Lista de îmbarcare pentru Grecia

Mai avem fix o săptămînă la dispoziție și vom pleca în aventura Grecia – insula Evia. Verifică-ți bagajul și vezi ce-ți lipsește. Fă-ți călătoria cît mai comodă și cît mai ușoară. Vei avea destule surprize de tot felul, așa că, dacă poți controla ceva, în prima fază e bagajul.

 2-3 perechi de pantaloni scurți pe care să-i porți cînd pleci spre plajă sau te plimbi prin oraș.

3-4 tricouri pe care să le asortezi la pantaloni

1-2 rochițe de plajă (depinde și cu ce-ți place mai mult să te îmbraci, cu rochii sau pantaloni scurți, în funcție de asta, vei pune în bagaj mai multe rochițe sau mai mulți pantaloni scurți). La bărbați e întotdeauna mai ușor. Nu trebuie să-și facă griji cu vestimentația.

– nu uita de rochia cu care să iei cina în oraș sau pe care o vei purta la nelipsita seară grecească a sejurului (plus accesoriile: cercei, brățări, coliere)

– o pereche de pantaloni lungi pentru nopțile mai răcoroase

– o jachetă usoară sau un jerseu pentru nopțile ploioase. Merge și o geacă impermeabilă.

– lenjerie intimă: recomand 2 perechi de sutien și 1 de chiloți pe zi.

costume de baie: ia 2 cu tine, în caz că vrei să speli unul și să-l porți pe cel uscat

pantofi confortabili pentru cățărări (buni și pentru excursia de la Meteora)

papuci de plajă flip-flop (buni și pentru baie)

sandale fără toc să te plimbi lejer pe străzile Atenei sau pe insule. Nu te complica cu tocurile dacă nu vrei să ți le rupi pe străzile pietruite ale Greciei.

un rucsac mic e necesar pentru cînd mergi în excursii (trebuie să-ți încapă acolo portofelul, ochelarii de soare, aparatul de fotografiat, telefonul și o sticlă de apă)

o gentuță transparentă unde să-ți păstrezi gelurile de duș, șampon, balsam de păr, periuță de dinți, pasta de dinți, cremele, machiajul și ce crezi că-ți mai trebuie pentru toaleta de zi cu zi – nu te încrede în cele de la hotel, pentru că nu sunt de calitate și nu știi dacă sunt potrivite pentru tipul tău de păr.) Există la Jumbo truse speciale de călătorit cu recipiente mai mici unde-ți poți pune șampoanele și gelurile de duș, astfel că nu e cazul să cari tot tubul de acasă. Cînd călătorești strictul necesar e cea mai bună soluție.

deodorante, o să ai nevoie să-ți dai cîte un refresh după o zi călduroasă

– nu uita cremele de protecție, pălăria sau șapca de soare. Toate astea sunt bune nu numai pentru plajă, ci și pentru excursii. Soarele din Grecia e necruțător. Nu vrea nimeni să-și strice vacanța cu o insolație.

ochelarii de soare. N-ai făcut nimic dacă pleci în Grecia fără ochelari de soare.

aparatul foto. Grecia e foarte frumoasă și sunt multe priveliști de care vrei să-ți amintești.

– îți mai trebuie un adaptator pentru prizele din Grecia.

căștile de urechi – să asculți muzică sau să vezi filme pe telefonul tău în timp ce parcurgi Grecia cu autocarul

un MP4 – fă-ți selecția de muzică de-acasă

încărcătoarele pentru telefon, tabletă sau laptop, ia-ți și un încărcător extern. Dacă faci poze mereu cu telefonul, s-ar putea să rămîi repede fără baterie.

– orice medicament de care ai nevoie: pentru migrene, pentru răul de mașină sau răul de mare (în caz că ai probleme pe un feribot)

prosop de plajă

un sarong (asta e valabil pentru femei) ca să-ți acoperi partea de jos, în caz că vrei să pleci de pe plajă și să-ți cumperi ceva dintr-un magazin. Ceva ce poți folosi și cînd vizitezi o mănăstire, unde trebuie să ai picioarele acoperite.

o geantă de plajă, unde să-ți pui toate lucrurile, sau e bun și rucsacul de care am vorbit mai sus.

pașaportul

banii sau cardul (să ai euro la tine. Casele de schimb valutar din Grecia percep un comision destul de mare)Passport holder: Consider a RFID passport wallet like the one pictured.

asigurare de călătorie (e în jur de 26 de lei pachetul relaxat și o poți face online pe loc)

o carte – să eviți timpii morți de la popasuri, din autocar sau să citești noaptea înainte de culcare)

ghidul de Grecia

o pernuță de călătorie

– un termos (pentru cafea sau ceai) – nu uita că trebuie să te hidratezi bine în Grecia

– sendvișuri de drum

 Sejur plăcut!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :