Lecția de machiaj

3Pentru un aspect impecabil trebuie să cunoşti câteva trucuri de machiaj, care te vor ajuta să arăţi perfect oricând. Cu puţină îndemânare şi câteva pensule vei reuşi să-ţi faci un make up strălucitor singură, la tine acasă…

Şi începem cu un machiaj smokey eyes în tonuri indigo, potrivit în special  femeilor cu ochii verzi sau căprui. Ideal ar fi să ai acasă o paletă cu nuanţe apropiate de lila mov şi albastru. Conturul pe pleoapa inferioară este indicat doar dacă ai ochii mari. Accentuează zonele care au nevoie de luminozitate, adică arcadă şi colţul interior al ochiului, tuș şi rimel, iar machiajul este gata. Genele false sunt opţionale, în acest caz.

2Acest tip de machiaj, în tonuri naturale, este potrivit femeilor care nu se machiază în general… unde mai pun că este şi uşor de realizat. După ce ţi-ai conturat sprâncenele, iluminează arcada cu o culoare deschisă, mată. Apoi din paleta de farduri alege culori neutre, pe care le poţi aplica şi pe pleoapa inferioară.

Aplică o nuanţă şi pe pleoapa mobilă, bej sau roz. Conturează-ţi ochii cu tuș negru şi rimel din belşug. La acest machiaj poţi folosi gene false, doar dacă nu ai ochii sensibili şi te pricepi să le aplici.

Pentru un look de-a dreptul strălucitor foloseşte glitter, un produs excentric, potrivit în special femeilor îndrăzneţe. Iată cum poţi realiza un astfel de machiaj. În primul rând lasă fondul de ten pentru final. Vor cădea de pe pleoapă particule strălucitoare pe care nu le poţi curăţa decât cu demachiant. După ce ai subliniat genele,  aplică o bază în nuanţe de bej mat, în special în arcadă, iar pentru a da profunzime pleoapei desenează o umbră fină, ca în imagini.

13Pentru ca gliterul să stea pe pleoapa ai nevoie de primer. Acesta este un fel de lipici, pe care îl găseşti în orice magazin cu produse cosmetice, sub formă de baton sau gel. Primerul îl aplici pe pleoapa mobilă cu ajutorul unei pensule, după care, cu grijă aplici şi glitterul. Pentru a accentua ochii foloseşte tuș şi fard negru, pentru a contura umbra făcută iniţial. Pentru acest tip de machiaj, genele false sau fir cu fir sunt necesare, rezultatul va fi mult mai spectaculos.

După ce ai aplicat fondul de ten şi pudra, foloseşte un blush luminos pentru un plus de strălucire. Machiajul buzelor, în acest caz trebuie să fie cât mai discret, încearcă nuanţe natural şi texturi mate.

1

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :