Lumina și falsul Mesia dintr-o Peșteră cum alta nu-i!

În ultimii ani, observ cum mass-media constănțeană se extaziază la vederea luminii… Mai bine zis, la aprinderea ei. Nu există 6 decembrie, ziua Sfântului Ierarh Nicolae, fără ca reprezentanții mass-media, cu cățel și cu purcel, să nu se îndrepte către o comună constănțeană într-un soi de pelerinaj asemănător celui către locurile pe care ar fi călcat Mesia.

Loviți parcă de damblaua cultului personalității, scribii de la malul mării se duc anual ca să își mai îndoaie încă o dată coloana în fața celui care le umple burțile și le mai oferă cadou și cîte un coș cu bunătățile specifice sărbătorilor de iarnă.

Însă nu pot să nu observ că omul care aprinde lumina a devenit peste noapte idolul ălora de fac presă în Constanța. Nimeni nu mai este ca el, nimeni nu se descurcă așa cum s-a descurcat el, nimeni nu a făcut ce face el. Chiar dacă nu este ajutat.

La ultima ședință de Consiliu Județean, aleșii ăia pe care omul îi spurcă zilnic i-au virat în cont 649.000 lei. Adică 6,49 miliarde lei vechi, ceea ce înseamnă peste 40% din bugetul comunei. Omul ăsta este alb, iar ceilalți sunt negri, nu?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :