Lexa & some guilty pleasures

margele si carti Auzi?

-A?

– Ți-ai cumpărat cumva trilogia ”fifty shades of stupid” de pe tableta mea?

Fac rapid un calcul şi-mi închid gura în jurul periuţei de dinţi. ‘Să-mi bag! M-a prins!’ Încerc să răspund ceva mormăit, dar nu iese nici măcar atît. Să vezi ce mișto-mi iau pe treaba asta…

– Aaa…

– Am primit pe gmail nota de plată. Pe contul meu. Cred că ai uitat să mă deloghezi. ‘No shit, Sherlock’. Continui să mormăi în barbă. Noroc că am spumă de la pasta de dinţi pînă la genunchi, deci mormăielile sunt justificate.

Uite care e treaba. Am intrat azi pe ibooks ca să caut o altă serie deocheată.

”Beautiful” a Christinei Lauren. De pe tableta mea, nu de pe a lui. Se pare că nu era totuşi a mea şi acum trebuie să înfrunt miştoul vieţii de la acest urangutan care consideră literatura erotică… manga pentru lesbiene. ‘Mda. Let’s man up’, ca să zic aşa… Poate că scap mai ieftin dacă mărturisesc aceasta pasiune – ‘pe dracu! O să o ţină numai în glume de pe piticigratis pînă cînd voi muri. Sau ne vom despărţi… Ba nu. Pînă cînd voi muri.’

– Nu ştiam că citeşti cărţi pentru pisici.

12065840_534152133419386_6245687817194424740_n‘Hai suge-o!’, nu-i spun şi mai clătesc din spumă de la gură. Deja exagerez cu periatul dinţilor. O să creadă că am o ciupercă ceva… Mă rog. Acum e acum. Ce să fac? Adevăr sau minciună? Aşa mi-aş tăia mai degrabă un deget decît să stau să povestesc despre ce eroticărți am citit la viaţa mea… Hai să încerc o minciună. E posibil să meargă. În special avînd în vedere că-s blondă. Las periuţa pe chiuvetă, belesc ochii ‘mirată’ şi mă întorc spre uşă, acolo unde poliţia iBooks aştepta un răspuns.

– A, da? Asta am cumpărat? – fac o pauză dramatică. Duc o mînă la frunte şi par că-mi frămînt memoria, ca pe-o cocă de cozonac. Cu cît mai apăsat, cu atît mai real. I can definitely fake a stupid face.

– Nu mi-am dat seama, iubire. Probabil că am dat click din greşeală. Conştiinţa mea tușește-n pumn a ‘bullshit’, da’o ignor pentru o cauză de viaţă şi… supravieţuire.

– A costat mult? Măcar să-ţi acopăr cheltuiala, îi zic asta ştiind că este mai zgîrcit decît viaţa şi însoţesc propunerea de o mişcare largă mîinii. ‘Dacă nici eu nu ştiu să manipulez, atunci cine?’ Îl văd cîntărind ideea în timp ce-şi ronţăie mandibula ca un bou mîncător de iarbă.

-Păi să-mi dai banii înapoi, să ştii, sforăie el întorcîndu-mi spatele. ‘But of course!’ – nu plătesc eu pentru tîmpeniile tale, adăugă de pe la jumătatea bucătăriei. ‘Iar tu să nu uiţi s-o sugi!’ Îi urez mental. Din oglindă, mincinoasa mă priveşte mulţumită. Secretul nostru e în siguranţă. Nu ştie nimeni nimic – mă rog… bunică-mea care m-a prins în adolescenţă citind Sandra Brown cu lanterna pe sub cearşaf nu se pune- despre pasiunea mea secretă, garsoniera mea mentală, psihologul meu imaginar: cărţile erotice.

‘Bun. Păi… în cazul ăsta, să încerc să transfer Fifty Shades of Horny la mine pe tabletă! No?’

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :