Frumuseţea interioară vs. bătrîneţe

frumu„Frumuseţea părăseşte într-o zi femeia splendidă şi floarea de mai”-proverb francez

Citeam zilele trecute că nici Brad Pitt nu mai este ce a fost, adică a făcut burtă. Mă surprinde că n-a fost ataşată articolului o fotografie cu faţa lui Mickey Rourke, mutilată de operaţii estetice sau cu Brigitte Bardot care a îndrăznit să îmbătrînească fără să se opereze. Astăzi nu sunt pro sau contra operaţii estetice, sport de întreţinere, tratamente faciale, ci pro sau contra felului în care joacă actorii. Şi pentru că nu sunt critic de film, mă voi rezuma la ideea de la care am pornit: frumuseţea.

Îmi placi, dar m-ai plictisit

Nu că aş fi cumva pro misogini sau pro feministe, dar repede mă mai plictisesc de frumuseţe! Nu îmi plac urîţii, însă cel mai important este că nu-mi place urîţenia din interior. De frumuseţea tip Pitt nu m-am plictisit pentru că joacă bine şi nici nu locuieşte cu mine, de o frumuseţe bună de ieşit doar la un suc am reuşit să mă plictisesc în primele minute. Mai grav este cînd plictiseala intervine într-o relaţie.

Probabil aţi auzit deja termenii: comunicare, surpriză, spaţiu, implicare, compromisuri, acceptare, viaţa sexuală, recunoştinţă. Dacă i-aţi citit şi apoi i-aţi comunicat mai departe, însoţiţi de “tu întotdeauna faci asta”, “trebuie să…”, “niciodată nu…”,”eşti un/o…” , înseamnă că vei mai căuta pe google, fără folos, articole scrise de vreun priceput pe blog despre cum să păstrezi o relaţie. Sau înseamnă că meritaţi ştirea senzaţională despre Brad Pitt.

life is beautifulAscultă şi ia aminte

Eu am un termen mai bun şi nu atît de des folosit, care vă va ajuta mai mult: ascultarea. Ascultaţi-vă reciproc, ca să nu vă treziţi ca unul dintre voi pleacă. Ascultaţi atît limbajul verbal, cît şi cel non-verbal. Nu vă trebuie neapărat cursuri ca să “citeşti” persoana de lîngă tine, este suficient să observaţi dacă tonul vocii sale e diferit sau dacă expresiile faciale s-au schimbat. Fără a-l analiza obsesiv şi, totuşi, fără a ignora intuiţia! Ca să înţelegeţi cît de mare importanţă are metacomunicarea, imaginaţi-vă un Mr. Bean fără mimică sau pe diriginta Isoscel fără intonaţie.

Dor de ducă şi lipici pe tălpi

Am auzit diverse cunoştinţe că le-a plecat de acasă soţul/soţia din senin. Cum să plece din senin, că doar nu e motan? Simplu, a plecat, cum am plecat şi eu din alte relaţii, pe şoptite sau pe tăcute. N-am spus-o eu despre mine, au spus-o surzii sau – pentru că e articolul jocurilor cu termeni psihologici – nonascultatorii. În definitiv, după atîtea certuri , îmbufnări şi tăceri, ce mai însemna un “adio”?

dorFrumuseţea interioară, alt cuvînt de tabloid, blog sau facebook, este cea care te opreşte să pleci. Şi atunci te străduieşti să rezolvi problemele, ajungînd să fortifici relaţia. Este aproape o artă să sari din ceartă în amor sau să poţi rîde cînd partenerul uita singurul lucru pe care l-ai rugat. E ca o pictură în care culorile s-au amestecat haotic iniţial, pentru a crea o capodoperă ulterior. E iubire, ba nu, e ascultare.

Prin urmare, îmi place Brad Pitt cu burtă, era cazul să renunţe la imaginea de băiat frumos al Hollywood-ului, că doar de-aia are talent cu caru’.

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :