“Golden Bubbles”- un proiect creativ mamă-fiică

mh2Roxana Elena Vornicu a publicat recent cartea de poezii în limba engleză intitulată „Golden Bubbles” cu ajutorul fiicei sale, Aveline (Ava) Sturzu, care a şi ilustrat poeziile pentru copii. Aveline avea doar 5 ani cînd a început să-şi adune desenele într-un dosar rugîndu-şi mama să scrie o carte împreună. Aşa a început aventura lor care s-a şi concretizat anul acesta, după ce talentată Aveline a împlinit 7 ani. Dorința autoarelor cărţii a fost aceea de a-i transporta pe micii (sau mai marii) cititori într-o lume de vis – Aveline prin intermediul desenelor sale realizate în culori luminoase, iar Roxana punînd gândurile fiicei sale în poezii pozitive, haioase, pe înţelesul copiilor. Şi astfel personajele desenate de Aveline au prins viaţă sub condeiul Roxanei Vornicu, autoarea noastră Mala Hierba, care speră să cîştige inimile micilor cititori, indiferent unde în lume s-ar afla aceştia.

Aveline Sturzu, născută în Canada din doi părinţi români, vorbeşte fluent limbile română, engleză şi franceză, însă preferata ei (şi limba în care se exprima cel mai uşor) este limba engleză. De aceea, fetiţa a şi ales ca desenele sale să fie însoţite de versuri rimate în limba engleză.

“Golden Bubbles” (”Bule Aurii”) este o călătorie magică într-o lume interioară plină de gînduri pozitive, întîmplări hazlii şi povestioare minunate care vor spori imaginaţia cititorilor şi le vor întări încrederea de sine şi creativitatea. Versurile celor 25 de poezii sunt simple, pe înţelesul copiilor cu vîrste cuprinse între 5-9 ani şi care speră să dezlege limbile micuţilor care încep să deprindă limba engleză, să îi ajute să comunice mai frumos, mai clar, mai deschis. Această carte este demersul timid, dar creativ al unei fetiţe românce care studiază în limbile franceză şi engleză, dar care se dezvoltă în sînul unui cămin iubitor  unde se vorbeşte limba română.

mh-1Roxana şi Aveline şi-au dorit ca desenele şi versurile lor să imprime în sufletul copiilor dorinţa de cunoaştere şi

cea de a trăi într-o lume mai bună, fără nori, fără griji şi fără…bariere lingvistice.

Cartea “Golden Bubbles” poate fi cumpărată de aici. 

Pe www.amazon.com se mai află la vînzare şi celelalte cărţi scrise de Roxana

Elena Vornicu – romanele dragoste “Dincolo de ocean” şi “Loteria viselor”,  volumul de poezii în limba engleză “No ferry trail”, precum şi prima sa carte pentru copii “O fetiţă curioasă/The Curious toddler”.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Val Chivu spune:

    Asa mama, asa fiica….frumoase, talentate, deosebite…..Sunt mandra tare si recomand sa o cititi pe Roxana….nu veti regreta….va veti regasi printre randurile ei, fie adulti, fie copii. Oamenii puri si buni nu scriu decat randuri care ne intra in suflet! Felicitari Ave, felicitari Rox pentru mama care esti si pentru evolutia si educatia Avei!

Comentează :