Fructele de mare – viagra din bucătărie

sea foodDorinţele celor cărora nu le place să gătească sau celor care vin rupţi de oboseală de la serviciu sunt în mare parte aceleaşi: să nu petreacă mult timp în bucătărie şi să rămînă slabi, în ciuda mîncării de tip fast-food.  Pentru ei, dar şi pentru cei care doresc o masă exotică, am o soluţie foarte gustoasă: fructele de mare.

Nu numai că nu îngraşă, ci sînt recomandate în dietă, fiind sărace în calorii şi bogate în proteine şi minerale. Datorită conţinutului bogat de minerale şi nutrienţi, fructele de mare împiedică absorbţia substanţelor chimice, detoxifică organismul, elimină metalele grele şi întăresc sistemul imunitar.

Fructele de mare pot fi soluţia problemelor din dormitor, nu numai ale celor de greutate. Stridiile, spre exemplu, stimulează eliberarea de hormoni sexuali, iar cantitatea mare de zinc pe care o conţin creşte calitatea spermei. Fructele de mare conţin un aminoacid, L-Arginina, care ajută erecţia şi creşte nivelul de acid nitric. Acesta din urmă relaxează vasele de sînge şi astfel o cantitate mai mare de sînge va circula către organul sexual. Pentru a avea efectul afrodisiac dorit, bărbaţii trebuie să consume zilnic cel puţin trei grame din acest aminoacid. Este de preferat să fie consumate crude deoarece, prin fierbere, pierd din proprietăţile nutritive.

sea food 3Stridiile conţin şi vitamina E, care ajută la menţinerea acuităţii vizuale şi seleniu care, împreună cu zincul, previne căderea părului şi apariţia mătreţii. Seleniul, pe care îl mai găsim şi în homari, midii, creveţi, calamari şi sepii, este un puternic antioxidant şi protejează împotriva bolilor cardiace şi a cancerului de prostată. Creveţii, sepia, caracatiţa şi langustele sunt o bogată sursă de vitamina B3 şi iod şi ajută în stările de oboseală sau în tulburările digestive.
sea food 2Să tot fii bucătar cu aşa reţeta

Ingrediente: 1 punga de fructe de mare, sare, ulei de măsline, sos de roşii, usturoi.

Preparare: Fructele de mare se pun într-o tigaie cu ulei de măsline, sare după gust şi sos de roşii (bulion). Se adaugă usturoiul pisat şi alte condimente, în funcţie de preferinţe. Se amestecă pînă cînd usturoiul se înmoaie, apoi se ia de pe foc.

Timp de preparare: maxim o jumătate de oră.

Găteşte cu uşurinţă, deci, şi pentru binele trupului tău rămîi slab/ă şi sănăto(a)s/ă!

Poftă bună!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :