trezit. În plus, pentru că încă nu merge, nici măcar de-a buşilea, şi îi mai ies şi dinţii zilele astea, suntem nedezlipite una de cealaltă.

Altfel, soţul lucrează câte zece-douăsprezece ore pe zi, iar cu năbădăioasa mea copilă nu mă văd alergând pe străzi. După orele 8:00-9:00 seara, când ea a adormit “de noapte”, mi-ar fi imposibil să mă deplasez la vreo sală de gimnastică nu numai din cauza oboselii de peste zi (şi a nopţilor albe prin care trec), ci şi pentru că abia atunci mai reuşesc să spăl, calc, gătesc, fac curat etc. Iar prezenţa unei menajere sau bone în casa mea este exclusă. Deocamdată.

Stay healthy, stay fit!

foto: Roxana Sturzu

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :