„Loteria viselor”, romanul în care iubirea câștigă mereu

FullSizeRenderRoxana Vornicu se pregăteşte intens de lansarea celui mai nou roman al său de dragoste intitulat “Loteria Viselor”. Lansarea cărţii va avea loc în Montreal, Canada, în cadrul evenimentului “De ce strălucesc femeile?”organizat de Violette Events Club pe data de 13 septembrie, 2015. Coperta romanului este realizată de Magdalena Dote, o artistă din Montreal care, în urma lecturării manuscrisului autoarei, a creat cu ajutorul tehnicii quilling (spiralarea fâşiilor de hârtie) o copertă unică ce îmbrăcă romanul Roxanei ca-ntr-o o mănuşă de catifea.

“Loteria Viselor” păstrează formatul de tip jurnal (cu care ne-a obişnuit Roxana în primul său roman “Dincolo de Ocean”)  și este scris în maniera sensibilă şi romantică specifică autoarei. Povestea relatează întâmplări din viaţa personală şi amoroasă a Laurei – personaj principal ce va aduce America şi dorinţa de a iubi intens şi curat mai aproape de inimile noastre. Titlul cărţii este tainic ticluit prin jocul apropierii a două simple cuvinte: vise și vize. În cele 225 pagini, Roxana va reuşi să ne convingă că viaţa chiar este un joc frumos ce se poate transforma oricând în aventură sau provocare, că drumul spre fericire este sinuos și că dragostea este mai presus de orice avuţie.

IMG_8515 (1)Magdalena Dote, artista care s-a ocupat de coperta romanului “Loteria Viselor” şi cea care îi semnează şi introducerea, mărturiseşte că a trăit intens povestea Roxanei, iar la sfârşit s-a trezit cu sufletul plin de iubire, pozitivitate și creativitate. Şi tot Magdalena ne face un scurt rezumat al romanului: Societatea americană atât de controversată și de curtată ne este înfăţișată în această carte cu pasiunea unei femei ce deţine mai multe calități: sensibilitate, optimism, tenacitate, încredere, modestie şi… o picătură de magie. Prin intermediul jurnalelor sale intime, Laura, personajul principal al romanului, ne poartă prin România anilor ’90, apoi prin începuturile debusolante ale necunoscutei Americi, revenind pentru o scurtă perioadă în ţara natală unde nimic nu-i mai atinge sensibilitatea, iar dorul ia mai degrabă locul disperării și dorinței de reîntoarcere acolo unde totul e posibil. Căci, esenţialul Americii se vede mai bine cu inima, ochii cuprinzând doar zgârie-norii, luxul, oceanul și deșertul înfrângerilor. Loteria vizelor, câștigată de familia Laurei, îi oferă tinerei femei nu numai dreptul permanent de ședere în America, dar şi șansa de a se desprinde de prima sa iubire din România, iubire care îi consumase deja sufletul.

În plus, America este darnică şi îi aduce în viaţă şi câștigul nesperat al unei sume imense de bani ce completează belșugul din noua ei poveste de dragoste (ce se transformă repede într-o căsătorie în care Laura intră cu aripile sufletului larg deschise). Nefiind însă suficient de vindecată de himere, orbită de carieră şi convinsă că o căsnicie funcţionează fără fisuri doar pentru că doi oameni au semnat un certificat de căsătorie, tânăra femeie se trezește într-o zi cu toate visele la pământ. De fapt, înainte de a iubi pe cineva, ea are nevoie de a se descoperi pe sine însăși, de a regăsi puterea rugăciunii divine, pentru ca, într-un final, să călăuzească pașii iubirii ei pe drumul corect…

IMG_8509Tulburătoare, pasională și, în același timp, cerebrală, Roxana Vornicu ne oferă un basm contemporan al fericirii fără bătrâneţe şi al iubirii fără de… preţ; o percepţie a unei vieţi entuziaste, flexibile și magice, o muzicalitate a bunătăţii și frumuseţii destinelor contopite într-o dragoste necondiţionată, pură și eternă.

Cărțile Roxanei au fost lansate şi aduse în atenţia publicului montrealez cu sprijinul extraordinar al doamnei Violeta Martin-Moraru, organizator evenimente Violette Events Club. Şi ca orice eveniment atins de talentul, prezența caldă şi atitudinea profesională a Violetei Martin-Moraru, şi lansările de carte ale Roxanei Vornicu au mereu ecouri frumoase, numai bune de pus în rama amintirilor minunate ale vieţii. Toate cărțile autoarei se găsesc spre vânzare pe Amazon.com sau direct de la autoare, cu autograf.

“Dincolo de ocean”, roman de dragoste scris în limba română, publicat în 2012, editura “Reflection Publishing”, California, U.S.A.

“No Ferry Trail”, volum de poezii scrise în limba engleză, publicat în 2014, în U.S.A (coperta de fotograf: Ioana Mirea, Studio Happy Hour, Montreal, Canada (www.studiohappyhour.ca)

“O Fetiţă Curioasă – The Curious Toddler”, carte bilingvă (română-engleză) pentru copii, publicată în 2014, în U.S.A (ilustraţii şi fotografii realizate de Elena Bulik, Toronto, Canada).

“Loteria Viselor”, roman de dragoste scris în limba română, publicat în 2015, în U.S.A (copertă realizată de artist quilling Magdalena Dote, Montreal, Canada (http://magdaquillingart.blogspot.ca)

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :