LTNB – cel mai bun liceu din Medgidia

_DSC0541_resizeÎn oferta educațională a Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia există un moto pe care toți profesorii ar trebui să și-l tatueze în inimă și să se comporte conform idealului la care ei înșiși visează. Cuvintele aparțin lui Constantin Noica și sunt extrase din “Jurnalul (său) de Idei”.

“Visez o şcoală în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când în când e să pună întrebări. Dar nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi…”
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu (funcționează cu denumirea aceasta din 1994), cunoscut ca Liceul 3 – celebru în oraș cu denumirea aceasta (mulți îi mai spun așa – pentru că atunci a cunoscut perioada lui de glorie și tot atunci, adică între anii 1980 – 1994 și-a consolidat reputația de cel mai bun liceu din oraș), își păstrează reputația de liceu care scoate oameni de valoare și-i trimite în lume.

mars ltnbLiceul s-a remarcat la nivel local, judeţean şi naţional, atât prin rezultatele la olimpiadele şi concursurile şcolare, cât şi prin obţinerea steagului verde, în calitate de primă Eco-Şcoală din judeţ, în cadrul Programului Internaţional Eco-Şcoala. Apoi mai sunt proiectele internaţionale: colaborarea, începând din 2005 cu Northgoo College, un liceu din Olanda, în cadrul căreia s-au produs  schimburi culturale de elevi şi au permis adolescenților cunoaşterea reciprocă a celor două ţari, dar şi participarea anuală la YES EVENT, o Conferinţă internaţională de tineret. În anul 2007, această conferinţă a fost organizată chiar la LTNB și au participat 120 de elevi şi cadre didactice din 12 țări europene. O activitate bogată și diversificată, deci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dar ce înseamnă să conduci un astfel de liceu, dacă este sau nu dificil să păstrezi standardul creat de înaintași, cum a trecut generația 2015 bacalaureatul, dar și despre proiectele, rezultatele elevilor și ale profesorilor, calitatea învățământului și ce înseamnă să fii adolescent în Medgidia la cel mai bun liceu din oraș, dar și profesor la LTNB Medgidia, va vorbi în seara aceasta la emisiunea „Școala după școală” profesorul Marius Furtună, directorul liceului.

Vă invităm să urmăriți emisiunea în direct începând cu ora 18.00. O puteți urmări și online pe www.tvlitoral.ro. Puteți intra și în direct la telefon 0241 760 207.

Reluarea emisiunii: sâmbătă ora 8.00.

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :