Măciuca – La Consoladora

14724553_10206054745722580_4529191204516500810_nCe-și dorește orice bărbat părăsit pe neașteptate și căzut în depresie? O Măciucă disponibilă, asta pînă își adună gîndurile și merge mai departe. Unii mai ghinioniști se mulțumesc cu gaura cheii, alții o caută pe… Măciuca.

Întîmplarea face că și eu o cunosc pe Măciuca. A fost iubita unui fost coleg de muncă. Am cunoscut-o într-o seară de vară, cînd am strîns așa-zisa gașcă, oameni ce ne cunoșteam de peste 15 ani, împrăștiați prin toate văgăunile Bucureștiului. Și haide la o bere să mai povestim verzi și uscate. Toate bune și frumoase, rîsete, berea curgea în valuri, noi pe masă, pe sub masă de rîs pînă a apărut și Măciuca, iubita unuia dintre ei, cu o falcă în cer și una-n pămînt că de ce stă iubitul ei la masă cu o altă femeie. Aia eram eu. Existau trei variante, ori să o trimitem la origini, ori la gară să ia trenul, ori să ne împrietenim. Ca o amică adevărată ce sunt, am ales varianta prieteniei. Ba mai mult, la un moment dat îi și vedeam căsătoriți pe cei doi, acum că era de la aburii berii sau de la textele ei, mama lui Ștefan cel Mare mai știe.

Cert este că după puțin timp, ea mă sună să-mi spună că s-au mutat împreună și că sunt fericiți. M-am bucurat, am uitat de scena de gelozie, iar viețile noastre au mers înainte, separat. Următorul telefon de la ea, mă așteptam să fie cu vestea că se căsătoresc, însă a venit ca un trăsnet că tocmai a ieșit din spital pentru că a încercat să se sinucidă, că amicul părăsise. Ce să zic? Toți bărbații estem niște porci, hai să ne vedem, fato!

Zis și făcut, ne-am văzut, am ascultat-o, am consolat-o cît am putut. Au trecut ani de zile, el a mai avut cîteva femei, dar ea tot în trecut trăia, ”vai ce mi-a făcut porcul infect, vai ce nenorocit, vai și vai”. Era de ajuns să-i dea un sms că în secunda următoare se posta la ușa lui. Pe gură spunea că nu-i mai trebuie, în realitate, abia aștepta să-l vadă. Am zis și eu cum zice toată lumea că dragostea-i oarbă, dar chiar să-ți pierzi respectul de sine?

De la mizerie la hotel

Odată m-a sunat să o ajut cu bani. Ok, dar pentru ce, că oricum nu aveam să-i dau. Pentru un alt prieten de-al nostru care avea niște probleme cu rude, spital și îi trebuiau bani pentru operație. L-am sunat pe el să-l întreb ce mai face și într-adevăr avea niște probleme, dar nu a apelat la noi, prietenii lui, sub nicio formă. Nu era genul.

Apoi vine gagica să-mi spună că vai cît l-a ajutat, iar acesta nu-i mai răspunde la telefon. Cîteva luni mai încolo, a trecut la faza de șantaj sentimental ”vai, nu am țigări, nu am ce mînca…” El, simțindu-se obligat că a fost ajutat cîndva, hai să ne vedem ca să îți dau și țigări și o ciorbă și ce ți-oi mai da. Zis și făcut, dar ea nu s-a lăsat pînă nu au ajuns și la hotel.

După ce ea l-a îmbătat, a plătit hotelul în speranța obținerii unui orgasm, dar s-a ales cu deștu’n gură ”și cu banii crăpați” (cum spune chiar ea).

Iar a suferit, am încercat și de data asta s-o consolez că ”bărbații estem niște porci infecți”. N-a trecut mult timp și s-a consolat în brațele unui bătăuș cu care s-a și mutat. Umflatul ochilor unei femei era echivalent la el cu ronțăitul biscuiților. Femeia a îndurat atîta umilință… Scuza ei că nu a plecat din acea relație a fost că îi era teamă să nu-și rănească părinții a doua oară, oameni cu frica lui Dumnezeu.

superglueAmor cu superglue

După ce i-a fost spart dintele din față și l-a lipit cu super glue, a reușit să se rupă și de această relație toxică. Eu, personal, am văzut-o ”brînză bună în burduf de cîine”. M-am bucurat mult că a reușit într-un final să se rupă de rahaturile din viața ei, dar se pare că nu i-au ajuns.

Fără să fiu o persoană cu studii de specialitate, i-am dat și eu anumite sfaturi, sperînd că o pot ajuta, dar se pare că am eșuat. Am tras de ea să consulte un prieten medic ca să-și rezolve problema cu dintele. S-au întîlnit la mine în casă, omul s-a decis s-o ajute. Deja o vedea un caz de studiu, nu avusese pînă atunci niciun pacient cu super glue în gură și era uimit că mai trăiește.

Puteai spune orice despre Măciucă, dar nu că nu e inventivă și descurcăreață. De data asta a calculat ea că prietenul meu dentist tocmai ieșise dintr-o relație și a început să facă tumbe pe lîngă el în speranța că se rezolvă cu dintele gratis. Nu știu nici în ziua de astăzi dacă a fost mai mult de o felație sau nu, cert este că i-a făcut dinții la un preț pe care nu-l visa și încă nu i-a plătit, iar lucrarea este neterminată pentru că nu a mai vrut să meargă mai departe.

În toată această perioadă cît ea mergea la clinică ca să fie lucrată în gură, stătea la mine. Venea cu prăjituri, deși știa că mie îmi plac murăturile, dar se bucura de ele cu fostul meu iubit. Ca orice femeie care se respectă, aveam și eu un fost. Dimineața, înainte să plece la muncă, își beau cafeaua împreună și doar ei știu ce tot bodogăneau. Cert este că după iarna aceea, eu m-am trezit părăsită de domnul care nu avea niciun motiv să mă părăsească (nimeni nu e perfect, dar totuși)…

Viața mea a mers înainte, am avut prieteni buni care m-au ajutat să trec   peste acea perioadă și să mă bucur de fiecare clipă. După 7 ani de stat cu o persoană zi de zi, mi-a fost foarte greu să mă trezesc singură, dar cine credeți că a fost lîngă mine? Măciuca!

Măciuca merge mai departe

Timpul a trecut, fără Măciucă, și uite că am ajuns la stadiul că am cunoscut un om bun pe care mi l-am dorit lângă mine. Soarta a făcut să fim împreună și să știm amîndoi ce vrem și să facem pasul de a ne căsători. O sun pe Măciucă, iar aceasta găsește tot felul de motive ca să nu fie lîngă mine într-un moment important al vieții mele. Iar i-am găsit scuze, că e nefericită, că nu are bani, deși nu i-a cerut nimeni nimic.

Tot eu fac primul pas după luna de miere și o sun să o întreb de sănătate și ”ce mai faci, fată”, am început iar să vorbim.

În perioada de după ”părăsire” am făcut greșeala să o duc la prietenii mei. Un cuplu de vis la momentul acela, numai că după 4 ani de relație s-au despărțit din varii motive (cum spune el) și ups, a apărut Măciuca în peisaj, de data asta să-l consoleze pe el, amărîtul, vaaai.

Dacă eu am sperat că lucrurile se vor așeza, ea a sperat că va pune laba pe el. Ete că nu s-a întâmplat. O fi el depresiv și este prietenul meu, dar nu a pus botul la calitățile ei culinare.

Deși, omul i-a spus că nu a fost atras niciodată de femei ca ea, a făcut tot posibilul să-l șantajeze ca să fie cu ea sau singur. Chiar a recurs la un gest extrem, pentru ea, i-a dat mesaj unei posibile partenere a lui că vai de mine are datorie la el. Hello, femeie, omul ăla te-a primit în casa lui ca să nu fie singur, să miște cineva prin casă, oooooo, daaaaa, să-i speli vasele dacă asta îți dorești, nu că el nu poate!

Va mai trece mult timp, pesemne, pînă cînd Măciuca – La consoladora va înțelege că nu e nevoie să se arunce pe orice bărbat în suferință ca să-i fie bine ei. Dar de-acum e problema ei. Nu știu dacă o să-mi lipsească, dar știu sigur că în casa mea nu mai are ce să consoleze. Dar dacă o vedeți, transmiteți-i salutări și că ”bărbații estem porci”. Știe ea cine sunt.

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :