Mahalaua ”Mirese Pentru Fiii Mei”

unnamedDacă vrei un rezumat al tineretului român de azi, deschide televizorul în timpul emisiunii ”Mireasa Pentru Fiul Meu”, sezonul 6 şi vei vedea ce-a mai rămas din esenţa unor tineri care ar fi putut fi frumoși, deștepți și talentați. Acest “reality show” care sfidează mai toate legile bunului simţ este, de fapt, un fel de bîlci, o combinaţie grotească între “Acces Direct”, show-ul lui Capatos şi emisiunile de manele de pe Taraf TV. Tupeu, lipsă de discernămînt, falsitate, mojicie, agresivitate, denaturări de adevăr, viclenie şi haos- cam acestea sunt ingredientele pe care se construiește emisiunea.

În sfîrşit, înţeleg de ce a dat bir cu fugiţii, de la cîrma emisiunii, Mirela Boureanu Vaida, fosta prezentatoare – nu a vrut să mai fie asociată cu acest show decadent. De fapt, în ultimele cîteva luni înainte de a intra în « concediu », Mirelei i se putea citi disperarea pe faţă şi în glas – avea uneori adevărate atacuri de furie şi se certa furtunos, în direct, cu cei din regie. Cacialmaua (a se citi Mahalaua) ”Mireasă pentru fiul meu” este azi prezentată de Paula Chirilă şi sincer, o alegere mai nepotrivită nu s-ar fi putut face.

În primul rînd, Paula încearcă să-i calce Mirelei pe urme şi nu prea reuşeşte. De fapt, actriţa devine chiar patetică încercînd să cînte, precum fredona Mirela în trecut sau să îi imite unele fraze şi atitudini. Pînă şi Andreea Mantea, cea care i-a ţinut locul Mirelei pentru cîteva luni, acum două sezoane, a fost mai la înălţime, profesional vorbind. Actuala moderatoare este lipsită de carismă şi empatie, lucru evident mai ales în momentele în care un concurent îşi jeleşte soarta pe canapea. Pe fundal se aude celebra melodie în care plîng viorile, iar Paula îi pune întrebări băţoase, lipsite de empatie. Poate amărîtul ăla chiar simte dezastrul din viața lui televizată, dar ea nimic, îi trîntește întrebări ca ieşite de pe ţeava unei mitraliere (uneori repetîndu-le la interval de 2 minute, de uită bietul concurent de ce plînge, prea uimit că trebuie să repete situaţia de coşmar pe care tocmai a mai descris-o). Paula Chirilă pusă la patru ace și un bold, își dorește să fie un fel de detectiv al emisiunii – o interesează să afle mai degrabă  ”unde sunt chiloţii?”, ”cine a furat prosopul?” sau ”cine a mîncat ciocolata?” decît să afle cine s-a mai îndrăgostit de cine sau să facă pe mătușa simpatică ce trebuie să cupleze niște găgăuți și găgăuțe, care nu sunt în stare să cadă fulgerați de amor singuri pe stradă, la liceu sau pe la vreun cinema, ca orice om normal.

unnamed-1Dragostea nu prea mai are nimic de-a face cu acest show (nu că ar fi avut vreodată), deşi se vrea a fi unul “matrimonial”, pentru că iubirii îi sunt alocate zilnic mai puţin de 10 minute din cele cîteva ore de emisie (şi acelea asezonate mai mult cu imagini desfrînate). În rest, emisiunea a devenit un fel de centru de reeducare pentru tineri fără părinţi (crescuţi de bunici sau care provin din familii destrămate) şi care au grave lacune de educaţie şi comportament. Veniți direct de pe maidanul copilăriei lor sărace cu duhul ajung bine mersi în mahala condusă de o “judecătoare” care interpretează totul haotic, fad, fără talent. Nu ştiu exact pe ce criterii s-au ales concurenţii acestui show, dar am o vagă idee (şi mă bazez pe ceea ce se arată zilnic la televizor)- aproape toţi par a fi cazuri sociale. Însă, despre concurenţi va povestesc în episodul următor. Pînă atunci, felicitări Mirelei Boureanu Vaida că după 5 ani de live zilnic a clacat psihic și a ales să se detaşeze de acest bîlci numit M(ahala) P(rostie) F(alsitate) M(ediocritate) sub pretextul că “este prea obosită”. Mai apropiat de adevăr ar fi că pesemne simțea cum îi mor neuronii. Să vedem cît va rezista Paula Chrilă.

Prostia chiar dăunează grav sănătăţii şi…societăţii noastre!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :