La şcoala „Lucian Grigorescu” din Medgidia poveştile pentru copii n-au vacanţă

10325223_10204129259376866_3747450986189012428_nŞcoala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu” Medgidia a avut o săptămînă plină, dedicată unei activităţi de joc şi voie bună, combinată cu învăţarea şi socializarea. Proiectul este adaptat la realităţile comunităţii de elevi şi a propus  participanţilor să parcurgă teme atractive, într-o manieră recreativă şi relaxantă. Într-o lume care urlă de nebună că în ziua de azi copiii nu mai citesc, la şcoala Lucian Grigorescu nu există elev căruia să nu-i placă să citească. Ciudat, nu?

Dacă marţi copiii au avut o activitate dedicată scriitorului Mircea Sîntimbreanu, a cărei lucrare „Recreaţia mare” încîntă şi-acum elevii de pretutindeni, miercuri au savurat activitatea cu marionete, create tot de ei, în care au recreat personajul de poveste preferat.

IMG_5233Şi cum lucrurile bune se iau – numai că nimeni nu prea vorbeşte despre ele, pe considerentul că nu sunt interesante – săptămîna aceasta au fost invitaţi să participe la Şcoala de Vară şi copii de la alte şcoli, copii cu vîrste cuprinse între 4 -14 ani, dar şi copii aflaţi în vacanţă la bunici, dornici să exploreze  domenii noi şi să îşi facă prieteni noi.

Astăzi cei 33 de participanţi vor savura ,,tortul vacantei”, preparat chiar de ei, şi vor primi diplomele de absolvire ale Şcolii de Vară, într-un cadru festiv.

 

Dragi profesori şi copii, dacă mai aveţi astfel de activităţi, daţi-ne de ştire! Vom fi alături de voi, oricînd, oriunde, tot timpul!

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :