La un picnic de vorbă

Am uitat să ne mai bucurăm de viaţă sau lipsa veseliei se răspândeşte pe planetă mai repede decât o bârfă de tabloid sclipicios? Adevărul pare a fi undeva, la mijloc şi nu e de mirare că atât de mulţi dintre noi suferă azi de stres şi de supra-stimulare. În lumea noastră tehnologică, aşa de minunată precum pare ea, ni se cere tot mai des să ne mişcăm mai repede, să gândim mai rapid şi să jonglăm cu o multitudine de sarcini, în acelaşi timp. Până şi şcolarii ştiu astăzi ce înseamnă „multitasking”. Încercarea de a se înghesui totul într-o zi de 24 de ore şi de a găsi timp să mai şi petrecem câteva ore de calitate cu familiile noastre devine o misiune tot mai imposibilă. Mulţi dintre noi sunt atât de prinşi în această cursă frenetică încât, la sfârşitul zilei, realizăm că numai relaxaţi nu suntem şi că, de fapt, nu ne-a bucurat mai nimic din ceea ce am făcut peste zi. Rezultatul final este stres, anxietate, epuizare şi chiar depresie.

Iată câteva reguli foarte simple care, respectate fiind, pot aduce bucuria înapoi în viaţa ta:

–       În primul rând, „încetineşte lucrurile”. Sau, pe limba în care trăiesc eu acum, îmi spun tot mai des „slow the things down, girl”. Încetinirea înseamnă că mai tai câteva lucruri din rutina mea şi îmi ofer câteva clipe de răgaz, de respiro. Poate ai putea şi tu opri televizorul un pic mai devreme sau petrece mai puţin timp în faţa lui.

–       Un prânz preparat de-acasă şi mâncat pe o bancă, la soare (în loc să faci curse de la un fast-food la altul) este un alt mod minunat de a recâştiga o parte din cele mai frumoase momente ale zilei.

–       Dă atenţie alimentelor cu care-ți energizezi corpul. Să mănânci sănătos nu înseamnă neapărat ore istovitoare de stat în bucătărie. Totul poate fi la fel de simplu ca şi eliminarea alimentelor cu un conţinut ridicat de grăsimi şi savurarea mai multor salate, fructe, legume şi alte verdeţuri. Librăriile au, de asemenea, rafturi întregi de cărţi cu reţete sănătoase care se pot prepara rapid şi uşor. Sau găseşte-le online. Sau verifică rubrica noastră de gastromanie. Când corpul funcţionează bine, ne simţim mai bine şi mental, dar şi emoţional.

–       Când ai mângâiat ultima oară coperta unei cărţi bune? Închide televizorul, computerul şi deschide o carte, înainte de culcare.

–       Aminteşte-ţi de iubire. Fă-ţi o regulă din a petrece câteva momente doar cu persoana iubită. Închide telefonul, uşa de la dormitor, ferestrele windows, gura soacrei şi orice altceva te-ar ma putea distrage şi simte… iubirea. Sau reîndrăgosteşte-te, că tot se apropie primăvara şi „tu, partenerul, o carte, iarbă verde, aer curat” sună deja ca un scenariu numai bun pentru un moment romantic. Fii eroina-i principală!

–       O altă regulă este să începi să găseşti timp să te distrezi şi nu, asta nu înseamnă neapărat să îţi rupi pantofii prin Bamboo sau să dai manelele mai tare. Sau, mă rog, dacă asta înseamnă distracţia adevărată pentru tine, fă-o; atâta timp cât acea distracţie îţi bucură sufletul, go for it.

–       Dă atenţie unui hobby: aleargă, pictează, scrie, înşiră mărgăritare sau mărgele, tricotează, taie, coase, pictează pereţi, unghii sau sprâncene, dansează, cântă, meditează, găteşte, repară ceasuri sau motociclete, poţi găsi multă bucurie în oricare din aceste activităţi dacă ele rezonează cu sufletul şi creativitatea din tine. Şi nu, nu te folosi de scuza că nu pictezi precum Nicolae Grigorescu sau nu cânţi precum Paula Seling. Just do it. Cheia este să te relaxezi făcând-o şi acel moment creativ să fie evadarea ta din cotidian.

În concluzie, viaţa este prea scurtă pentru a petrece momentele sale preţioase stresându-ne aiurea. A fi fericit este starea naturală a vieţii. Este dreptul nostru din naştere, şi îl putem vedea, în starea-i cea mai pură, în zâmbetele şi râsetele copiilor. Fii aici, cu tine. Acum!

Namaste. Sau orice altceva ai vrea să spui înainte de a decide să ai o zi fabuloasă azi!

Ceea ce Mala Hierba vă doreşte să aveți în fiecare zi!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Val spune:

    o completare la „about” Roxana Vornicu: este modesta si doar prietenii adevarati (putini) o cunosc pe aceasta femeie. O OAMA extradordinara…..nu am sa-i insir calitatile…mi-e teama sa nu uit vreuna….simpla ei prezenta iti da liniste, optimism, bucurie….are darul de a te face sa zambesti si in cele mai grele situatii…. un inger aparut in viata mea asa cum a vrut Dumnezeu atunci cand a trebuit…

Comentează :