Luminița de seară – planta tenului curat

luminita_noptii_rosieOriginară din America de Nord, Luminița de seară a fost adusă în Europa acum mai bine de două secole. La ora actuală, această plantă este cultivată mai mult în Anglia pentru producția de seminţe din care, prin presare la rece, se obține un ulei cu o compoziție deosebit de valoroasă.

Numele plantei, luminița de seară, este dat de florile galbene (sau roșii) şi mari ce se deschid numai la lăsarea întunericului. De la planta de luminiță se folosesc în scop terapeutic doar semințele, din care se extrage un ulei esențial, cunoscut în special pentru utilitatea în industria cosmetică, datorită efectelor benefice asupra pielii.

Utilizarea tradițională a acestei plante este veche de secole. Indienii nativi foloseau această plantă pentru tratamentul bolilor dermatologice, pentru tratarea plăgilor, a astmului sau a virozelor. Uleiul esențial de luminiță are proprietăți uimitoare în controlut secreției de sebum de la nivelul epidermei, fiind un remediu naturist extrem de eficient în tratarea acneei. Luminița are și alte efecte benefice, fiind utilizată în tratarea îmbătrânirii pielii, oferindu-i elasticitate și suplețe. Este bogat în omega 6 şi vitamina E şi favorizează dezvoltarea unei pieli fine, catifelate, fără riduri profunde. Este un tratament folosit în special în cazul persoanelor cu tenul foarte obosit, care şi-au pierdut din vitalitatea şi culoarea frumoasă, naturală.

La fel de recomandat este şi în cazul tenului palid şi lipsit de strălucire. Acest ulei regenerează celulele moarte şi permite refacerea epidermei.

uleiul-de-luminiță-de-seară-1Aplicaţi uleiul de luminiță de seară pe față, gât şi decolteu cu ajutorul unor discuri demachiante. Apoi masați uşor, în sensul acelor de ceasornic. Îl puteţi folosi şi pentru a preveni căderea părului – sub formă de mască. Aplicaţi câteva picături din uleiul de luminiţă de seară la rădăcină şi lăsaţi tratamentul să îşi facă efectul timp de o oră. După acest pas şamponaţi, apoi clătiţi foarte bine cu apă călduţă.

Uleiul de luminiţă de seară poate fi adăugat şi în creme, în demachiantul sau loţiunile pe care le folosiţi pentru îngrijirea tenului. Adăugați câteva picături în produsele voastre preferate şi puteți fi sigure că uleiul de luminiță de seară îşi va face efectul.

Atenție: nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează!!!

🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *