Împreună cu olimpicii Constanței pentru un mediu curat, pentru o educație a bunului simț – dezbatere la emisiunea „Școala după școală”

flavia 2Cine nu are fiori pe șira spinării atunci cînd își amintește de orele de chimie din liceu? Probabil că doar cei care au îmbrățișat o carieră în domeniul medical și farmaceutic, pasionații de știință și cercetătorii. În seara aceasta, în emisiunea “Școala după școală” vom avea ocazia să urmărim proiectele de laborator ale dnei Liliana Muscină, profesor de specialitate în domeniul de Protecție a mediului, în cadrul căreia predă module de specialitate compuse din ore de teorie și laborator tehnologic. Mai mult decît atît, nu numai că unii elevi nu se sperie de orele de laborator, dar devin și olimpici pe acest domeniu atît de sensibil într-o societate de consum, și anume. Este vorba despre olimpiada interdisciplinară tehnică – domeniul “Protecția mediului” –  la care se susține o probă scrisă (din mai multe domenii de specialitate) și o probă practică (analiză chimică de laborator pentru clasa a XI-a și analize de apă potabilă naturală la clasa a XII-a).

Le puteți urmări în direct pe invitatele din seara aceasta doamna profesor coordonator Liliana Muscină, de la Colegiul tehnic Vasile Pârvan din Constanța, și olimpica Lidia Vasilescu, care are în palmares 2 premii I la nivel județean, 2 participări la faza națională și este actualmente studentă în anul 2 la Facultatea de farmacie, specilizarea asistent de farmacie. Lidia a fost, de asemenea și benefieciara unui premiu în bani prin proiectul POSDRU – “Sprijinirea elevilor din grupuri vulnerabile cu performanțe deosebite în liceu”. Prin telefon ne va vorbi Flavia Cristiana Biru despre ce înseamnă să fii olimpic, o altă fostă elevă de liceu eminentă, în prezent studentă. Flavia are 3 premii I la nivel județean, o mențiune și 2 premii I la olimpiada naționala doi ani consecutivi. Este studentă în anul 4 la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din București, specilizarea Ingineria Mediului în Industria Chimică și Petrochimică.

Cine sunt olimpicii noștri, cum devin atît de pasionați de domeniile în care excelează și cît de mult îi ajută orele din liceu sub îndrumarea unui profesor dedicat, și mai ales pentru ce specializări se pregătesc încă de la vîrsta adolescenței veți afla în seara aceasta, începînd cu ora 18.20, numai la emisiunea Școala după școală. Puteți intra în direct cu invitații la nr de telefon 0241 760 207.

Puteți urmări emisiunea și online pe www.tvlitoral.ro 

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :