Lumina dintr-un hobby parfumat

IMG_0771Recent, la invitaţia unei bune prietene, am participat la o prezentare de produse realizate cu dragoste şi optimism de două românce stabilite în Montreal, Canada – Ioana Deac şi Gabriela Rus. Cele două ambiţioase doamne, mame şi deţinătoare de slujbe cu normă întreagă, îşi fac timp, mai nou, pentru un hobby… natural şi parfumat: realizarea lumînărilor din soia. Deşi această nouă îndeletnicire nu s-a dorit neapărat a fi o afacere, ci mai degrabă un exerciţiu despre prietenie şi un trăi cît mai natural, lumînările celor două prietene încep să prindă conturul unei mici afaceri de succes. Numele ales, So Splendid Soy Candles, este distinct şi suav ca şi aromele care se găsesc în produsele lor realizate din soia 100% naturală.
Ioana mi-a mărturisit că a pornit în această aventură dintr-o nevoie personală de a avea în casă un produs natural, care să nu constituie un pericol pentru cei doi copii ai săi. În plus, simţea nevoia de un strop de relaxare departe de stresul cotidian! A început simplu, cu un kit de făcut lumînări din soia. În acest kit erau detalii, pe scurt, despre cum se fac lumînările şi materialele de bază pentru a le putea realiza. Şi pentru că cele din soia ard mai încet, fără fum şi de două ori mai mult decît cele din parafină, Ioana s-a gîndit să realizeze mai multe (nu doar cîteva pentru uzul personal) şi să le dăruiască apropiaţilor. Zis şi făcut!
IMG_0770Activitatea i-a plăcut mult, era distractivă şi relaxantă. Gabriela a intrat în acest proiect încă de la început, antrenată de aceeaşi atenţie pentru tot ce respiră şi trăieşte. De aici pînă la producţia în masă pe care cele două doamne o realizează acum de-acasă, în “laboratorul” de la subsolul casei Ioanei, nu a fost decît un pas. Un pas mare şi obositor, ce-i drept, dar care a fost făcut cu dragoste, în deplină armonie şi cu marea convingere că efortul lor va fi răsplătit.
Acum, cele două prietene sunt experte în confecţionarea lumînărilor din soia şi mi-au vorbit minute în şir despre perfecţionismul pe care îl pun în fiecare mic detaliu: alegerea fitilului (neapărat din bumbac natural, netratat chimic) care să se potrivească fiecărui tip de lumânare, temperatura la care se toarnă ceara, folosirea recipientelor de calitate, a uleiurilor esenţiale organice şi 100% naturale.
IMG_0772Mai nou, Ioana şi Gabriela lucrează deja la propriul lor website şi au început să încheie contracte cu magazine de specialitate. Cele două doamne mi-au mai mărturisit, la unison, că încă mai au emoţii pentru fiecare produs oferit prietenilor sau clienţilor pentru că vor ca fiecare lumînare care le iese din mîna să fie perfectă; şi că fac tot ceea ce fac cu o mare dragoste şi dedicaţie pentru produsul final.
Ceara din soia este o alternativă a cerei produse de albine şi una mai naturală faţă de ceară din parafină. Soia nu este derivat petrolier, aşa cum este parafina, nu este cancerigenă şi nu emană compuşi toxici la ardere. În plus, aceasta este non-GMO, adică nu este obţinută din organisme modificate genetic. Durata de ardere a lumînărilor din soia este cu 50% mai mare decît a lumînărilor din parafină. De exemplu, pentru o lumînare de 150 g, timpul de ardere este de aproximativ 25 de ore.
https://www.youtube.com/watch?v=iCshpH6wii8&feature=youtu.be

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :