La marginea realității – de Colin și Synthia Andrews

la-marginea-realitatiiO carte pentru iubitorii de fenomene paranormale din care pot afla, de exemplu, că aparatul la care lucra Edison înainte de a se stinge din viață se numea „Ghost Box” (Cutia cu fantome), iar într-un interviu acordat în 1920 revistei The American Magazine, el chiar spunea: “Lucrez de cîtva timp la un aparat ca să-mi dau seama dacă este posibil ca personalități care au părăsit acest pămînt, să comunice totuși cu noi.” Îmi imaginez cum o fi dat ochii peste cap reporterul care i-a luat interviul la auzul existenței acestui proiect.

Dar Edison era om de știință și nu căuta să proiecteze așa ceva pentru că era convins în viața de după moarte, cît era împins de dorința de a introduce un instrument științific într-un domeniu populat de clarvăzători, mediumi, spiritiști și șarlatani deopotrivă. Era curios să afle (și să dovedească) dacă există persoane într-o altă formă de existență. După moartea lui Edison mulți au căutat aparatul, însă nu l-au găsit. Pesemne că nu a reușit să-l construiască ori și-a dat seama că e o invenție imposibilă. Cine știe?

Cert este însă că nimic nu stîrnește mai multă curiozitate și frisoane în același timp decît activitățile ce nu pot fi explicate logic, cu această cunoașterea limitată pe care o avem acum.

piramidsCartea “La marginea realității” este o combinație între dosarele X și cercetarea științifică, o carte care încearcă să pună în ordine informațiile strînse de-a lungul unei vieți de cercetare despre OZN-uri și prezențele misterioase din realitatea lui Colin Andrews. M-a impresionat pasiunea pe care a pus-o de-a lungul acestei cercetări, fără să cred în nebunia asta. Ca cititor, te poți detașa și lăsa prins totuși de alergăturile acestui om în zonele diferite ale conștiinței, de drumurile pe care le făcea cu mașina, de pildă, la orice oră din zi și din noapte doar pentru a sta de vorbă cu creatorii de cercuri în lanuri (crop circles, un termen inventat de el) – de ce le făceau, cine le dicta treaba asta, dacă le dicta cineva – asta după ce ani la rînd a crezut că sunt făcute de niște inteligențe superioare. Apoi farsele acestea în capcana cărora a căzut mai bine de 20 de ani l-au dus la alte descoperiri uimitoare care ar putea fi posibile dacă ai crede în forme de viață diferite de a noastră sau nu, dacă ești genul care găsește explicații logice pentru orice întîmplare.

Dar pînă la urmă n-ar fi o aroganță cam mare să crezi că ești singura formă de viață din Universul acesta infinit? Oricît de sceptici se dau unii, în momentul în care trec printr-un fenomen pe care nu și-l pot explica, îi ia cu frisoanele necunoscutului și chiar dacă  neagă în continuare că li s-a întîmplat, și chiar dacă încearcă să găsească explicații logice, totuși… rămîn suspendate undeva, între certitudine și suspiciune, întrebările supreme: ce e dincolo și dacă nu suntem singuri, cine mai e cu noi?

11694333_10205718400492714_490512940_nNu există om care să nu fi fost vreodată la marginea unei realități oarecare – s-o numim „realitatea lui” și care să nu fi dorit apoi să cunoască mai multe despre alte realități. De la spiritele dezîncarnate la pungile reflectorizante (în care eu n-am putut să cred), de la chemtrail-uri, pe care le-au mai studiat și le mai studiază și alții (dar eu n-am avut răbdare), pînă la teoriile conspirației cu privire la acestea, de la Ozn-uri la jocurile minții și pînă la vederea la distanță (ce mi-ar plăcea și mie una de-asta), iată doar cîteva dintre capitolele care au stîrnit mai întîi curiozitatea lui Colin Andrews, cercetător al fenomenelor neobișnuite de mai bine de 30 de ani, și mai apoi a încercat să dea cercetărilor sale o formă prin care să se nască alte întrebări.

Așadar, nu vă așteptați să fiți convinși de existența extratereștrilor sau să găsiți explicații la de ce vă simțiți uneori fixați de privirea cuiva care nu există, de o stare de disconfort, de parcă ar mai fi o prezență în încăpere. Colin Andrews, nici măcar nu încearcă asta. El doar arată ce-au studiat oamenii de-a lungul timpul și enumeră cîteva fenomene paranormale, întîmplate altora sau chiar lui, fără să-ncerce să vă convingă să intrați în lumea lui, în realitatea lui, ba chiar se expune publicului și celorlalți cercetători ai fenomenelor paranormale atunci cînd descoperă că a fost indus în eroare după 20 de ani de cercetări, preferînd să-și piardă credibilitatea cu privire la teoriile lui decît să persiste în greșeală.

the lightEste de apreciat acest lucru. Cine mai are în ziua de azi astfel de integritate și astfel de devotament față de cercetare? Putea foarte bine să meargă „pe burtă”, așa cum de altfel i s-a și sugerat. După ce a anunțat că va da în vileag „afacerea crop-circles” a primit tot felul de “sfaturi”, apoi i s-au închis porțile pentru conferințe. Nu mai era bine primit în zona „speakerilor”, care este o piață ca oricare alta, o piață de produs. Nu așa e „normal”? Cum să trezești oamenii, că dacă-i trezesti, cine le mai cumpără lor produsele?

Colin Andrews și-a asumat acest risc. Ca și editura care l-a publicat.

Cert este că toți creatorii de romane sau filme SF au folosit aceste “margini ale realității” pentru a-și crea propriile lumi. De la nava Enterprise din Star Trek pînă la Războiul stelelor și Avatar, de la imaginația fără limite a lui Jules Verne pînă la creatorii dosarelor X, omenirea a căutat să dea explicații tuturor fenomenelor cărora nu le-au găsit o logică. Și nu cred că există om – chiar și printre cei care neagă cu putere asta – care să nu fi trecut prin cel puțin o experiență căreia să nu-i fi putut găsi o explicație.

Aceste creaturi pot fi numite extratereștri, îngeri, ființe de lumină, demoni, fantome, corpuri astrale, wayebi, ghizi spirituali, totemuri, maeștri înălțați sau pot avea multe alte denumiri. Pot să fi venit de pe alte planete sau pot fi asociate altor dimensiuni ale acestei planete. Pot fi suflete care au murit sau pot fi suflete care nu s-au născut încă. Pot veni din propriul nostru viitor. Pot fi sinele nostru superior. Pot fi toate acestea la un loc. Sunt alte voci, alte civilizații, care călătoresc împreună cu noi în aceeași matrice”, spune Colin Andrews în cartea sa (îl aveți și în poza de mai jos, o poză luată de pe site-ul său oficial)

ColinAndrews-OfficeSalisburȘi deși suntem educați de-a lungul timpului prin diverse căi (școală, mass media, mesaje sociale și politice) să nu credem în nimic, poate că a venit timpul să facem un pas dincolo de realitatea care ni se oferă și să pășim în realitatea care există în noi (conștiință – dacă vom reuși să ne dăm vreodată seama de unde s-o apucăm și cum s-o pipăim, intuiție – e acolo dar de cele mai multe ori nu o ascultăm, ca să avem de ce ne da pumni în cap mai încolo, energie – ceva ce ne ține în priză, dar nu știm pentru ce… și lista ar putea continua).

“La marginea realității” – o carte-ghid, o incursiune în fenomenele supra-normale sau paranormale, o lectură necesară pentru cei ce-și doresc să evolueze pe un nivel superior.

O găsiți la editura Cartea Daath, cea care ne-a obișnuit deja, prin cărțile pe care le publică, să îmbinăm știința cu spiritualitatea și realitatea cu inefabilul.

Lectură plăcută!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :