În căutarea lu` Domnu` Perfect

Lungul şir al iubirilor trecute este format dintr-un amestec de căutări unele pline de speranţă, altele de disperare, descoperiri extatice sau agonizante, opriri fericite sau pline de dezamăgire în câte o gară numită relaţie, cu câte ”un ales” ce se dorea perfect atunci.

Proust spunea că „Noi umplem aparența fizică a fiinţei pe care o vedem cu toate noţiunile pe care le avem despre ea şi în aspectul total pe care ni-l reprezentăm, aceste noţiuni constituie, desigur, partea cea mai importantă. Ele umflă atât de bine obrajii, aderă atât de exact la linia nasului, ştiu cât de bine să nuanţeze sonoritatea vocii, ca şi cum aceasta nu ar fi decât un înveliş transparent, încât de fiecare dată când vedem acest chip şi auzim acea voce, noi regăsim şi ascultăm, de fapt, acele noţiuni”. Astfel că, avem în minte deja formată fotografia celui căruia vom fi gata să-i cedăm într-o legătură perfectă, aşa cum o descria Carrie atât de bine „Iubire adevărată, ridicolă, nonconformistă, consumatoare, iubire de genul nu-putem-trăi-unul-fărăcelălalt”. Şi această iubire pe care o aşteptăm se va împlini în mod profetic atunci când apare Dl. Perfect. Nu ştim dacă mai întâi a fost ideea de dragoste şi apoi am atribuit-o lui sau dacă dragostea a apărut după ce l-am văzut pe El.

Vrem doar ca el să fie frumos şi deştept, cult şi spiritual, amuzant, prietenos şi de încredere, respectuos dar relaxat, cu bani şi generos, iubitor de copii şi animale, gentleman pe stradă şi zeul sexului acasă. El va fi întotdeauna alături şi implicat la bine şi la greu, va şti când să tacă şi să se bucure de liniştea intimă dintre noi. Critica lui va fi numai constructivă, palmele lui vor fi acolo să ne ridice sau să ne şteargă lacrima, pieptul său puternic va fi mereu cald şi puternic, gata să ne dea sentimentul că suntem acasă oriunde este el. Da, faceţi cunoştinţă cu Dl. Perfect.

Până îl veţi găsi însă în carne şi oase, de dragul speranţei şi al destinelor ce trebuie împlinite, de dragul lui Cupidon care ştie exact când să-şi folosească săgeţile şi în numele unor nenumărate şanse pe care vrem să le oferim, sigur veţi fi gata să-i treceţi cu vederea câteva minusuri Dlui. Deloc Perfect.

Căci, chiar dacă nu este aşa cum l-aţi visat, cine poate rezista şoaptelor lui disperate la ceas de despărţire care spun mai frumos decât Eminescu: „O, rămâi, rămâi la mine,/Te iubesc atât de mult!/ Ale tale doruri toate/ Numai eu ştiu să le ascult”. Uite aşa, şi încă nişte promisiuni de schimbare şi îmbunătăţire, te fac să rămâi încă un an sau doi sau cine ştie câţi, mai degrabă alături de Dl. Psycho, Dl. Chitros, Dl. Leneş, Dl. Le-ştie-pe-toate, Dl. Însurat, Dl. Control-Freak sau cu o fatală combinaţie între aceşti domni.

Toate de teama că singurătatea este un bau bau, vârsta un duşman, statutul o etichetă pe frunte, gura lumii o muzică proastă. Toate de teamă de a ieşi din zona de confort.

Astăzi, cred că nici o evoluţie nu este posibilă fără impulsul dat de un eşec, cred că nimic nu trebuie să fie veşnic, cred că ceilalţi pot vorbi, dar nu îţi pot vindeca viaţa. Astăzi cred că ai dreptul să alegi ceea ce ţi se potriveşte acum, iar dacă fotografia Dlui. Perfect s-a îngălbenit şi seamănă mai degrabă cu o caricatură decât cu prinţul de altădată, ai dreptul să te opreşti şi să dai amândurora dreptul la a iubi şi a fi iubit cu adevărat.

Am mai spus-o, uneori prinţesele sărută prinţii şi aceştia se transformă în broaşte râioase. Posibil şi invers. Dacă se întâmplă aşa, atunci curajul este cel care va desface vraja. Dă-ţi o şansă şi dă-i şi lui în numele sentimentelor pe care le-aţi avut cândva.

O toamnă plină de nopţi cu ploi, dragoste şi domni perfecţi!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 22 ianuarie 2014

    […] cîndva despre Mr. Perfect şi cum să-l găsim mai repede. Ne-am întrebat cum arată, unde îl găsim şi cum îl […]

Comentează :